szerda, július 07, 2010

Távozz töllem "Cölibá"

Nem terveztem hogy ma írjak. De mivel frissen kavarognak bennem a gondolatok ezért pár gondolatot leírok a ma olvasott  Tendzin Gyaco  nyilatkozatával kapcsolatosan. Nos a Dalai láma a következőképpen fogalmazott: "szerzetesként az ember jobban átadhatja magát a hitnek", a szex az embert az állatokkal hozza egy szintre. "A cölibátus valami olyan, ami megkülönböztet engem az állattól" A láma támogatja a papi nőtlenséget a cölibátust.

Elöljáróban szeretném leszögezni a lámának is és természetesen nekem is van jogunk és szabadságunk a világot úgy látni értelmezni ahogy látjuk. Csupán azért írom le a véleményem mert fontosnak tartom.
Nem értem és nem tudom elfogadni a fenti kijelentését hogy a szex az embert állati szintre vinné le. Akkor az ö szülei is állati szinten azaz egy alacsonyabb minőségben fáradoztak azon hogy gyermekük szülessen. Az embert még ha a bűneset óta a degeneráció hatalmas mértékben torzította is. S ekként nem egyszer valóban lejjebb tud süllyedni mint egy állat. De ez abszolúte nem csak a szexualitás területén tud megnyilvánulni mint azt világosan tudjuk. Ráadásul a szexualitás remek és igen csodálatos még akkor is ha ezzel egyre inkább az emberek visszaélnek és e területen igencsak egyre távolabb kerülnek Isten tervétől. Szerintem egy ember fogantatása és megszületése az egyik legcsodálatosabb dolog a Földön. Semmiképpen nem nevezhető állatinak. No de lelke rajta hogy mit beszél. A papi cölibátus emberi erővel való kikényszerítése  pedig szó szerint életidegen igazságtalan és nagyon nagyon távol van Isten akaratától. Jézus a tanítványoknak nem tiltotta a társválasztást az apostoloknak voltak feleségeik. Az ige pedig egyenesen így fogalmaz. "De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje."  Mennyi de mennyi aljasság pedofília apáca és pap titkos randevúja majd gyermekgyilkossága megelőzhető lett volna ha nem kerülik meg Isten világos beszédét. Létezik valós cölibátus amit Isten megáld mint Pálnál is de annak lényege a következő "A ki pedig szilárdan áll a szívében és a szükség nem kényszeríti, hatalma pedig van a tulajdon akarata fölött" Ez a kulcs! Ha ezen feltételek nincsenek meg annak a hívőnek akár milyen rangú is az az Isteni üzenet hogy legyen tulajdon felesége. Ha tiltva lenne a házasság Pál nem írna ilyen szavakat "Nincsen-é arra jogunk, hogy keresztyén feleségünket magunkkal hordozzuk, mint a többi apostolok is és az Úrnak atyjafiai és Kéfás?"  Szóval az a helyzet hogy mint sok más ez is fatális tévedése azoknak akik a papi nőtlenséget erőltetik propagálják.  Az Ige egyenesen odáig megy hogy a következőt mondja azokról akik ezt követelik az emberektől és csak mert nem vacsoráznak és meditálnak azt hiszik joguk van Isten beszédével ellentétesen beszélni. Így szól az Isten beszéde:
"A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és démonok tanításaira figyelmezvén.
Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretükben.
A kik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, a kik megismerték az igazságot.
Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal"
 
Erről ennyit!