csütörtök, január 06, 2011

Boldog-e a boldog Új év?

Boldog-e a boldog Új év?

Szeretnék mindenkinek egy remek esztendőt kívánni. Egy olyan esztendőt
amiben  gördülékenyen könnyedén szívet vidámítóan mennek a dolgok.

Persze tisztában vagyok vele, hogy attól hogy ezt kívánom embertársaim életére
attól  az még nem garancia, arra hogy az meg is lesz.
Másként kifejezve az a véleményem hogy nem attól leszel boldog sikeres, hogy szilveszterkor vagy bármikor is ezt mondták, kívánták neked. Persze kívánják meg minden én is így teszek szívből örömmel. De tudod ez nem sokat ér nem sokat használ ha a szíved és  életvezetésed  nincs a  helyén.

Gondolom mára már mindenki előtt világossá vált, kő kemény idők körvonalazódnak a világ romlása aljassága és az élet szinte minden területére kiható gonoszsága megalíthatatlanul teljesedik ki.  Természetesen erről a biblia tájékoztat bennünket. A Mindenható már jó előre szólt eme folyamatokról tehát én sem úgy írom e sorokat, mintha nagyon meg lennék lepve. Igazából egy mély sajnálat van bennem az Isten nem ismerő tömegek felé. Emberek felé akik sokszor önelégülten sokszor minden remény nélkül tele nem alaptalan félelemmel  csak léteznek egyik napról a másikra de nem ÉLNEK.

Kemény idők vannak és a biblia alapján, azt látom, hogy a világ számára az Istennel nem gondoló emberek számára csak még keményebb lesz ez az élet.
Az Isten beszéde azt mondja:” az Igaz is alig menekül meg akkor hová lesz a bűnös és Istentelen.”
Nem győzöm hangsúlyozni a világ romlott és Isten ellensége! Világosan látszik, hogy igyekszik mindenben Isten világos beszéde ellen törni. Ma már egyértelművé vált hogy a legalapvetőbb emberi értékek és jogok is egyre nagyobb elutasításban és semmibe vevésben részesülnek. A kegyetlen fenevad az Istent nem ismerő világot is használja egyre jobban és látszik, hogy a „széles úton járok” tömegével esnek áldozatul a marcangolásának és csapdáinak.  Ne felejtsük el Jézus, azt mondta sátánról hogy embergyilkos és azért jött hogy lopjon öljön és pusztítson.
Igaz próbálja eme tevékenységét a „keskeny úton” is végezni de Isten kegyelméből ott nem kap teret.

Még mindig évezredek óta nincs más recept a boldog és a sikeres ÉLETHEZ
mint  amit Isten a Józsué könyvében elénk tár. „El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.”