szombat, április 24, 2010

Válaszaim...

Szia! Te mit tartasz áldásnak a biblia alapján?



Ha röviden kellene megfogalmaznom, hogy én mit értek áldáson akkor Valahogy így hangzana!:

Mindaz ÁLDÁS egy adott ember életében, ami azt eredményezi hogy közelebb kerül Isten személyéhez! Mélyebben, megérti Isten tervét szeretetteljesebben tud az embertársai felé viszonyulni, gyakorlatiasabban, tudja megélni az igét. Az áldás nem mindig kizárólagosan jó vagy kellemes az első fázisában!… Alapértelmezésben az ige tart egy felsorolást mind az átokról, mind az áldásról. De mégis ennél tovább is kell gondolnunk: Mert bizony tud áldás lenni a bűneink miatti szomorúságtól kezdve egy olyan próba is, ami mikor elszenvedjük nem örvendetes, de később igencsak kamatozunk a hasznából. Vagy például a szenvedés is áldássá, tud lenni, mert az ige szerint jobbá lesz tőle a szívünk. A sort sorolni lehetne.

csütörtök, április 22, 2010

A drog a pornó és más függőségek...

 


Rengeteg fajta bűn és megkötözöttség van Bár az hogy én hogyan vélekedem egy dolog, mondhatod. A nagyobb probléma, az hogy e cselekedeteket maga Isten vonja ítélet alá a biblia lapjain ha számodra ez marhaság nem így látod elfogadom véleményedként de nem tudok vele egyetérteni mert az én tapasztalatom más.

 "Jézus azt mondta Ö, a bűnösökhöz, az elveszettekhez jött! Így szól: jöjjetek hozzám, mindnyájan akik megfáradtatok, kik megterheltettetek. S nálam nyugalmat találtok."
De ha magadba nézel, tudod, miről beszélek. Ami jónak tűnt, ami pillanatnyilag gyors örömöt kínált. Az MA a véred szívja, és a halálod munkálja. Ami csak jó hecc volt laza poén …az ma pusztulásba lök. Ami „á ez nem lesz gond” –dal kezdődött csak nézd meg hova elvitt már .
De van lehetőséged kitörni! Akármilyen mélyen is vagy És akármi is a TE problémád Tudnod kell, ahogy nekem sikerült

 Jézussal neked sem lehetetlen.
Ha Te is  szeretnél ezektől szabad lenni Kérlek, tedd meg az első lépést Keresd Isten akaratát a bibliában. Ha szeretnél ebben segítséget írj bátran!  Semmi veszteni valód nincs… Ha csak az nem, amitől épp Szabadulni szeretnél… drog  prostitúció homoszexualitás alkohol okkult tapasztalatok házasságtörés pornózás fétis és más leuralások szenvedélyek és függőségek.
Ezek nélkül teljesebb az élet kimondhatatlanul teljesebb. Felébredsz és egy EMBER néz vissza a tükörből,s nem egy a bűnök által leigázott rab.
 Jézus valóban szabadító!

Látni vagy nem látni?


"A láthatóság nem tartozik az anyag lényegéhez  hanem az teljesen a mi szemünktől függ.A hőségben gázzá párologtatott arany is anyagi arany. Tehát annyira lényegtelen feltétele  a láthatóság a földi anyagoknak,hogy bármikor elveszítheti, és újra felveheti ezt a nélkül, hogy alaptulajdonságaiból akár csak egyetlen egyet is elveszítene.

Így a láthatatlan levegő -130° C-nál égszínkék cseppfolyóssá,még nagyobb hidegben  pedig kemény kristálytömbbé változik…és megfordítva a kemény gyémántból,vastömbből, vagy aranyrögből megfelelő hőfokon”láthatatlan” gáz lesz,és megfelelő  lehűtés és kezelés után ismét látható a gyémánt, a vas, az arany.

Tehát hő segítségével a „láthatóból” láthatatlan lesz hideg segítségével, pedig a „láthatatlanból” látható.

