kedd, június 14, 2011

Ö az aki a legközelebb visz az Úr Jézushoz.

Pünkösd!
A Szentlélek/Szent Szellem kitöltése! Ez bizony a hívő élet talán legfontosabb eseménye az ember megtérése Istennel való megbékülése és a bűnbocsánatának vétele után. Hogy miért is. Hát azért mert Ö nélküle lehetetlen sikeres Isten akaratában lévő hívő életet élni. Citálhatnék rengeteg bibliai verset vagy  akár egy bárhol helytálló teológiai levezetést a témával kapcsolatosan. De nem ez a célom. Amúgy is a témában igen sok tiszta világos kijelentés található több oldalon is. E jelen posztot inkább érdeklődésfelkeltésnek és alapértelmezésnek szánom. Maga a téma sajnos mind a mai napig félreértésektől és vallásos prekoncepcióktól hemzseg. Itt most ebbe nem is szeretnék belenyúlni.
Az Istennel való kapcsolat személyes dolog de azt bátran kimondhatjuk hogy nem mindenki van egyforma kapcsolatban az Élő Istennel. 




Nyilván a legkegyetlenebb helyzetben azok vannak akiket e világ fejedelme
megvakított és Istennel a megváltásunkkal kapcsolatosan teljesen vakok. Szerintük nincs nem létezik Isten.
Nyilván ez egy kényelmes kevély és önző törvénytelen életvitelre jogosítja ezen embereket. Hiszen végső soron nincs kinek számot adni nincs mérce  hacsak nem önmagunk. De ezzel már észrevétlenül el is jutottunk az önistenítéshez. Rengetegen élnek így. Ők az ateista materialista világnézet rabjai.

Aztán vannak olyan emberek akik a kapcsolattartásban előrébb járnak. Hisznek Istenben mint létező természetfeletti lényben. Persze ez még igazából nem nevezhető kapcsolatnak legalábbis nem olyan kapcsolatnak amelyre Isten vágyik az emberrel. Hiszen ezen hite magának sátánnak is megvan és az egész bukott hierarchiája is rendelkezik ilyen hittel. Tudnak Istenről de Tőle távol és akaratával szembehelyezkedve léteznek.

Aztán ott vannak a vallásos emberek milliói aki vallják hogy Istent ismerik de cselekedeteikkel életvitelükkel
mindennapi megnyilvánulásaikkal totálisan az ellenkezőjéről tesznek bizonyságot. Nem csoda képmutatásukkal
a Szentlélek nem tud közösséget vállalni. Így erőtlenek maradnak és Isten országának igen nagy kárt okoznak.
Mert miattuk káromoltatik Isten neve a pogányok között. Jézus azt mondta róluk vakoknak vak vezetői ők.
S eképpen kudarc minden vallásos erőlködésük.. legalábbis Isten szemében.
Ő ugyanis a szívet kéri az embertől mégpedig totálisan és teljes mértékben. Nem éri be ha csak a szánkkal közelítünk hozzá.
Na jól elkanyarodtam:)
De vannak és egyre többen lesznek azok akik valóságosan megtérve az Élő Istenhez
vele megbékülve megigazulva a Szent lélek vezetésében járva élik az életüket.

Tehát láthatjuk hogy ténylegesen különbség van az Istennel való kapcsolattartásban és éppen így van ez a
Szentlélek Istennel kapcsolatosan is.
Ö személy! ISTENI SZEMÉLY! S mivel személyiség jegyekkel bír. Azok megtapasztalhatóak a hívő ember számára. Ö tanít minket vezet korrigál szól hozzánk vigasztal pártfogol támogat emlékeztet az Úr Jézus szavaira megfedd és ha kell ellene áll makacskodásunknak hogy fel ne fuvalkodjunk. Szóval igen hatékonyan vesz rész /akar részt venni az életünkben. Már ha hagyjuk hogy végezze Isteni munkáját velünk kapcsolatosan.

Igazából az Úr Jézus feltámadása és mennybemenetele óta egyedül csak Ö az aki betudja és be akarja tölteni Jézus fizikai hiányát az ember életében. Úgy hogy mindeközben mindig a hátérben maradva az Úr Jézust Dicsőíti!
Ö tesz bizonyságot a mi szellemünkkel egyetemben hogy Isten gyermekei vagyunk.
Ö eleveníti meg  teszi élővé és hathatóssá  az Isten szent beszédét a hívő életében.
Ö ruház fel mennyei erővel Ö magasztalja fel az Úr Jézust mindig és mindenben.
Szóval a végtelenségig sorolhatnám. De inkább csak arra kérlek. Keresd Isten akaratát a Szentlélekkel való kapcsolattartásodban. Garantálom hogy egy minőségi ugrást fogsz megtapasztalni a hívő életedben.
Annak minden területén.

Ne felejtsük el soha: Azok Istennek fiai akiket a Szentlélek vezet.
Kívánom és kérem hogy magam is és Te is kedves olvasóm Megismerd megértsd a Szentlélek akaratát mind az életedre mind a jövőre nézve.