péntek, június 26, 2015

A padlón.




Voltál már úgy igazán padlón! Amikor azt érezted, hogy, kész ennyi!
Nem igazán tudom, hogy mit tehetnék még? Nem értem hogy mit rontok el, mert tudom, tudom nem Istenben, van a hiba! Voltál már úgy padlón, amikor a legnagyobb fájdalmat nem a mások kíméletlen és kegyetlen rúgásai okozzák? Nem a közel vagy a távollévők néha egész váratlan pofonja a mély fájdalmad forrása, hanem a saját magadban való egészen kiábrándító csalódás! Voltál már így? Vagy esetleg most vagy így a padlón elterülve? Kész ennyi befejeztem, nem kínlódom tovább, nekem ez nem megy! Különben is mást se tudok csak ígérgetni Istennek, és Ö újra és újra csalódik bennem. Elég! Elég, nem képműtatőskódom tovább! Voltál már így? Ez is a gonosz napok egyike? Vagy csak belenéztél a tükörbe felelőtlenül? Hogy érted ezt? Hogy-hogy felelőtlenül?
Úgy értem reménység nélkül, hitetlenül! Mert bizony, ha elfelejtkezel Jézus Krisztusról! Ha leveszed a szemed a Te főpapodról és érted végzett szolgálatáról, akkor bizony felelőtlen vagy! Az ige azt mondja nézvén Jézus Krisztusra a hitünk elkezdőjére és bevégzőjére! Hallod? Bevégzőjére! Ö az aki elkezdte benned a jó munkát és ahogy ígérte is, be is fejezi! Neki van hatalma, arra, hogy amit elkezd azt be is, fejezze! Mit mond? Nem te kerested öt, hanem Ö téged! Nem te kezdted ezt a munkát magadban, hanem Ö benned! Nem te választottad öt hanem Ö téged! Már a megtérésed előtt gondolt veled, és ismert minden tényt veled kapcsolatosan. Mégis úgy döntött, hogy kijelenti magát neked, megengedi, hogy a dicsőségében megtaláld a nyugalmadat és a szeretetében örök békességet, találj!
Testvérem csak gondolj, arra hogy mi mindenen vezetett már át, hogy soha nem hagyott cserben, még ha nem is az általad várt irányból érkezett a szabadítása. Gondolj, arra hogy nem vagy egyedül a te csatádban! Hiszen Ö magam mondta! Soha el nem hagylak téged! Sőt, ha te hitetlenkednél is én hű vagyok! Isten bízik benned, ismer, tud mindent rólad, mégis bízik benned, szeret és végérvényesen elfogadott az Ö fiában, Jézus Krisztusban! Ha nem így lenne én, nem írnám le e sorokat, Te pedig nem olvasnád!!!
Emlékezz meg arról, hogy szól az ige: „Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szertejár, keresvén, kit elnyeljen:
Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.”
Igen, ez a letaglózott állapot a gonosz üvöltése, a sárkány tüze, és tudnod kell, nem csak te ismered ennek az ordító oroszlánnak a bömbölését. Ahogy itt az ige mondja a hívőkön ugyanezek a próbák, támadások, szenvedések, hitharcok esnek. Tehát ne legyél meglepve, inkább vedd le magadról a figyelmedet és néz fel a Te megváltó Istenedre! Ne feküdj a padlón, mert még az ördög azt hiszi aludni, készülsz.  Kelj fel, és nyisd hálára a szívedet/szádat, és hálaadás közepette hívd segítségül az Úr nevét!  Ha így teszel egy csodálatos ígéret lép érvénybe veled kapcsolatosan! „Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.
Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, aki kegyelemben gazdag mindenekhez, akik őt segítségül hívják.”  
Akik segítségül hívják ŐT! 
Testvérem kelj fel a padlóról, Isten magasabb szintre gondolta el az ö gyermekeit. Vedd a szívhárfádat és kezd el dicsérni a megváltódat Jézus Krisztust! Adj hálát neki hogy van ígéreted az írások alapján, amire rá állhatsz és győztes lehetsz Nem vagy egyedül Jézus nem felejtett el, közbenjár érted, és bármin is menj keresztül Ö körülölel szeretetével! Ö ilyen! Kegyelmes irgalmas és jó! Felfoghatatlanul jó, és ez a tökéletesen szerető és jó isten ha nem tudnád felőled is jót gondolt el! Az ige ezt állítja! Szóval emeld fel a szemed a szíved és kelj fel a padlóról!    


Köszönöm a figyelmedet 

hétfő, június 22, 2015

Huhuhu :) Mi ez a sok bagoly?

