hétfő, május 13, 2013

A jellem megrugdalása.


A jellem megrugdalása.
Avagy hogyan gyengítik és akarják felszámolni az ember belső tartását.

Bizonyára sokan halottatok már arról a kínzásról, amikor egy ember ellenállását nagyon egyszerű de annál hatékonyabb eljárással, a vízcsepegtetés alkalmazásával törik meg. A folyamatosan a fej bizonyos részére érkező vízcseppek megtörik vagy őrületbe kergetik a foglyot. Nos nem szívesen kezdtem egy ilyen képpel a bevezetést, de átvitt értelemben az emberek jellemét nap, mint nap, rendszeresen ilyen „vízcseppekkel” bombázzák. Elég egy pillantást vetnünk az élet bármely területére és hamarosan láthatóvá válik a gonoszságnak azon ereje, mely mögött a biblia szerint a levegőbeli hatalmasság fejedelme, sátán van. Nem válogat és nincs korhatár. Szinte mindent és mindenkit felhasznál, hogy az értékkel bíró jóakaratú embereket elkeserítse, folyamatos nyomás alatt tartsa, kifárassza, így az ember alantas ösztöneit felerősítve, célját elérje. A célja pedig nem más, mint minél több olyan embert kénye kedve szerint manipulálni és rángatni, akiknek bukott mivoltuknál fogva, amúgy is rengeteg lyuk tátong a jellemén.


Olyan embereket akar látni, akik az igazság helyet, a hazugságot az Istenek való engedelmesség helyett a lázadást választják. Szörnyű tény hogy sátán igen nagy előnyre tett szert, amikor az embert megrontva egy bukott alantas természet részesévé tette. Erre az óta is, tudatosan épít. Ráadásul jó eséllyel, mert ez minden földi ember jellemzője lett. Ahogy az írás mondja:
 „Annak okáért, miképpen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképpen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;”
Tehát mindenki vétkezett így a bűn befészkelte magát az emberbe, aki így kiszolgáltatottá vált a halál számára. Természetesen társadalmi, kulturális, neveltetési és más aspektusokat figyelembe véve azt látjuk, hogy a bűn valósága nem mindenkinél egyforma mélységben nyilvánult/nyilvánul meg. A mi szemszögünkből nézve vannak különbségek az emberek bűnösségét illetően. Isten szemszögéből minden ember a bűn szolgája így a kárhozatra várók része lett, ha nem fogadja el a megváltás ajándékát Jézus Krisztusban.  Erről itt bővebben olvashatsz.
Tehát ahogy fentebb utaltam rá sátán társadalmi kapcsolatokat, az oktatást, a kultúrát, a médiát, a sportot, az üzleti életet, családot, szóval bármilyen területet, amit már előzőleg beszennyezett az erkölcstelen, jellemtelen gonoszságban gyönyörködő vagy arra hajlamos emberek által. Arra használ, hogy a még jellemmel/tartással bíró emberek ellenállását is felszámolja, vagy kifárasztva erőtlenné tegye.
Amikor az üzletfeled becsap, amikor a társad hazudik neked, amikor az interneten a dolgod végzése közben szexuális tartalmú hirdetést vagy sok esetben fontos hírnek feltüntetett, közönségesnél-közönségesebb nem egyszer perverz tartalmat adnak a szemed elé. Egyszóval igazságtalan,megalázó, kényszerítő és gonosz dolgok érnek. Ezek mind-mind azok a bizonyos „cseppek” amelyek azért záporoznak nap, mint nap hogy elkedvtelenítsenek, meggyengítsenek, összetörjenek, s a jellemedben, a tartásodban megzúzva maguk közé állítsanak. Fel akarják korbácsolni az emberekben, ezt az alantas természetet és így minél több területen a bűn valóságának minél aktívabb, és mélyebb uralmát akarják kiépíteni. 
Mondanom sem kell, hogy ezt a folyamatot csak Isten kegyelmével és megszentelő beszédének gyakorlatba ültetésével lehet fékezni és gátolni. Megállítani és felszámolni sajnos mi nem tudjuk. Ezt a maga idejében Isten fogja megtenni, ahogyan ezt megígérte.
Addig a mi feladatunk a bűnnel, a gonoszsággal szembeni ellenállás. A világban való Istentől kapott feladatunk végzése és egymás szeretetben való támogatása kell hogy legyen.

Köszönöm a figyelmed.