szerda, január 06, 2016

Gondolataim a pápa kijelentéseivel kapcsolatosan.

Fiatal keresztényként, hajlamos voltam, felekezetekben és címkékben gondolkozni. Ez nem volt szükségszerűen rossz, hiszen az írás is azt mondja, hogy egy a test de sok tagja van. De volt egy nem kívánatos mellékterméke ennek a gondolkozásnak, mégpedig a gőg és az ebből fakadó kevélység. Valahogy úgy voltam a dolgokkal, mint az egyszeri gyermek, az én apukám a legerősebb, az én biciklim a legszebb! Mint írtam, ez érthető, de nem teljesen helyén való gondolkozás. Azért nem, mert krisztus testének csak egy adott pontjára fókuszál, és nem a teljes testel a teljes eklézsiával számol. Ez a hozzáállásom idővel megváltozott, és helyére kerültek a dolgok. Természetesen még mindig az Atyai ház és az otthoni ízek és illatok a legcsodálatosabbak számomra, de eltűnt a felekezeti gőg, és az ehhez hasonlók.
  
E bevezető után szeretnék most egy nagyon fontos problémáról szólni, mégpedig a Római katolicizmus vallási rendszeréről. Teszem ezt úgy, hogy nem egy RK felekezetéhez tartozó barátommal együtt arra a megállapításra jutottunk, hogy bizony meg kell kongatni a vészharangot, addig, amíg nem késő. Véleményemet nem valami rossz szándék, nem a meg nem értés hiánya és nem az intolerancia vezeti. Sokkal inkább a szeretet és a RK vallási rendszerben élő atyámfiai miatt való aggodalom motivál.  
Véleményem szerint a pápa múlt évi, nyilvánosság előtti kijelentései, melyekben nem kevesebbet állított mint hogy az Iszlám istene és a kereszténység Istene azonos, vagy hogy a homoszexualitás megengedhető, illetve a hívő élet megéléséhez nem szükséges, sőt veszélyes a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat hangsúlyozása. Nos ezek a kijelentései, melyeket ország világ előtt tett, teljes meggyőződésem hogy, szükségszerűen azt kell, hogy eredményezzék a RK emberek sokaságánál, hogy őszintén szembenézzenek ezen állítások bibliai tarthatatlanságával, és a saját érdekükben lépéseket és döntéseket hozzanak, nehogy Isten igazság taposóinak és ellenségeinek nyilváníttassanak. Miért mondom ezt? Azért mert a szentírás, istennek örökkévaló beszéde, amely számtalan helyen kijelenti hogy, csak az szereti igazán az Istent és csak az követi igazán a mindenhatót, aki a biblia igazságait/szavait a legdrágább kincsének tartja ahhoz ragaszkodik és azt megcselekszi, nem alkuszik meg benne és nem vesz illetve tesz hozzá semmit!   


„Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok.
És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad. Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.
Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.
Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.
Monda néki Júdás (nem az Iskáriótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?
Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.
Ezeket beszéltem néktek, amíg veletek valék.
Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.”

Egyszer és mindenkorra meg kell érteni hogy nem lehet az Isten szavát semmibe venni, nem lehet felvizezni, nem lehet tradíciókkal, vallási hagyományokkal félre tolni és közömbösíteni. Aki ezt megengedi magának, a fenti igék fényében nem másról tesz bizonyságot, mint hogy nem szereti a Krisztus! Nem szereti és nem engedelmeskedik  az Úr Jézus akaratának.  

Féltő szeretet és felháborodás van a szívemben, és öröm is! Igen öröm, mert hiszem hogy a jövőben sok katolikus barátom a RK vallási rendszerének csapdájából, megszabadul.
A biblia számos helyen szólítja meg az istenhez ragaszkodó népet, hogy szaladjon ki, a parázna vallási rendszerekből, fusson ki a Babilon bűvköréből. Én most e posztomban ezen igéket vízhangozóm! Bárcsak megadná az isten, hogy a pápa az isten igéjével teljes mértékben összeegyeztethetetlen kijelentései, elindítanák a feleszmélés és a megtérés kijózanító lavináját.
Bárcsak katolikusok tömegei gondolnák át végre mit is jelent a Jeremiás 51. fejezetének szava!

