vasárnap, április 19, 2015

Az igazságot jó helyen keresd!


    Az igazságot jó helyen keresd!
/véleményem egy hitető videóról/





Amennyire emlékszem a kamaszkoromra, már akkor is nehezen kultiváltam, azokat az embereket, akik nem voltak egyenesek és az igazságba rendszeresen kisebb nagyobb hazugság adagokat csempésztek. Ezzel elég jó, és hatásos eredményt tudtak elérni sokaknál, de azért akadtak olyanok, akik felismerték ezeket, a csúsztatásokat. Vagy azért mert jelen voltak az adott szituációnál, vagy, mert hiteles információjuk volt az igazságról ami megakadályozta őket abban, hogy felüljenek egy hazugságnak.  A biblia arról tájékoztat bennünket, hogy vannak olyan emberek, akik az Isten igazságát hazugsággá változtatják. Tehát nem csupán arról van szó hogy egy földi dologban nem mondanak igazat, vagy csúsztatnak, hanem az igazságot gonosz szellemek által nem felűről való bölcsesség által, megváltoztatják.
Leírom még egyszer. Az isten igazságát elcsűrik-, csavarják, és ez által megváltoztatják annak tartalmát jelentését.
Számtalan példát lehetne hozni, a magukat keresztényeknek mondó de isten beszédét nyíltan kiforgató és bűnős cselekedeteiket megideologizáló emberről. Ismerünk, hallunk ilyenekről.  Ami miatt most leírom a gondolataimat, az ismételten egy videó, amit elküldtek nekem, hogy reagáljak rá, hiszen több mint százezren nézték már meg, és a bibliából veszi az idézeteit.
Felkeltette az érdeklődésemet, ezért ha nehézkesen is de megnéztem J Mátyás videóját a megdöbbentő bibliai idézetek címmel. 
Nos lenne bővebb véleményem, de megállom, és kizárólag a videóban példaképpen felhozott és totál tévesen, mondhatni gonosz módon, csúsztatott/magyarázott igékre térek ki pár mondatban az elejéről.
Kezdésnek a nagy mesemondó azt bizonyítja nekünk a bibliából, hogy Idézem: „ugyan az vagy mint Jézus!’ ezt két biblia vers kiragadásából prezentálja, amit Jézus szavainak, a Szent Szellem nélküli, helytelen értelmezéséből nyer. Én vagyok a világ világossága és a másik ige ti vagytok a világ világossága. Ezt összegyúrva megállapítja, hogy mi és Jézus ugyan azok vagyunk. /Nos ezt nem is ragoznám tovább./ Ez még akkor sem igaz, ha azt veszem, hogy az Egyház/Krisztus Teste valóban egy vele és Jézus azonosul népével.
A mesemondónk kijelentése nem mást akar sugallni, mint a régi ezoterikus/ new age-s, téveszmét: mi mindannyian istenek vagyunk, bennünk van az Isten kezdettől fogva, stb stb maszlagot.

A következő démoni állítás rögtön a videóban, hogy Jézus a bibliában sehol nem mondja hogy Ö isten fia!  Persze ezt az ördögi hazugságot belecsempészi egy féligazságba.  Nézzük, idézem a mondatát. „nem mondja, hogy én az Isten fia vagyok, ti pedig a kis senkiházi emberkék vagytok” nos a mondat második felét Jézus valóban nem mondta.
De az elsőt, hogy ö Isten fia a biblia rengeteg helyen kifejezetten állítja! Még egy nyavalyás démon is azonnal felismerte amikor Jézus elé keveredett. Fel is kiáltott: „Mi közünk te veled Jézus, Istennek fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket? „

Simon Péter már a Szent Szelem kijelentéséből merít, mikor megszólal: „Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.”

Jézus szavait is mézük meg! „Arról mondjátok-é ti, akit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!”

A videó következő állítása hogy jézus soha nem imádkozott templomban. Javaslat a részéről, olvassuk el a bibliát, hogy így van! /itt már kész voltam :) / De az egész videó tele van maszlaggal és félreértelmezésekkel.

 Nos azt gondolom J Mátyás videóját, ami a bibliát a szájára veszi innentől kezdve úgy, ahogy van, kukázom. Az ilyen démoni félrevezetésekre egy percnél tovább, még a Szent Szellem megvilágosítja a szívünket, nem szabad figyelmezni. Merő egy hazugság és méreg. Természetesen az igaz evangélium Mátyásnak is örömhírként szól, ha megtér az élő Istenhez. De ahhoz az igazságot jobban kell szeretni mint a hazugságot. 
Nagyon sajnálom azt a több mint százezer embert, aki megnézte, és ebből akarta Isten igazságát megismerni. Csupán, azért mert a nagy mesemondó nem átallott egy figyelemfelkeltő címmel becsalogatni a gyanútlan érdeklődőket.  
Azt találom, hogy nagyon fontos hogy mi keresztények, bátorsággal szóljuk az Isten beszédét, helyesen hasogatva azt, a Szent Szellem által. Mert mint látni sokan nem jó szellemben elcsűrve, csavarva teszik ezt, és hatalmas károkat okoznak az embereknek.  

Köszönöm a figyelmeteket.