Gondolataim a bagoly  jelképével kapcsolatosan.



Már többször volt bennem hogy kicsit járjak utána egy mostanában lépten-nyomon felbukkanó bagoly szimbólumnak. Ugyanis ez az állatszimbólum a könyvek, a tanulás és az ezzel járó bölcsesség általánosan kapcsolt helyéről kitörve, elárasztotta a mindennapjainkat az élet szinte minden szegmensében megjelenve. Ha most belegondoltok szinte biztos, hogy pár nap leforgása alatt nem egyszer találkoztatok bagollyal valamilyen formában. / táskán, cipőn, vagy ruhák mintázatában, kulcstartón, ékszereken, pénztárcákon, játékokon, csomagoláson, tortákon, stb. stb. de a tetoválási szimbólumok között is igen rangos helyre került. S ami nem meglepő igen sokat fordul elő ezoterikus vagy okkult mintákkal együtt.  
Nem szükséges mélyebben belemenni de bagoly még akkor is egyértelműen a negatív/bukott szellemvilághoz kell sorolnunk, ha ténylegesen kihámozzuk a több évszázada rárakodott babonás hiedelmekből/társításokból.  A bibliában a nem fogyasztható nem tiszta állatok között szerepel. De ami szellemi szempontból érdekes, az-az hogy a bagoly a bibliában kietlen elpusztult ítélet alatt lévő helyen jelenik meg kísértetek és boszorkányok társaságában.

„És fölveri palotáit tövis, csalán és bogács a bástyáit, és lesz sakálok hajléka és struccok udvara. És találkozik vadmacska a vadebbel, és a kísértet társára talál, csak ott nyugszik meg az éji boszorkány és ott lel nyughelyet magának. Oda rak fészket a bagoly és tojik és ül tojáson és költ árnyékában, csak ott gyűlnek együvé a sasok!” 
Több fordítást is megnéztem az újabbakban a kísértet vagy a boszorkány szó, már nem szerepel. Viszont a keresgélésben rátaláltam egy érdekes fordításra: „Ott találkozik a vadmacska a hiénával, egyik pusztai démon a másikkal. Ott pihen meg a boszorkány, ott talál magának nyugvóhelyet.” /új fordítású biblia/  
De van még más fordítás is amelyben nagyon jól kitűnik az Ezsaiás 34.  fejezet érdekessége.
 Ha valaki mélyebben utána jár a dolgoknak, azt találja majd, hogy a bagoly szimbóluma a legtöbb nép gondolkozásában mélyen össze van kapcsolva a halállal, a túlvilággal, démonok mozgásával és tanításaikkal, illetve azok hozzáférési módjaival.
Ez a jelkép kapcsolódik a termékenység kultuszokhoz, az indián és más sámáni hiedelmekhez és gyakorlatokhoz. Dániel könyve említi hogy a végidők napjaiban a tudás/az ismeret igen megnövekszik. Ezt ma már az internet korszakában mindannyian tapasztaljuk. A meglátásom, az hogy ebbe a tudásba/bölcsességbe beletartozik az a biblia által tiltott természetfeletti tudás/látás is, amely a legkülönfélébb okkult és ezoterikus csatornákon keresztül ma elönti és ostromolja az embereket. Ősrégi eddig elérhetetlen, de az internet által a széles rétegek számára is elérhetővé vált titkos/okkult tudás, ma sajnos ravasz és alattomos módon beférkőzik az élet minden területére. Ennek a sötét szellemi folyamatnak az a anyagi világban megmutatkozó lecsapódása ez a sok helyen feltűnő bagoly mizéria.

Ha azt gondolod most elkapott a karizmániás félóra, vagy igen bigott vallásos ember fantazmagóriáját olvastad, ki kell hogy ábrándítsalak, nem így van. Sokkal valószínűbb hogy a gondolkozásodat még erős materiális kötelékek kötik, de a jó hírem, az hogy az igetanulmányozás ezen a problémán is segítségedre lesz.

 Zárásul mindenkit szeretnék megnyugtatni szellemi szempontból, gondolkoztam hangosan ezen a témán. Magukat az állatokat kedvelem ha találkoznék egy kígyóval, békával, bagollyal stb stb ha látványra szép még rá is csodálkoznék ha bajban lenne és tudnék segíteni rajta gondolkozás nélkül megtenném. Tehát az írásom nem ezen állatok ellen vagy feléjük való negatív előítéletek megteremtéséért készült. Csupán szeretnélek bátorítani, hogy elsajátítsd a biblia fényénél való szellemi gondolkozást.  

Köszönöm a figyelmedet!
Légy áldott további szép nyarat kívánok!