vasárnap, január 08, 2012

Mit is jelent az újjászületés/felülről-születés?





A biblia az ember megtérését, Istenhez való visszafordulását tartja a legeslegfontosabb emberi döntésnek/cselekedetnek. Ezzel párhuzamos az az  ószövetségi  esemény, amikor Izrael népe kivonult Isten szabadításának köszönhetően Egyiptomból /a világból/ a Fáraó/Gonosz/ uralma alól, hogy Ismételten Istennel lehessen közösségben és szolgálhassa a Mindenható Szent Istent.
Ez az oldal erről szól.



Tizenéves koromban már állandóan a láthatatlan világ, a természetfeletti érdekelt, így orientáltságom is ez irányú volt. Az első időszakom kő kemény kereséssel telt, jártas lettem  okkult dologban, de ezekről nem szívesen beszélek… /Kárnak és szemétnek ítéltem, ahogy az Pál is tette miden olyan dologgal ami akadályozta az Istenben való életet.  A lényeg, hogy találkoztam újjászületett keresztényekkel, akik a biblia igazságával szembesítettek, valamint rajtuk keresztül megtapasztalhattam Isten hatalmas erejének, szeretetének valóságát, így engedve Isten beszédének: Megtértem. Azaz, Isten akarata szerint rendeztem a dolgomat személyesen Istennel. S Isten válaszképp újjászületésben részesített az Ö végtelen kegyelméből…. 
A biblia azt tanítja, hogy az ember a bűnbeesés óta szellemileg halott, így nincs kapcsolatban az élő Istennel és cél tévesztett homályban lévő úton halad .Az Újjászületéskor a szelleme ebből a halott állapotból támad fel, az Úr Jézus Életre keltő érintésétől..  ezután elkezdődik  számára egy valóságos élet,  ami nem csak  a biosz, ami általában a zsoltáros szavaival 70-80 év. Hanem ZOÉVAL /Isteni élettel/ átitatott, ami az örök életébe vezeti be az embert, ha megmarad Isten életére vonatkozó akaratában és nem tapossa meg Isten örök törvényeit. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes ember lesz  és többé nem tud vagy  nem tesz olyat, ami Isten tökéletes mértékét sérti, hanem azt, hogy most már az újjászületése után, rendszeres napi kapcsolatban  egyre inkább  kiábrázolódhat benne Az Úr Jézus természete… S így hiteles tanítványa lehet a Mindenhatónak…