csütörtök, július 14, 2011

A Feng Shui /magánvélemény/

Folytatván az előző bejegyzésemet kezdem egy kis ismétléssel. /elvileg a tudás atyja/ :)
Említettem hogy Isten beszéde egyértelműen fogalmaz avval kapcsolatosan hogy létezik egy bukott szellemi lény
aki Isten ellensége lett de mivel neki ártani nem tud. Ezért az Isten képmására teremtett emberi fajt támadta meg sajnos sikerrel. Az emberiség Ádám és Éva bukásakor elszakadt Istentől belépvén az életébe a bűn az engedetlenség. Hogy rövid legyek Isten kegyelméből és szeretetéből  szabadítást  szerzett Jézus Krisztus által és rendezhetővé tette az ember kapcsolatát a teremtőjével. De amíg Isten eme örömhírt nyíltan és világosan  tárja elé az embernek. Addig sátán a maga mérgét egészen ritka kivétellel mindig álcázva  magát világosság angyalaként mutatva vezeti félre az embereket.
Utaltam rá hogy ezen félrevezetések sikeres kivitelezéséhez vallásokat izmusokat eszméket ideológiákat használ és különböző okkult szellemi gyakorlatokba babonákba démoni kötelékekbe vezeti be az embereket.



Hangsúlyoztam   hogy azzal hogy az ember nyitott az újra a másra önmagában nem látom  problémának.
A gond az  hogy embertársaim sokszor  felületesen és könnyedén fogadnak el és követnek 
szokásokat és szellemi ismereteket érkezzen bárhonnan és bárkitől anélkül hogy megvizsgálnák  mélységében értelmeznék azt ami éppen megnyerni szándékozik a gondolkozásukat az életüket.
Sátán temérdek megtévesztést ötlött ki és hozatott létre az Isten beszédét nem ismerő emberekkel. S az a tapasztalat hogy minden ember egy vagy több csapdába beleesik és sokszor benne is marad élete végéig.Legyen az az Isten személyének tagadása vagy egy vallás / izmus esetleg valami okkult ezoterikus tan.


Ígértem hogy a példa okáért kiemelek egyet. Legyen mondjuk a  Fheng Shui. /de bármelyiket választhattam volna./
A Feng Shui ősi titkos tan ami a jing jang mágikus világából   a ji csing ősi "szent" iratából és démonikus transzban kapott tanításokból  származik. Természetesen fogyaszthatóvá téve mintegy a kor elvárásának megfelelően.
Tudom hogy ezt nem is gondoltad volna. De attól még így van.

Egy kis pillanatkép.


"tavasszal a gou jin-nel készültek megtisztítani a falut.A ceremónia jelentése "átmenni a Yin világba."
A gyűlésterem félhomályban  tizenegy bekötött szemű férfi üldögélt a fal mellett a feketére festett padokon.
A Feng Shui nagymestere varázsigéket olvasott fel a árnyak könyvéből. A padok alatt rotángpálma égett.
A segédek szalmából font kötelet adtak mindegyik férfi kezébe. Majd újabb varázsigék hangzottak fel. Megkondult két harang majd megkavarták az edényekbe kitöltött bort. A köteleket markoló tizenegy férfi hirtelen összecsapta a térdét akárcsak a lovasok amikor ügetésre sarkalják a paripájukat. Gyors térdcsapkodás örült vágta kezdődött. A legidősebb egy 73 éves öregember hirtelen riadt lóként felnyerített azután felpattant hátra ugrott majd visszazökkent a padra-látszott hogy féktelen szellemparipán száguld a Yin felé.A megvadult szellemlovast kétfelől segédek tartották nehogy lezuhanjon a padról.Hamarosan a többiek is felpattantak a maguk paripáira. A Feng Shui nagymestere vizet köpött feléjük a fényt jelképezendő amely megvilágítja a lovasok útját.
Miközben egymást követték a varázsigék a szellem lovasok egyre mélyebbre szálltak alá és szintről színtre mind többet tapasztaltak. Legutóbb 79 ben a szellemlovasok elérték a tizenkilencedik szintet és ott halott apjukkal és anyjukkal találkoztak akik kérlelték hogy maradjanak velük. Ha a nagymester nem a megfelelő varázsigét mondja
a lovasok soha nem térhetnek vissza a túlvilágról. Ezúttal a nagymester csak a tizenharmadik szintig vitte őket.
Ennyi is elég volt ahhoz hogy megtalálják a bűnös család temetkezési helyét.A szertartás után a szellemlovasok egyenest egy dombtetöre egy kis rizsföldhöz vonultak.a töltésen mélyen a föld alatt kemény falú gömböt találtak
Valaki tehát többre becsülte ősei boldogságát  a falú jóléténél."

Idézet a National Geographic 2008 júliusi számából. /Kina az ébredő Óriás./



A Feng Shui  manapság rendkívül gyorsan elárasztotta az emberek gondolkozását életét.
Köztudott hogy hírességek nagy cégvezetők politikusok a Feng Shui tanitását követve építik és rendezik be otthonaikat Üzleti/vállalkozási épületeiket és   hoznak meg döntéseket amik kő keményen érintik saját és mások életét. Viszont a  Feng Shuit alkalmazó emberek főleg itt Európában azzal már kevésbé vannak tisztában hogy
hogy eme több ezer éves multra visszatekintő szellemi gyakorlat az embereket mélyen belevezeti a babonába ez az első lépcső majd a  jövendőmondásba helyesebben az erre való nyitottságra és máris megérkeztünk 
a varázslás és a mágia kapujához. Tudnotok kell nem túlzok tudom miről beszélek.

Nos tisztában vagyok vele hogy a Feng Shui felvizezett  tömegek által kipróbált és valamilyen szinten elfogadott kulturálttá tett része  nem jár feltétlen együtt a fent megemlített sámáni démonoktól információt szerző gyakorlattal.
De tisztában kell lenni vele hogy aki a Feng Shuit gyakorolja  az felé nyit azt alkalmazza sajnos szükségtelenül megnyitja magát és környezetét tisztátalan szellemek befolyása előtt. 



Márpedig Isten azt szeretné hogy ne démonokkal hanem Isten csodálatos Atyai gondviselő személyével 
legyünk kapcsolatban az Ö Fián a Názáreti Jézus Krisztuson keresztül.

Legyen így!


Alapige:


"Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint.
Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó/horoszkóp/, se varázsló;
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.
Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!"
Mózes 5/18:9