péntek, november 19, 2010

Legyél családtag!

Nagyon szeretem amikor emberek nyíltan vállalják és kifejezik hitüket Isten kegyelmében szeretetében gondviselésében. Bizonyára sokan hallottatok a chilei bányászok egy részét ért szerencsétlenségről.
Ami még honpapokkal ezelőtt történt. Többetek halott az elhúzódó de sikeres mentesükről is. 
Viszont talán nem mindenki tud arról hogy ennek a sikeres szabadulásnak a hátterében konkrétan az áll.Hogy ezek a bányászok igencsak Istenfélő emberek legalább is a többségük  családjaikkal barátaikkal együtt.      Hogy miért fontos ez?
Azért mert meggyőződésem hogy a sikeres szabadulásuk hátterében szellemi szempontból nem más húzódik mint az a tény hogy ezek az emberek igen szorult helyzetükben nem átkozódni kezdtek nem jajveszékelni és kígyót békát kiállatni Istenre.. mint amit az emberek többsége tesz hasonló helyzetekben. Hanem kő keményen elkezdték az Igaz Istenbe vetett hitüket kimondani megvallani. Elkezdtek szinte a tragédia elejétől kezdve mind ők mind a családtagok barátok egy aktív közbenjárást imát Hogy Isten kegyelme felszabaduljon és megszabadítsa őket szorultságukból. S ahogy a biblia tanítja nekünk "Az Úr Jézus Krisztus könyörgést meghallgató és szabadító Isten"   Ezt ők meg is tapasztalhatták.
Meggyőződésem hogy az Istenbe vetett hit hiánya a Bibliából vett ígéreteinek nem ismerése az oka azoknak a tragédiáknak amelyekben Isten nem tud segítségül lenni. Hiszen tudjuk hogy Isten nem személyválogató. 
Ahol őszinte bibliai hitet talál  és az ekképpen élő emberek segítségül hívjak azok imáira Isten  egészen bizonyosan és konkrétan válaszol. Viszont azokon az embereken akik Teremtményei csupán de nem gyermekei és Isten akaratával szembehelyezkedve élnek nos azok az emberek saját maguk korlátozzák Istent abban hogy az életükbe bele szólhasson azt átformálhassa és jó irányba terelje.
Természetes szinten is így van ez . Mi emberek is csak akkor tudunk érdemben és folyamatosan segíteni a leghatékonyabban egy gyermeket  ha az a sajátunk. Így van meg a jogi és más szempontból fontos legideálisabb helyzet. Minden más esetben felelősegünk és lehetőségeink igen csak behatároltak.Példaként én nem mehet át a szomszédba egy idegen családba  beleszólni az életükbe teljes jogkörrel  még akkor se ha látom hogy tragédia közeleg. Egyszerűen azért mert a viszonyunkban jogi és más korlátok vannak jelen. Nekünk embereknek Isten teremtményeinek ezért kell arra törekedni hogy továbblépve az Istennel való kapcsolatban Családtagokká váljunk. Isten fiai legyünk felűről születettek.. azaz megtért ujjá született Istennek engedelmes emberként éljünk itt a Földön.  Így tudjuk biztosítani  Isten számára hogy kegyelme szeretete és gondviselése el is tudjon érni bennünket úgy és akkor amikor arra szükség mutatkozik.