péntek, január 28, 2011

Az igazság nem a többség hangjától válik igazzá .

Több levélből azt kell leszűrnöm, hogy egyre többen érdeklődnek a biblia igazságai, felöl. Természetesen ennek nagyon örülök. Felmerült kérdésként hogy nem lehetne-e egy-egy igerészt és annak magyarázatát felrakni. Illetve nem küldenék-e ilyen jellegű email. Nem rossz ötlet főleg a rendszeresség miatt, ami egy szisztematikusabb mélyebb igeismeret megszerzésére adna lehetőséget. Mégis ezt nem tudnám vállalni.
S az -az igazság, az hogy Ti leírjátok a kérdéseiteket, észrevételeiteket én pedig reagálok rá. Azt látom sokkal inkább, működik. Igaz így a kérdések és válaszok nagy része nem kerül be a bogba. Ami ez által ritkán frissül. De mindenképpen elgondolkozom ezen blogom színesítésén is. A másik ok hogy első sorban nem azt szeretném elérni, hogy mélyebb biblia ismeretetek legyen. Mert Isten szerint csak annyi igeismeretre van szükségünk, először ami elvezet a személyes engedelmességig, a megtérésig. Elsősorban megtérésre van szükségünk és csak azután az ismeretre. 


Nem jó felcserélni a dolgokat. Mint annak idején  azt Ádámék tették. Azóta is nyögjük a következményeit.

A tegnapi Teremtéssel kapcsolatos poszthoz estére kaptam egy levelet miszerint szinte mindenhol az evolúciót, részesítik előnyben. S ez magában is igazolja, hogy ez az igazság. Nos szeretném elmondani valami nem, attól bír azzal a jelzővel, hogy IGAZ, mert azt nagy létszámban képviselik. Lehet az igazságot is tömegeknek képviselni, de nem attól lesz igazság.

Valamint Álljon itt még Prof. Dr. Tóth Tibor, mérnök-informatikus és Dr Ruff Tibor, teológus, filozófus gondolatmenete.

 „A tudományos megismerés alapkritériuma, hogy minden ember számára követhető, igazolható, felfogható legyen, ezért racionálisan és empirikusan kell igazolnia állításait, mert a hit és a kinyilatkoztatás, Pál szavaival, „nem mindenkié”, azaz nem mindenki számára belátható – és ez Isten akaratával megegyezően van így. A technika fejlődése szempontjából ez a tudományos módszer előremutató, azonban teljes világmagyarázatot nem tud adni, mert az említett okból eleve ki kell zárnia a természetfölöttit. Ez a természettudományos gondolkodásmód egyetemes világnézetté három formában terjeszkedett ki: az ateizmus minden természetfelettit kikapcsolt a rendszerből; a deizmus egy kezdeti isteni beavatkozás után magára hagyott világban hisz; a panteizmus szerint Isten azonos a világgal, ezért nem írhatja felül annak, vagyis önmagának természetes törvényeit. E három világnézet azonban éppúgy vallásos hit, és nem tudomány, mint a bibliai meggyőződés. A csúsztatás, csalás abban áll, amikor ezeket tudományosabbnak állítják be, mint amazt, holott mindegyik hit és döntés kérdése.

A természettudománynak öt át nem hágható kritériuma van, ezek: megfigyelhetőség, modellezhetőség, megismételhetőség, reprodukálhatóság, és a gyakorlatba való visszacsatolhatóság. Az evolúció átfogó neodarwinista elmélete ezek közül egyiknek sem felel meg. Ráadásul még csak nem is a tényekkel és azok rendszerezésével foglalkozik. A világ keletkezésére kiterjesztett evolúcióelmélet pedig túlmegy a filozófiák filozófiáján is, hiszen olyan, a valóságtól elrugaszkodott elképzeléseket tárgyal, mint például a végtelen sűrű és forró fogalma. Ezek pedig értelmezhetetlenek a természettudomány számára. Azt, hogy az evolúció nem felel meg a tudományos elmélet kritériumainak, már a kommunizmus utolsó éveiben is tényként tanították az ELTE filozófia szakán logikából és tudományelméletből. Egyrészt, mert logikailag nem zárt, vagyis nem ellentmondásmentes, másrészt, mert kísérletileg vagy tapasztalatilag nem igazolható. A logikai ellentmondás a fajok közti átugrásnál jelentkezik. Faj az, amelyhez tartozó egyedek továbbszaporodni képes egyedeket hozhatnak létre. Új faj létrejöttéhez olyan genetikai ugrásra lenne szükség, melynek során egyszerre legalább két egyed születik ugyanazzal a génhibával, hogy egymással szaporodóképes maradjon, felmenőik fajával viszont már nem. Ez abszurd módon valószínűtlen, illogikus és soha kísérletben vagy természetben meg nem tapasztalt esemény. Tehát az evolúcióelmélet legalapvetőbb eleme sem racionálisan, sem empirikusan nem igazolható: vagyis nem tudományos, hanem vallási jellegű.”

csütörtök, január 27, 2011

Majomtól vagy Istentől...

A napokban volt egy érdekes beszélgetés a kollégáimmal. Noha sok sok éve teljesen tisztában vannak a világnézetemmel a hitemmel és túl vagyunk már  több személyes beszélgetésen is ami a hit a vallás és ilyen témájú dolgokkal  kapcsolatos. Mégis ritkaságszámba megy hogy egyszerre többen egy időben beszélgessünk szellemi dolgokról bibliai igazságokról. Ilyenkor mindig külön örülök mert ha több ember mér meg több ember vizsgálja egyszerre azt amit mondasz akkor az bizony nagyobb kihívás is .Mivel egyszerre beszélnek egyidejűleg kérdeznek egymás szavába vágnak és természetesen egy két eszméletlen nevetést kiváltó humor is elhangzik.Ami nyilván engem is hosszú percekre nevetésre sarkall. De ez így van jól. A lényeg hogy úgy döntöttem egy cikket belinkelek ide a blogomba is a témával kapcsolatosan.
A kérdésük úgy hangzott" Na most akkor szerinted honnan származik az ember? A majomtól vagy Istentől?
Voltak más kérdéseik is de a fő vonulat az ez volt.Kitértünk még a feltámadás kérdésére is.Amibe idő hiánya miatt nem igazán tudtunk bele melegedni. Na meg a poénkodás már elvitte a szánkót.
Viszont akkor itt jöjjön a link. 
 A darwinizmus elakadt – összeomlik az evolúcióelmélet?



Találtam hasonló  gondolatébresztő oldalt ITT
Jelöld ki az oldalt ha esetleg nem olvasható.