A látható világmindenség azért nem egyéb, mint a hideg által megalvasztott s így az ugyancsak „megalvasztott” anyagból felépített szemünk előtt láthatóvá lett anyag. Az anyag azonban maga sem nem „láthatatlan” sem nem „látható”. 
Különben is a láthatóság igen „szűk” fogalom. A színek millióiból nagyon keveset „látunk” Ahogy a hangok millióiból is csak egészen keveset „hallunk”Az Úristen élénk helyezheti a legcsodálatosabb képet, nem látjuk,hacsak rezgésszáma  nem 400-800 billió között mozog. A leggyönyörűbb zene ölelheti körül a földet,de mi nem halljuk, ha másodpercenként 75000-nél több a levegő rezgése.
Milyen meggondolatlanság tehát az az ellenvetés, hogy a mennyet vagy az angyalokat még egyetlen ember se látta ,mintha ez valamiféle bizonyíték lenne, arra hogy nem léteznek vagy nem anyagszerűek ,holott az egyszerű tény az,hogy mi emberek egy angyallal szemben „vakok  és „süketek”vagyunk.                                                                                                                          



Bizony minden láthatóság és láthatatlanság teljesen a mi látóképességünktől függ,Az pedig Isten akaratától.Még tovább a láthatóság egyenesen az anyag alacsonyabb állapota.A megdermedés és a megfagyás a „halála” megbénítása minden földi anyag erőinek. /-200°C-n a legerősebb savak sem képesek a fémet megtámadni./ Ezért hevítjük fel az anyagot kémiai megmunkálásnál egészen cseppfolyós vagy gáznemű állapotig Így ez már természettudományos tény: A földi anyagok magasabb rendű állapotukban láthatatlanok.!

Ugyan ezt mondja a biblia a mennyei anyagokról,s nyilvánvalóvá lesz hogy a modern természetkutatás egyre jobban közeledik a bibliai világképhez."

E Sauer

kedd, április 20, 2010

"Miért nézi el az Isten "


Ha valamennyire is érteni akarjuk a világot, először tudomásul kell vennünk a Szentírás világszemléletét, különben nem birkózunk meg sem életünkkel, sem problémáinkkal.

Azt olvassuk a Bibliában, azt tanítja nekünk, hogy a világ a teremtő Isten kezéből csodálatos harmóniában jött ki. A teremtés koronája pedig az ember volt. Isten magasra emelte, társának választotta. Ez azonban csak teljes szabadságban volt lehetséges. Amit  Isten meg is adott az embernek.
Az emberiség történetének kezdetén azonban bekövetkezett az őskatasztrófa: a bűn. Az ember visszaélt szabadságával, szembeszállt Istennel, nem engedelmeskedett, mert maga akart a saját Istene lenni, még ha külső erő hatására is kezdődött mindez. És mind a mai napig az akar lenni! /Nehezen akarjuk elfogadni hogy nem a majom a nagypapa hanem teremtett lények vagyunk,akik felelősek a cselekedeteikért./ A Biblia már legelső fejezetében beszámol az ember bukásáról, a bűnbeesésről. Bukásával, az ember magával rántotta az egész teremtett világot. Mintha egy zsilipet húztak volna föl: bűn, halál, szenvedés, könny, nyomorúság betegség, és igazságtalanság tört be a világba.

Ezzel azt fejezi ki a Biblia, hogy már nem úgy élünk a világban, ahogyan Isten elgondolta; bukott világban élünk, amelyben a bűn uralkodik, és ahol az ördög, a “hazug”, az “embergyilkos” akkora hatalmat kapott, hogy a Szentírás egyenesen “e világ istené”- nek nevezi. /ezt a hatalmat az ember adta át neki/ A Biblia világszemlélete tehát nagyon is józan, és teljesen megfelel a valóságnak.

Ám azt is tudjuk a Szentírásból, hogy Isten nem kényszeríti rendre a világot erőszakkal. Be fogja fejezni a maga, választotta pályáját. Minden irtózatnak, szörnyűségnek és gonoszságnak meg kell érnie - amíg Isten véget nem vet neki, és nem teremt “Új eget és új földet”.

