péntek, február 08, 2013

Mi is az Isten akarata!


Nekünk hívőknek nem szabad követnünk a világban elfogadott Isten beszédével, ellenkező azzal szembehelyezkedő cselekedeteket és magatartásokat.De épp úgy nem tolerálhatjuk azokat a hitgyakorlatokat, sem amelyek el vannak terjedve a különböző keresztény felekezetekben és gyülekezetekben. Melyek ugyan úgy ahogyan a világ bűnei teljességgel elfogadhatatlanok és utálatosak Isten szemében. Ezek a vallásos Isten igéjével nem alátámasztható holt cselekedetek mindig minden időben csak akadályozták a Szent Szellem munkáját és így Isten akaratát.
Nagyon sok olyan helytelen igeértelmezés tradíció és vallásos okoskodás hálózza be a Krisztus követni szándékozó hívőket  Ezek gátolják fejlődésüket hitben való növekedésüket, sőt sokszor olyan területre vezetik őket ahol még az örök életre való elhívásuk azaz az üdvösségük is veszélybe kerül. 

Nekünk csak úgy, mint a Béreában élő hívőknek /Apcsel/ naponként tudakoznunk, kutatnunk kell az írásokat az Isten beszédét, hogy megbizonyosodjunk, hogy amit nekünk tanítanak Isten akaratának nyilvánítva, azok valóban a mindenható Isten reánk vonatkozó elvárásait, és akaratát képviselik. Vagy valami egészen mást. Nos bármelyik felekezethez vagy gyülekezethez tartozzunk is, van egy nagyon komoly figyelmeztetés a számunkra Isten igéjében. Az pedig arra int, hogy se, ne tegyünk hozzá, se el ne vegyünk belőle, valamint semmiképpen ne csűrjük csavarjuk el a saját vesztünkre, mint azt bizonyos tanítok, teszik. Itt szeretném megjegyezni elég nekünk a saját gyülekezeti szemüvegünk rendszeres tisztítása egyszerűen, nem engedhetjük, meg hogy e szükséges cselekedeten kívül még eretnek és Isten akaratától távol lévő tanításokkal mérgezzük magunkat. 
Döntsd el hogy csak Isten igéjének vagy hajlandó engedelmeskedni és semmi másnak.
Semmi olyan emberi akaratnak törvénynek és látásnak semmi olyan tradíciónak hagyománynak, még ha több ezer éves is egyszerűen nem kell engedelmeskedned, ha az igazolhatóan szembehelyezkedik Isten, kinyilatkoztatott beszédével, ami nem más, mint a teljes szentírás. 
Megmondom miért fontos ez. Azzal gondolom senkinek, nem mondok újat, hogy mint hívő ember is meg fog állni egyszer Isten előtt megítéltetni. De azt gondolom, sokan nem tudják vagy hajlamosak elfelejteni, hogy az ítélet alapja mércéje nem más, mint az Isten beszéde az Írások, azaz a kanonizált könyvek a biblia kijelentései. Az Isten beszéde és nem más! Ez az egyedüli mérce minden ember számára. Kérlek emlékezetek a következő igeversekre velem együtt. Az első a János evangéliumának ötödik részében van megírva a 22. versben. Valamint a nyolcadik fejezet 15. verse: „Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;”
Tehát az Atya Isten átadta az ítéletet fiának Jézus Krisztusnak. A második hogy Jézus
nem azért jött hogy kárhoztasson, hanem hogy megmentője üdvözítője legyen a benne hívő embereknek. Ezért megjegyzi, hogy Ö nem ítél senkit. Tehát az Atya a Fiúnak adta az ítélettételt a Fiú viszont nem ítélni jött. De egy rendkívül fontos tényre felhívja a figyelmünket.
„És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.
Aki megvet engem, és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a beszéd, amelyet szóltam  az kárhoztatja azt az utolsó napon.”
Kérlek, figyeljétek, mit mond az Úr Jézus! Ami kárhoztat az-az Ö beszéde, azaz Isten beszéde a Szentírás. Ez az, ami világosan és egyértelműen fog minket megítélni, mégpedig aszerint  hogy cselekedtük e az abban megírt Isteni akaratot vagy félre dobtuk az Isten akaratát. Nem tudom kellően hangsúlyozni éppen ezért a fent vázolt tény miatt, hogy legyél kész megvizsgálni, hogy amit Isten akarataként fogadtál el az valóban az e.Vagy csupán holt vallásos cselekedet egyszerűen egy emberi akarat, amely vallásos túlbuzgóságból, tradíciókövetésből és sokszor szándékos félremagyarázásból ered. 
A tét sokszor nem kevesebb, mint az egyéni üdvösség. Az Isten akarata szerinti hívő élet.

A folytatásban tervezem, hogy részletesebben kitérek azon pontokra melyeket Isten akarataként, állítanak a hívők elé a keresztény világban de, annak jogosultságát az ige alapján nem tudják igazolni, csupán tradíciókra és szubjektív igemagyarázásokra hivatkoznak.
Nagyon nem mindegy hogy mit fogadunk el Isten beszéde akarataként.
Azon a bizonyos napon semmilyen vallásos cselekedet semmilyen tradíció nem fog tudni minket igazolni és megtartani. Csak és kizárólag Isten beszéde annak ismerete és annak megtartása.  

Átolvasandó Igeversek:


János ev: 5,22
János ev: 8,15
János ev: 12, 47-48
Jelenések : 21,18-19
2 péter lev 3, 16

Köszönöm a figyelmedet Isten áldása legyen az életeden.