csütörtök, május 27, 2010

Jézus más vallások kérdések...

Miért elutasítóak a keresztények a más vallású emberekkel?



Azzal kezdeném, hogy szerintem nem tartják a keresztények magukat különb embereknek másoknál. A társadalomban gyakran vádolják a keresztény hívőket intoleranciával, türelmetlenséggel, sőt ellenségességgel a más vallásokban lévő emberekkel szemben. Bárcsak azt írhatnám, hogy ez minden alapot nélkülöz. De sajnos van a kereszténységen belül egy réteg, aki nem nagyon értette meg talán soha igazán hogy miről is szól a kereszténység a Krisztus követés. De nem akarok elkanyarodni. Maradjunk annyiban a kereszténység Valódi igazi része nem ellenséges és nem lenéző a más vallást képviselő emberekkel szemben.

Egy keresztény gondolatait két fontos erkölcsi parancs mozgatja. "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és szeresd felebarátaidat, mint saját magadat. Ez a Tőrvény ez a törvény betöltése. A keresztények szeretik az embertársaikat akármilyen vallásúak is. De nem szeretik, és nem tudják elfogadni ezen embereknek az Istenhitét, kultuszgyakorlatait és spirituális látását. Szeretem azt az embert, aki hindu vallásúnak mondja magát, de nem értek egyet és nem vállalok közösséget a hinduizmussal.

Szeretek egy buddhista embert mint felebarátomat de elutasítom a buddhizmust amit gyakorol. Szeretem a krisnásokat mint embereket ,de semmi kép nem tisztelem krisnát. Egy keresztény a materialistáknak is a javát munkálja, de nem válik materialistává. Egy kereszténynek Isten szava a Biblia a zsinórmértéke. S az egyértelműen fogalmaz: Amikor a pogányok áldoznak nem Isten számára áldoznak hanem démonoknak. Ti pedig ne legyetek démonokkal közösségben.

Az elutasítás tehát nem embereknek szól nem is az evangéliumi keresztények türelmetlensége a másság iránt. Hanem ez első és legfontosabb parancsolatból fakadó erkölcsi felelősség.

 

 Szia. A parlamentbe bejutott jobbik párt keresztény pártnak tartja magát. Mi erről a véleményed?


Nem az én véleményem a mérvadó elsősorban. Mindenkinek joga van magát bárhogyan aposztrofálni. A Biblia alapján elég világosan meghatározható hogy Isten kit tart kereszténynek azaz Krisztus követőnek.Maradjunk annyiban hogy a politikai kereszténység az nem az a kereszténység amiről az Isten igéje beszél. Azt egy más szellem vezeti és más evangéliumot hirdet.



Lenne egy kérdésem. Elfogadom hogy Jézus egy nagy próféta volt, mint buddha és a többi is, miért kéne bármelyik személyt kiemelni?


Kérdésed alapján látom hogy még igencsak kereső stádiumban vagy, de ezzel mindenki van/volt így. Talán a legelső tény amit nem lehet kellőképp hangsúlyozni az az hogy minden vallásalapítóval szemben Jézust nem a követői emelték Isteni rangra nem egyszerűen rá lett fogva hogy Ö Isten. Hanem tucatnyi tény Kiálltja hogy Jézus Krisztus az Isten!Ö az Isten egyszülött fia! Egyedül Jézus Krisztus az aki a Szent Szellem által fogant egy szűz méhében. Tehát nem emberi/Ádámi/ vonalon, hanem a Szent Szellem által Istentől fogant. S egy kegyelembe fogadott érintetlen szűz volt az aki testet adott eme felfoghatatlan csodának. Ezért Jézus Krisztus Tökéletes EMBER és ISTEN egy személyben.

Mivel nem az Ádámi vonalon született.  Így Ö bűnt nem ismert, bűnt nem cselekedett Ö benne bűn nem találtatott sem szájában hamisság nem volt soha. /Ezt egyetlen egy más emberről sem tudjuk elmondani/ Innen nézve Jézus nem egy a nagy próféták között hanem Ö MAGA AZ EGYEDÜLI próféta. Nem kevesebbet állított magáról mint hogy aki Öt látta az látta az Atyát a mindenható, örökkévaló Istent. Aki Öt hallgatja az -az Isten szavát, hallgatja. Jézus nem egy a sorban, még ha némelyek a legelső helyre rakják is. Hanem messze a sor felett van minden tekintetben minden szempontból.Az Isten más kategória mint az ember itt kell kezdeni az igazság keresését.