  Isten azonban nem hagyta mégsem egyszerűen magára a világot. Elküldte ide, ebbe a bukott világba Fiát, az Úr Jézus Krisztust, és ezzel az “új” már a bukott világban megkezdődött.  Isten Fia a kereszten a bűnösökért halt meg /minden emberért, mert mindenki vétkezett/ de ez nem legyőzetés volt,hanem a megváltásunk  miután a mi bűneink árát kifizette /meghalt értünk/ feltámadt a halálból, mert Ö szent és bűn nélküli volt.

Aki hisz Krisztusban, és befogadja az Ő lényét, igazságát életébe, abban elkezdődik az új! Valami egészen más, mint ami eddig volt, ez már a “Jövő” világa!

Azok az emberek, akik hisznek Isten Fiának, azok az Övéi, és bizonyságot tehetnek arról, hogy általa szabadította meg őket Isten a sötétség, a bűn hatalmából, s átvitte őket Fiának tiszta, szent országába (Kol 1,13).  Az igazi keresztények legtöbbször nem azok akik mellkasukat döngetve,különböző ruhákkal megkülönböztetve magukat az emberektől,magukat és hagyományaikat előtérbe tolva Isten beszédét meg félre rakva képmutatósodnak.

Akik hisznek Krisztusnak, és igéjét megtartják azok az ő tanítványai //s ezen a ponton a felekezeti nevek a különböző címkék nagyon - nagyon másodlagosak// és ő általuk akar Isten vigasztalást hozni a bukott világ nyomorúságába. Békességet és szeretetet.

Ők már nem kérdezik: “hogyan nézheti el Isten mindazt, ami a világban előfordul”? Ők tudják, hogy a bukott világ nem lehet másmilyen.

Saját bűnös életvitelének, cselekedeteinek, és Isten felé való nyílt lázadásának következményeit viseli hol nyögve, hol mosolyogva mintha minden rendben lenne, pedig a képmutatásának és nyomorának bűze messzire érződik. De készek segíteni a világban élő embereknek, amennyire tudnak, éppen azért, mert ők “új eget és új földet” várnak, amelyben békesség lakik majd! A Békesség királyának uralma alatt! Ami kétségtelenül hamarosan megvalósul.

S tudják egészen bizonyosan ez nem mese!

hétfő, április 19, 2010

Milyen közösséghez tartozol?




Szinte mindig ez az első kérdés milyen közösséghez tartozol… mintha ez fontosabb lenne mindennél.
Szerintem a  nevek a címkék másodlagosak, egyetlen egy sem  jogosít fel, arra hogy Isten előtt megálljunk. Egyetlen egy felekezet vagy egyház nem tud üdvösséget adni, legfeljebb a neki adott és alkalmazott világosság szerint vezetheti azokat az embereket, akik tagjai lesznek. Fontosabb hogy az igét helyesen hasogatva a Szent Szellem vezetésében értelmezem , nem kiragadva nem megmásítva sajátos szubjektív belegondolással.   Hogy megéljem  a nekem adott világosságot  beépítsem a szívemhez eljutott kijelentést ez ami igazán fontos.
Vallom hogy mindent  meg kell vizsgálni ,de nem mindegy hogy vizsgálatunkat milyen szellemben végezzük.
Vannak akiket alaptalan félelmek előítéletek válásos hagyományok tanrendszerei kötnek gúzsba. Megint mások felelőtlenségükben még a szentírás alapvető kijelentéseihez sem ragaszkodnak.

Az Isten beszéde szerint világosságra, kijelentésre nézve a gyülekezetek között különbségek vannak. Érthető hogy példának okáért a "szem" számára nem feltétlen megszokott a testben a "térd" feladata és funkcióvégzése. Mégis a test vérkeringésében kétségtelen benne van és az egészséges test számára nélkülözhetetlen mindkét tag.

Személy szerint minden olyan közösséget felekezetet gyülekezetet Krisztus testének tartok ahol hirdetik a megtérést az újjászületést  a teljes Írás elfogadását és útmutatásainak való alárendeltséget.

De hogy válaszoljak a kérdésre is. 89 nyarán Budaörsön tértem meg abban a gyülekezetben amiből a későbbi hit gyülekezete növekedett fel. Mind a mai napig ezt tartom szellemi otthonomnak és folyamatos hála van a szívemben Isten felé azért a munkáért amit Német Sándor vezetőlelkész és a gyülekezet vezetősége végez.