hétfő, november 25, 2013

Hogy van az hogy az áldottabb!

A hitetlen és az áldása!

A hívő élet folyamán előbb utóbb az ember felteszi a kérdést, ha nem másnak, akkor Istennek, vagy ha ahhoz még éretlensége folytán nincs bátorsága, akkor magának. De nem hagyja nyugodni, és nem érti, hogy miért lehet egy Istent nem ismerő, sőt ellene nyíltan lázadó ember gyakran áldottabb, mint egy hívő?
Nyilván több szempontból is meg lehet közelíteni ezt a kérdést. De talán azzal érdemes kezdeni, hogy Isten jó! Igen a MI Istenünk JÓ! Jóságos! Jó akaratú!  Az ige így szól:” ..ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak. A napnak a felhozása az élet folytatásának lehetősége. Az eső pedig az öntözésre, az élet fenntartására adatik. 


Tehát Isten minden embernek ad egy alapot az Ö nagy kegyelméből. De innen tovább kell lépnünk és meg kell értenünk, hogy innentől, ettől az alaptól a továbbiakhoz a kulcs a mi kezünkben van. Legyen hited szerint, mondta Jézus. S bizony itt a hit, mint mindig a cselekedetekben nyilvánul meg.Gondolkozásban,hozzáállásban,és olyan cselekedetekben, amelyek tudva vagy tudatlanul de szellemi törvényszerűségeket, folyamatokat váltanak ki, illetve ilyen törvényeknek felelnek meg. Mire gondolok? Példának okáért, ha látsz egy nem hívő embert, aki viszont meg tanult dolgozni és a munkájában szorgalmas, és a másik oldalon pedig egy olyan hívőt látsz, aki a lustaságból és a munkakerülésből még nem tért meg. Bizony nem kérdéses hogy melyik lesz áldottabb.
Hiszen a szorgalmas lehet, hogy tudtán kívül de betölti például azt az igét/ szellemi törvényt, amelyet a példabeszédek, mond.: „láttál-e az ő dolgában szorgalmatos embert? A királyok előtt áll, nem marad meg az alsórendűek között.” Tehát számolhat egy előrehaladással, növekedéssel és nem kell, hogy koldus legyen. Vagy egy másik bölcsesség így szól:
„Eredj a hangyához, te rest, nézd meg az ő útjait, és légy bölcs! Akinek nincs vezére, igazgatója, vagy ura, Nyárban szerzi meg az ő kenyerét, aratáskor gyűjti eledelét. Oh te rest, meddig fekszel? Mikor kelsz fel a te álmodból? Még egy kis álom, még egy kis szunnyadás, még egy kis kéz-összefonás, hogy pihenjek; Így jő el, mint az úton járó, a te szegénységed, és a te szűkölködésed, mint a pajzsos férfiú!” Akár hívő vagy akár nem, kerüld el a lustaságot messzire. Tanulj, képezd magad,tevékenykedj, ha nem kerülsz bele rögtön államid munkakörébe, hova tovább esetleg hozzád méltatlan/nehéz vagy piszkos munkára kényszerülsz. Igen az lehet hogy nem a legjobb, de az a kevés pénz annyival több, mint a semmi, és ne feled, akinek van, annak adatik. Adatik jobb munkakör magasabb fizetés, és mit semmiképpen nem szeretnék kihagyni. A szerető és gondviselő Atya, ha látja a korrekt erőfeszítéseidet kész áthidaló csodákat is tenni az érdekedben. Te csak bízzál benne és tedd a Te részedet is. De tudom hogy Te kedves olvasom szorgalmas és dolgos vagy,ezért tovább is megyek.
  Egy másik oldalról megközelítve sokan illegálisan, lopással és más gonosz kegyetlen módon jutnak, illetve halmoznak fel kisebb nagyobb vagyont. S látszatra semmi gondjuk élnek, mint Marci a hevesen. Természetesen az igét ismerő ember tudja hogy a tolvajok a gonoszok az álnokok sikere szerencséje sértetlensége, csak ideig, óráig való. Az eltulajdonított dolgokkal pénzel bármivel egy rövid időre, úgymond előrébb jutottak de azt már nem sejtik, hogy a lopásuk pillanatától egy hatalmas sötét átkot is magukra és az otthonukra hoztak.  
Az Biblia erről így szol. : "Ez az átok, amely kihat az egész föld színére; mert mindaz, aki lop, ehhez képest fog innen kiirtatni, és mindaz, aki hamisan esküszik, ehhez képest fog innen kiirtatni. Kibocsátom ezt, szól a Seregeknek Ura, és bemegy a lopónak házába, és annak házába, aki hamisan esküszik az én nevemre, és ott marad annak házában, és megemészti azt, s annak fáit és köveit."
Sok ember, ha tudná, hogy mikor mást meglop, becsap, lehet, hogy azt gondolja jól járt.
Nem látta senki, gondolja. S nem veszi észre, hogy karonfogva sétál haza azzal az átokkal, ami tönkre teszi az életét. Még akkor is így van ez, ha pár napig, pár évig élvezi is a másoktól ellopott értéket, legyen pénz vagy tárgy vagy, akár egy ember. /Mert amikor más férjét vagy feleségét veszik el, meglopják azt, akit illet./  Szóval nekünk hívőknek semmiképpen nem szabad irigykednünk, vagy bosszankodnunk az ilyen emberre.
Ha minket ért esetleg ilyen kár az Istenre kell bíznunk a dolgot,aki igazságos,és mindenkinek megfizet a cselekedetei szerint. 
Viszont ha ilyen embert látsz, kezdj el érte Istenhez kiállatni, hogy Isten irgalmazzon neki és kapjon kegyelmet a megtérésre. Mert akkor a bűneit és az átkait Isten el tudja irgalmából törölni, Jézus Krisztus által.
Természetesen a fenti két vonalon kívül is vannak más tényezők, amik elősegíthetik a pontosabb megértését és megválaszolását a kérdésnek. De azt gondolom ezek elégségesek, ahhoz hogy az igazságot szerető szív megnyugodjék.  

Köszönöm a figyelmeteket.

Legyetek áldottak és békés szívűek.