csütörtök, június 24, 2010

Elmélkedni Istenről

Elmélkedni gondolatainkban keresni Istent azok számára akik élő hitre jutottak Jézus Krisztusban a lehető egyik legcsodálatosabb tevékenysége az embernek a mindennapokban. Természetesen rendkívül fontos kihangsúlyozni hogy az Örökkévaló Isten személyéről való gondolkozást CSAK egy mederben tehetjük meg
hogy VALÓBAN Istenről az egy Igaz ÉLŐ Istenről elmélkedjünk.Ezt a Biztos medret a gondolatainknak a Szentírás a Biblia adta és adja meg mind a mai napig. Maga Isten fia is amikor itt járt testben a Földön többször kiemelte és hivatkozásával elismerte a Mózesi könyveket és a próféták írásait.
 Szeretnék ma veletek megosztani egy pár gondolatot A W Tozer a Szent ismerete c. munkájából.A könyv  magyar nyelven is megvásárolható. "Isten önmagáról számunkra kijelentett információi/biblia/ tudnak csak segítségünkre lenni abban hogy valamit felfogjunk és értelmezzünk  egy olyan lényből,  aki mindenen és mindenkin felül van, amit mi emberek Ismerünk, vagy elgondolunk.

Az emberi értelem, mint teremtett lény értelme-érthető kényelmetlenséggel találkozik a nem teremtett lénnyel kapcsolatban. Nem könnyű elfogadnunk egy olyan Személynek a jelenlétét, aki megszokott ismereteink körén teljesen kívül áll. Nyugtalanságra hajlunk egy olyan Személyről való elmélkedéskor, aki nem számol be önmagáról,senkinek sem felelős,önmagában létező önmagától függő és önmagában elégséges teljes mértékben.

A filozófia és a tudomány nem mindig viseltetett barátságosan az Istennel kapcsolatos elképzelések iránt, aminek az -az oka, hogy a dolgok elszámoltatására rendelték magukat és türelmetlenek bármivel kapcsolatosan, ami nem ad számot önmagáról. A filozófus és a tudós elfogadja, hogy sok minden van, amit nem ismer. De egészen más dolog annak elismerése hogy van valami,amit soha nem tud megismerni,aminek fölfedezéséhez egyáltalán nincs semmilyen módszere.
Azt elismerni, hogy van Valaki, aki rajtunk kívül áll, aki minden kategóriánkon kívül létezik Akin nem lehet túladni egy megnevezéssel,akit nem lehet értelmünk ítélőszéke elé idézni,ehhez igen nagy alázat szükséges ,nagyobb, mint amivel legtöbben rendelkezünk.
Ezért nyugalmat erőltetünk magunkra, amikor Istenről a mi színvonalunkon gondolkodunk Azon a szinten ahol tudunk egyáltalán valamit kezdeni vele. Mégis mennyire kicsúszik a kezünkből! Mert Ö mindenütt jelen van miközben nincs sehol, mert az a kérdés hogy „hol” csak az anyaggal és a térrel kapcsolatos,és Isten mindkettőtől független. Őrá nincs hatással az idő vagy a mozgás,teljesen önmagától függ,és semmivel sem tartozik azoknak a világoknak, amiket kezeivel alkotott .

Nem valami szívderítő gondolat hogy a Biblia világában élő gyülekezetekhez tartozó,a kereszténységet támogató milliók egész életüket a nélkül élik le, hogy csak egyetlen egyszer is komolyan próbáltak volna elmélkedni Isten lénye, felöl."