csütörtök, december 31, 2015

Évzáró gondolataim.

Több fontos dolgot is írhatnék, kiemelhetnék a jövőre nézve, mégis legfontosabbnak három dolgot említenék meg, melyekre úgy gondolom jövőre hangsúlyt kell fektetnünk, és a velük kapcsolatos bibliai igazságokat le kell porolnunk, hogy minél világosabban lássuk Isten akaratát és vezetését.
 Az első dolog hogy minden egészséges önállóságod mellett, ragaszkodj Isten népéhez kiváltképp Isten felkent vezetőihez, a szolgálati ajándékokhoz, akiket Isten egyértelműen a mi tökéletesítésünk, csiszolásunk és védelmünk érdekében állított szolgálatba. Már sokszor sokaknak elmondtam, remete kereszténység, gyülekezet nélküli hívő élet, nem Isten akarata.
Az egyház az Krisztus teste, mint az írásokból tudjuk, a testnek sok tagja/része van, de ezek mind részesei a test vérkeringésének, és a test Szent Szellem által való vezetésének. Nem bölcs dolog ebből bármilyen okra hivatkozva kivonni magad, valamint igen veszélyes is. A perifériás kóborló, bizonytalan bárányok, a vezetést és az egészséges felügyelést, és elszámoltathatóságot kikerülő keresztények, a farkasok és más ragadozók legkönnyebb prédái. Szóval menj minél közelebb a neked adatott testrész centrumához, és minden módon támogasd és élvezd annak áldásait és kihívásait.

 A második dolog hogy a világban lévő gonoszság is évről évre erősödik, természetesen a mérge, a csábítása, a varázslása, a legváltozatosabb módokon és a legkörmönfontabb dolgokon és eszközökön keresztül is egyre inkább megnyilvánul. Rengeteg kütyü, nem mást szolgál mint hogy lecsapjon azon óráidra perceidre amikor végre Isten beszédével foglalkozhatnál. A világból érkező kísértések nemhogy csökkenni, sőt egyre inkább és egyre több rétűen próbálnak majd behálózni. Ha ezzel nem számolsz megint csak észrevétlen, bekaphatsz egy sátáni, neked készített csalit, amely eltéríthet a keskeny út egyenességétől és Istenfélelmétől. Sokat kell hangoztatni hogy a világ nem a barátunk, mert ezt is nagyon nehezen akarjuk megtanulni. A világ jelenleg a sötétségben vesztegel, a működtető rendszerei, és elvei ellenségesek Isten akaratával szemben, és egyértelműen Isten népe ellen hatnak. Bár hitem szerint ennek az Úr Jézus hamarosan véget fog vetni.
'Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz."


„Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
 A harmadik dolog a pénz területe, mivel tudjuk az írásokból, hogy a pénznélküliség a szabadon használható készpénznélküliség elérése leginkább antikrisztusi célkitűzés, ezért nagyon fontos hogy mi ezt lássuk és ezt a folyamatot, ne kultiváljuk. Egyetértek azzal, hogy a pénzt sem kell a saját szerepén túl, túlhangsúlyoznunk. De azzal már nagyon nem tudok egyetérteni, amit sok kereszténynél látok, hogy azon vitatkoznak, kell e adakozni, tizedet fizetni. A legelső dolog, amit tisztázni kell, egy hívőnek ezen a területen is, az-az, hogy a pénzének vagyonának a megtermelésében, használatában is meg kell Ismernie, és be kell töltenie Isten akaratát és vezetését. Egyértelmű hogy egy keresztény nem élhet önző módon, ebből következik hogy pénzének, és más értékeinek dolgainak egy részét Isten munkájára, az egyház épülésére a szükségben lévők, megsegítésére kell, hogy fordítsa. Természetesen erejéhez, bár néha előfordulhat hogy azon felül is. Emlékszem Derek egy mondatára, amiben arra hívta fel a figyelmet, hogy az újszövetség az ige szerint egyértelműen jobb szövetség, mint az Ó, mert Isten mindent a legtöbbet odaadta nekünk Jézus Krisztusban. Így ha az ó szövetségben tízedet fizettek, a jobb szövetségben, az Újszövetségben, bátran lehetne akár huszadot is fizetni. Tehát a tized az a minimum. Mielőtt felhorkannál, megnyugtatlak, nem azt mondta, hogy ezt kell tenni, csupán logikusan, arra hívta fel a figyelmet, hogy akár történhetne így is. A lényeg, hogy egy kereszténynek rendszeresen adakozónak, és egyháztámogatónak kell lennie. Ha ezt tizednek nevezi nem baj, ha ennél többet is ad, az sem baj, ha még nem érti, hogy mennyire kulcsfontosságú hogy hittel/bizalommal támogassa az adott gyülekezetét, mégpedig rendszeresen, akkor bízhatunk, abban hogy a Szent Szellem ezen igazság fontosságára is megtanítja előbb-utóbb. Természetesen senkit nem kell hogy kárhoztassunk ezen időszakában. Én személyesen is ismerek több olyan hívőt, aki nemhogy tízedet, hanem amikor arra szükség volt bizony még az autóját és más értékeit is áldozatként adta Isten munkájára. Olyat is ismerek, aki átmenetileg nem tudott tízedet fizetni, de mivel nem volt rá jellemző hogy fösvény lett volna, amiről tudjuk, hogy bálványimádás, Isten teljes mértékben ellátta a szükség napjaiban. Egy biztos azért is fontos hogy bölcsen és hittel járjunk el ezekben, a dolgokban is, mert egy napon a pénzünk felhasználásáról is el fogunk számolni Isten előtt!
Azzal fejezném be, hogy minden pénzügyi dolog előtt, a legfontosabb hogy az életedet, a szívedet tedd oda Isten oltárára. Ha ez nincs meg, minden más is értéktelen marad.
Van egy igevers, amiről az év vége felé mindig megemlékezem. Ezzel szeretnék mindenkinek jó évzárást és Istentől megáldott és vezetett 2016-os esztendőt kívánni.
„El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.”

és két alapelv: "Aki pedig kételkedik, ha eszik, kárhoztatva van, mert nem hitből eszik. Ami pedig hitből nincs, bűn az."

 "Te néked hited van: tartsd meg magadban Isten előtt. Boldog, aki nem kárhoztatja magát abban, amit helyesel."

Következőnek a kapcsolatokban való megújulást és a szeretet megélését említeném, de erről nemrég írtam. Bár ezt sem lehet elégé hangsúlyozni.

Köszönöm a figyelmeteket, minden kedves olvasómnak áldott évzárást és szíve szerint való új esztendőt kívánok!