kedd, december 27, 2011

Az a sok millió villódzó kékes doboz. Avagy a televízió árnyékoldala.


Az a sok millió villódzó kékes doboz. Avagy a televízió árnyékoldala.

Az igazság az, hogy nagyon rég szerettem volna már sort keríteni a témában egy pár gondolat leírására. Nem csak arról van szó, hogy ami kis országunk állampolgárai napi négy-hat órát ülnek a varázsdoboz előtt. Ami önmagában gáz és igen családromboló. A nagyobb baj az hogy az embereknek  nem nagyon van arról tudomásuk hogy mások által tudatosan irányított szabadidejüket töltik.

Akadhatnak olyanok akiknek a következendő gondolataim túlzásoknak tűnnek. Az Ö türelmüket külön köszönöm.
Nem szándékozom  a témát mélységében tárgyalni csupán a felszínen tegyünk egy kis sétát.
 A televízió /már az elnevezése is sokat mondó/ térnyerése előtt az emberek rendszeresen találkoztak és gondolatokat cseréltek /önálló gondolatokat/ egymással. Ilyen helyek voltak az esti tábortüzek a nappali hétvégi kikapcsolódások és a piactereken való eszmecserék. Beszélgettek gondolatokat cseréltek és friss az életüket és életterületüket érintő kérdéseket és válaszokat kaptak. A mindennapi tapasztalat és a többek által átbeszélt dolgok letisztították és a felszínre hozták a helyes megoldásokat, gondolatokat.


A tragédia ott kezdődött óriási méretben elharapódzni,  amikor a tv mint olyan belépet az emberek életébe. Az első legnagyobb probléma, amit létrehozott az abban mutatkozott, meg hogy az emberek otthonmaradtak és ilyen módón csaknem teljesen felszámolódott az a közösségi élet, amit az imént vázoltam.
Létrejött egy tudatosan irányított, de észrevétlen sorvasztási folyamat. Amely célja nem más, mint az ember tömegméretekben való butítása.  Szellemi, lelki és erkölcsi leépítése.
Mit is mondott annak idején Descartes: "Cogito ergo sum" "Gondolkodom, tehát vagyok"              Tehát vagyok  és ha vagy akkor számolni kell veled. Nem lehet félrerakni és elaltatni.
De vannak emberek akik egyáltalán nem akarják hogy Te gondolkozz ezért tudatosan megalkották a televízió nevű varázsládát  hogy  ha már annyira gondolkozni akarsz akkor csak arról és csak úgy tedd ahogy Ők  azt szeretnék.  Az  igazság az  hogy ezt mára már sokan felismerték. De azzal rendkívül kevesen vannak tisztában, hogy a televízió képfelbontása és az emberi agy e dologban nem véletlenül szorosan kapcsolódik. S eme kapcsolat bizonyos pontján létrejön egy bizonyos „puha” hipnózis.Ami passzív fogadóalannyá teszi  az embert. Itt meg kell említenem a szublimatikus üzeneteket reklámokat is bár azt hallani hogy ezek lélepleződése óta ezekkel a durva manipulációs eszközökkel már nem élnek. Magam ezt nem így gondolom szerintem csak átcsomagolták a dolgokat. 
No de azt ígértem hogy nem ásunk a mélyére a témának. Talán még egy gondolat a HD minőség bevezetése valószínűleg egy újabb lépcső ahhoz, hogy e „puha”hipnózisos állapot egy kicsit erősebb legyen és természetesen megemlítem a szívverés/szívritmus a különböző hang effektek és hanghullámok direkt kapcsolatát ami szintén nem véletlen. Mint ahogy az sem hogy köztudottan a nap terhét hordozó fáradtan hazaérkező ember alapból fogékonyabb a tv által közvetített manipulálás észrevétlen elfogadására.

Aztán itt van az előszobában a 3D technológia is ami szép lassan elvezet minket ahhoz amit sok keresztény a bibliából már ismer : „És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, akik nem imádják a fenevad képét, megölessenek”  jelenések 13:15     De ez már megint csak egy mélyebb víz és természetesen egy ilyen közegben még sok minden homályos.Ezért nem teszek úgy mintha én ezeket pontosan átlátnám csupán hangosan gondolkozom.

A lényeg vannak akik azt akarják hogy Te ne gondolkozz. Majd ők gondolkodnak helyetted és bizony ezt már elkezdik gyerekkorban az embernél. Higgyétek el nekem tudatos és folyamatos támadás
zajlik már gyerekkortól kezdve. A nagymértékű hanyatlás és erkölcsi romlás többek között kékesen villogó dobozkának is köszönhető. Ehhez elég a különböző korosztályoknak sugárzott tartalmakat kicsit figyelmesebben megvizsgálni. /persze kinek is van erre ideje../

Éljen a mindennapi agymosás és bizony ez kő kemény drog. Csak próbáld ki és kacsold ki a készülékedet egy pár hétre. Ha sikerül akkor tedd ezt meg egyre többet.   De ha nem sikerül a tv kikapcsolása hosszabb időn keresztül akkor valószínű hogy lassan érdemes elgondolkozni mi is történik.
Sajnos mára már szinte kikerülhetetlenné tették a varázsdobozt. A családon kívüli közösségekbe is betörtek és a legtöbb étterembe kocsmába megtalálod a készüléket a lényeg hogy ott se gondolkozz. Csak nézd a sportot vagy bármit is csak kapd az Ő gondolatukat vagy gondolatnélküliségüket. Azaz maradj bábú. Aki úgy beszél és úgy gondolkozik ahogy az valakik mindig is akarták.  Jahh és tv a zsebekbe mert ma már az okostelefonok és a „médiamánia” ezt is lehetővé teszi : )

Zárásként gondoljunk bele ennek káros hatásaiba a gyermekek és a serdülök világában. KATASZTRÓFÁLIS.
De ennek lehet szánok külön egy posztot.

ui: Semmi bajom ha valaki tévét néz nem szeretném ha félreértenétek.De nem árt ha ezt bölcsen végezzük.Miközben gondolkozni sem felejtünk el.