„Mert nem hagyatott el Izráel és Júda az ő Istenétől, a Seregek Urától, noha az ő földök rakva vétekkel az Izráelnek Szentje ellen.
Fussatok ki Babilonból, és kiki mentse meg az ő lelkét, ne vesszetek el az ő gonoszságáért, mert az Úr bosszúállásának ideje ez, megfizet néki érdem szerint.
Arany pohár volt Babilon az Úr kezében, amely megrészegíté ez egész földet; nemzetek ittak az ő borából, azért bolondultak meg a nemzetek.
Hamar elesett Babilon és összeomlott, jajgassatok felette, kössétek be balzsammal az ő sebét, hátha meggyógyul!
Gyógyítottuk Babilont, de nem gyógyult meg. Hagyjátok el őt, és menjünk kiki a maga földére, mert az égig hatott az ő ítélete, és felemelkedett a felhőkig.
Kihozta az Úr a mi igazságainkat, jertek és beszéljük meg Sionban az Úrnak, a mi Istenünknek dolgát.
Élesítsétek a nyilakat, töltsétek meg a tegzeket; felindította az Úr a Médiabeli királyok lelkét, mert Babilon ellen van az ő gondolatja, hogy elveszesse azt, mert az Úr bosszúállása ez, az ő templomáért való bosszúállása.”

Figyeljétek, meg kérlek az isten szavát, tudom, hogy ó szövetségi igerészt idéztem, tudom hogy Izrael az nem az egyház, mégis azt gondolom, egyértelműen lehet párhuzamot vonni, hiszen az ige is erre bátorít minket: „Mindezek pedig példaképpen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett. ” Vagy a Római levélben „Mert amelyek régen megírattak, a mi tanulságunkra írattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vigasztalása által reménységünk legyen.”

Nézzétek meg azt írja nem hagyatott el, Isten gondol az öt szeretőkre, noha e vallási rendszer tele van bűnnel/vétekkel a felséges ellen. Azt javasolja ki-ki, mentse a saját lelkét, mert a rendszert nem lehet, az annak gonoszsága miatt el fog veszni, mert isten megfizet neki a gonoszságáért. Ez a rendszer megrészegítette az egész földet, tehát nem egy kis zug gyülekezetecskéről/szektáról van itt szó. Akik ittak az ö borából sajnos megbolondultak, azaz teljesen olyan dolgokat cselekedtek, hirdettek melyek az isten igazságával, szembe helyezkedtek. /lásd pl. a pápa kijelentései, a vallási rendszer gyakorlati cselekedetei/
Azt mondja, gyógyítottuk Babilont, de nem gyógyult meg. Nem lehet a vallási rendszereket megreformálni sem megtérésre vezetni. Menjen ki ki a maga földére azaz ahol megtudja élni a valós hívő életét az igazság alapján, istenfélelemben. Felindította az Úr médiabeli királyok lelkét mert Babilon ellen van az ö gondolata. Isten bosszú áll sokszor nem csak az általános ítéletkor, hanem a történelemben is. Felindít erőket és hatalmakat és elindít folyamatokat hogy büntetést eszközöljön. A bosszúja pedig az Ö templomáért, az eklézsiáért az igaz egyházért a kihívott/megtért szentek seregéért van, a hamis vallási rendszereket pedig előbb utóbb megítéli, hogy népe az ilyen helyekről is szabadulást nyerjen.

Bátran tanulmányozd a bibliádat, és meglátod igazat, szólok. Keresd az Urat és hívd segítségül, ma még megteheted.
Köszönöm a figyelmeteket.

A témához kapcsolódó könyvek:
Dave Hunt: A fenevadon ülő asszony
Tony Coffey Katolikus voltam
Ralph Edward Woodrow: Babilon misztérium vallása
Ez utóbbi könyvnél nem árt tudni, hogy történelmi és más pontatlanságokat és elírásokat tartalmaz, de a könyv ettől még jogosan hívja fel a figyelmet több párhuzamra, és témáját illetően hiányt betöltő írás.
John Ankerberg és John Weldon: A tények tükrében - A római katolicizmus
Peter de Rosa: Krisztus helytartói -A pápaság árnyoldalai ...