kedd, október 25, 2011

Melyik úton jársz?

Az Újszövetség legfontosabb és legcsodálatosabb üzenete az hogy Isten nem hagyta el az emberiséget.
Ezért is nevezik az evangéliumot Örömhírnek. 
Tovább megyek nem hagyta el az embert az egyes embert noha tisztában van vele hogy mindannyian saját magunk választotta úton járunk makacsul és önfejűen. Pedig számtalanszor volt már lehetőségünk belátni hogy  nem igazán jó az ahová halad az emberiség és halad a saját életünk ha nem Isten útján járunk.
Ne gondold most hogy egy vallásos álszent életmódról beszélek amikor Isten útját említem. Kérlek ne keverd össze azt a negatív véleményt előítéletet ami jelenleg benned lehet azzal ami Isten útja Isten akarata egy ember életében. Minden alkalommal igyekszem felhívni a figyelmet arra a tényre hogy más a vallásos kereszténység /a világ csak annyit mond rájuk bort isznak és vizet prédikálnak/ és teljesen más az a kereszténység aki minden évszázadban megtalálható volt a Földön és mindig is hitelesen és korrekten járt Istennel és képviselte akaratát az emberek felé.Nehogy félreértés essék senki felett nem török pálcát nem az én tisztem csupán véleményem van.De nyilvánvalóan leszögezhetjük vannak igazi és vannak látszat keresztények.

Tehát Isten útjánál tartottunk. Ha megengeditek itt megemlítem azt az igeverset ami tájékoztat minket Isten véleményéről velünk kapcsolatosan. Ez pedig az Ézsaiás próféta könyvének 53 fejezete ami a megváltásunkról szól. A hatos vers azt mondja minden ember tehát mindenki el van tévedve mégpedig  Isten útjától akaratától és járjuk a saját magunk választotta utat. Ami lehet hogy nagyon lehet hogy csak kevésbé tér el de mindenképp eltérő életút amit Isten nekünk szánt és elgondolt. 
Például Ö soha nem gondolta bele az életünkbe a bűn valóságát nem gondolta bele az igazságtalan szenvedést a kint a nyomort a megalázottságot és sorolhatnám .
Viszont belegondolta az Istenismeretet az igazságot az egyenességet a tisztaságot a szabadságot és a valós szeretetkapcsolatot  mind Önmagával mind az embertársainkkal. Gondolom nem kérdés mennyire de menyire más úton járunk.
Persze most mondhatod én jó ember vagyok én hiszek én nem öltem és nem lopok és és és és mint a másik ember. Állj meg kérlek és ne folytasd hogy Te mennyire különb vagy mint más hidd el a mindnyájan eltévedtekbe Te is bele tartozol.  De hogy jobban megértsd hogy mennyire szükséged van az Istentől való kegyelemre és irgalomra. Csak gondolj bele mi különbség van a egy könnyű kövecske  és egy igazán súlyos kő között amikor azt a vízbe dobják. Be kell látni mindkettő útja lefele halad és elmerül.
Éppen így van két ember akik sajnálatosan vízbe fulladnak  az egyik legyen  az aki csak nagyon kicsit bűnős  ö 30 centire a víz alatt lelte halálát. Míg a másik aki nagyon bűnős volt 30 méteren vesztette el az életét.
De mivel mind ketten eltévedt Istent figyelmen kívül hagyó emberek voltak. Így elvesztek!
Mi emberek ha egymásra nézünk találhatunk jobb és rosszabb embereket magunknál. De az igazi kérdés nem ez! Az Igazi kérdés az hogy eltévedt úton jársz vagy megtértél visszatértél már az Mindenható Isten útjára.
Hidd el  nekem ez az igazi nagy kérdés.Ne csapd be magadat azzal hogy Te jobb ember vagy mint...
lehet hogy igazad van és Isten mégis azt mondja neked Nézd neked is noha kevesebb van a számládon de meg kell térned meg kell békülnöd velem ha nem akarsz elveszni. Rá kell állnod az "ÉN" utamra.

De folytatom a 6 vers második felével:  Az Atya/ Mindenható Isten/ MINDANNYIUNK vétkét Ö reá
mármint JÉZUS KRISZTUSRA vetette. Ezáltal lehetővé tette hogy a bűneiben élő ember megtérjen visszatérjen az Isten útjára azaz az Istennel való élő személyes közösségbe. Hogy végre ne eltévedt juh hanem megkerült bárány legyen.
Ezért mondta az Úr Jézus a János evangéliumában tanítványoknak és mondja nekünk is:" Én  vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." .
Jézus Krisztus az út Ö igazságban részesít és abban járat ami által ÉLETED van. Valós megigazult helyreált meggyógyult helyes úton haladó életed. Aminek a végén Nem kell bizonytalannak lenned nem kell félelemmel lenned. Hiszen aki hisz a az Isten Fiában az által ment a halálból az életbe és ha meghal is ÉL.!EZT Garantálja neked Jézus!




Tudnod kell ez nem bolondság ez Isten igazsága ami a Tiéd is lehet ha elfogadod és hiszel Istennek aki a javadat akarja. Kérlek nyisd meg a szívedet Isten igazsága számára. Mi emberek egymásban még magunkban is csalódhatunk de Istenben soha nem fogsz!
Legyél gyakorlatias ha döntést hoztál. Írj nekem bátran nem Te leszel az első. Az Úrnál megoldás vár csak tedd meg a Te részedet. Ö már mindent megtett! A legdrágábbat a saját Fiát áldozta fel hogy mi visszatérhessünk hozzá.

Köszönöm a figyelmedet.