szombat, december 19, 2015

Gondolataim a hitről a kereszténység Istentől kapott kulcsáról. 3. rész



Beszéltünk eddig az elmebeli hitről, a halott hitről, az úgy nevezet üdvözítő hitről. Érintettük a szeretet által munkálkodó hitet és a hittel teljes állapotot amihez szorosan kapcsolódik a következő hitmegnyilvánulás. A hit ajándéka, amiről azt olvassuk, hogy némelyeknek a Szent Szellem, félre téve minden akadályt az adott emberben, egy bizonyos időben/és helyzetben a hit ajándékát adja. Ily módon, szó szerint Isten hitéből merítve tud az ember szolgálni, és nála ilyenkor a hittem és ezért szóltam az adott helyzetben a legtökéletesebben nyilvánul meg a Szent Szellem vezetésében. Amit kimond az ott akkor a jelenben, megtörténik! Több ilyen példát is olvashattok a bibliában. Gondoljatok csak arra, amikor Jézus a halott kislány kezét megfogva rá kiáltott: „kelj fel! A Csia fordításban „támadj fel! S pár másodperc múlva már vinni kellett étkezni a kislányt. 
Dicsőség az Úr nevének!
Vagy amikor Pál a Szent Szellem kenetében, Barjézus álnokságát leleplező és azt megfékezendő, így szólt: „Monda: Ó minden álnoksággal és minden gonoszsággal teljes ördögfi, minden igazságnak ellensége, nem szűnöl-é meg az Úrnak igaz útait elfordítani? Most azért ímé az Úrnak keze van ellened, és vak leszel és nem látod a napot egy ideig. És azonnal homály és sötétség szálla reá; és kerengve keres vala vezetőket.”
Pálon keresztül itt szintén a hit ajándéka nyilvánult meg a Szent Szellem vezetésében. Ez nem testi harag és átkozódás volt, hanem Isten az evangélium igazsága érdekében, úgy látta jónak, hogy szolgáján keresztül azt Szent Szelemmel és a hit ajándékával betöltve közbelép. Természetesen a hit ajándéka sok esetben kapcsolódhat más ajándékokhoz. De mi most csak a hit ajándékára fókuszáltunk.  
    
Most térjünk vissza a szeretet által munkálkodó hithez, amely a gyakorlati hívő élet megélésének folyamatában, tisztul, érik, alakul és növekszik. Van egy nagyon fontos alapelv a bibliában, ami számomra alap kijelentés lett a megismerése óta. „Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?” Ez is egy nagyon fontos kulcs kijelentés a bibliában, melynek fényében világossá válik, miért van összekapcsolódva a szeretet és a hit. Ha jól megnézzük ez az igazság, arra világít rá, hogy a hit legfontosabb hajtómotorja a valós szeretet! Szómórúan mondom, sokkal életében azért van probléma a hittel, mert a szeretettel is problémája van! Vagy maga felé vagy mások felé nem tölti be a szeretett törvényét. Például, nem bocsát meg magának vagy másnak, nem ítél igazán a mindennapi életben, magának él és önző, csak nyelvével szeret, stb stb

Tudjuk hogy aki szeret, az a törvényt betöltötte, nem árt és nem akar ártani sem magának sem másnak. Sőt tovább megy és egyenesen a javát, a hasznát a tetszését keresi és szolgálja annak, akit szeret. Ez egy bibliai alap! Ha működőképes, a dolgokat, helyzeteket Isten akarata szerint megváltoztatni tudó hitet akarsz az életedben látni, kezd el a valós szeretetre tenni a hangsúlyt, és meglátod örömteli változások fognak körül venni.


A világban a csillagok háborúja miatt most mindenki azt a szlogent nyomja újra, hogy az erő legyen veled, én pedig azt mondom Isten hite, legyen velünk! Legyen Isten szerinti hitünk!

Ennek mikéntjéről illetve a hit akadályairól tervezem még, hogy egy pár gondolatot még leírok a közeljövőben.

Minden olvasónak áldott örömteli ünnepeket kívánok!  
Köszönöm a figyelmeteket.





            

Nincsenek megjegyzések: