szombat, november 06, 2010

Csak hívő ..vagy Tanítvány is!?

Még mindig keveset írogatok eme blogomba./ez nem csak az idő hiánya/
Bár a már eddig posztolt bejegyzések is meggyőződésem szerint gondolkozásra és cselekvésre buzdítóak. Több magánjellegű Email kapok aminek témáját nem ártana feldolgozni itt is. Ma elsősorban egy hetek óta foglalkoztató témát érintenék nem kevesebb céllal mint hogy önmagamat és természetesen e blogot olvasó embertársamat Önvizsgálatra szólítsam.  Igen ÖNVIZSGÁLATRA. Már csak azért is mert erre maga Isten is felkér bennünket a biblia lapjain  "magatokat próbáljátok meg"..!Miért is? Hogy valóságos élő működő hitben élek e.
Ez a vizsgálat noha kényelmetlen is tud lenni rendkívül fontos és  hasznos.Szóval nem véletlen javasolja nekünk a teremtő. Természetesen szükséges hozzá bibliaismeret de ez feltételezem a hívőknek nem okoz gondot mert rendszeresen olvassák és tanulmányozzák az Isten beszédét ami a szentírás. / ha nem így volt esetleg akkor nincs mire várni tovább./ Nagy felelőtlenség az emberi faj ha mondhatni "használati utasítását" figyelmen kívül hagyva egy polcon porosodva tartani. 
Tehát az első lépés az önvizsgálatban hogy megnézzem hitben vagyok e. Azaz nem repedezik e az első szeretett fala az Istennel való kapcsolatomban. Továbbá csak beszédemben tűnik fel hogy Istenfélő ember vagyok vagy az életvitelem és a cselekedeteim is ezt bizonyítják.Csak hívő vagyok .. vagy TANÍTVÁNY is.


-A hívő megtart magának bizonyos területeket az életéből és így egy vagy több területen is engedetlenségbe lázadásba kerül Isten akaratával. 
Egy Tanítvány fő jellemzője hogy ENGEDELMES Isten beszédének. /nem tradícióknak nem emberi rendeléseknek hanem csak és kizárólag Isten beszédének./

-A hívő hallgatja az igét ... de egyáltalán nem  biztos hogy cselekszi is.
Egy igazi  tanítványa az Úr Jézus Krisztusnak  cselekszi megtartja és beépíti az életébe a szentírás szavait.

-A hívő vagy semmi vagy csak minimális áldozatot hoz az Isten országáért Isten tervének megvalósulásáért itt a mai jelenben.S nem igazán kíváncsi Isten életére szóló személyes vezetésére és akaratára.
Egy igazi tanítvány tud és hoz is  bármikor áldozatot Isten akaratáért. Ha kell szenvedést vállal  de  tovább megyek kész életét feláldozni Uráért.  /mint ahogy ezt teszik azok a mártírok akik Kínában Indiában és más helyeken ma meghalnak az evangéliumért./

A hívő mint nevében is benne van hisz Isten beszédének igazságában de ez a hit inkább nevezhető egy értelmi 
elfogadásnak bizonyos dolgokról megállapított igazságok helyesnek tartásával. Ami legyünk őszinték nem teljesen az a hit amit Isten jogosan elvár az Öt követő emberektől.   Mégpedig azért nem mert eme hitnek nincsenek Isten akarata szerinti cselekedetei melyek a lelki területről a súlypontot  a szellemi területre áthelyezve Isten dicsőségére szolgálnának. S így a  hit cselekedetek nélkül halottá működésképtelenné válik.

Pár éve mint egy divathullám sokan állítják magukról hogy hisznek én nem is akarom ezt kétségbe vonni.
Csak arra hívnám fel a figyelmet amit a biblia állít határozottan hogy eme állapot még nagyon kevés hiszen 
mint látjuk a bibliában maga sátán is a bukott gonosz szellemi lények is hisznek Istenben azaz tudják hogy létezik hogy az Ö beszéde igazság.  DE NEM IS AKARJÁK ÉS GONOSZSÁGUK FOLYTÁN NEM IS TUDJÁK CSELEKEDNI ISTEN AKARATÁT.  Ahogy az ige mondja róluk várják a rettenetes ítéletüket
hiszen tudják hogy ez következik rájuk.

De visszakanyarodva a témánkhoz. Egy hívőnek nem elég hogy csak úgymond hisz. Egy hívőnek az kell hogy életcélja legyen hogy  Tanítvánnyá váljon hogy az igének ne csak hallgatója vagy ismerője legyen  ...
HANEM CSELEKVŐJE betöltője megtartója valóságosan megélője legyen. 

Egy igazi tanítvány engedelmes  amit megért azt legjobb tudása szerint elkezdi megvalósítani megcselekedni.
Egy tanítvány tanul! Tanulja Isten beszédét akaratát vezetését tanulja a hívő életet  Isten dicsőségére élni itt a Földön.Az igének szó szerint CSELEKVŐJE! A hívő meg csak annyit mond :de hát én hiszek. 
Nos sok esetben ezért nem változik semmi ezért nem tud megvalósulni Isten akarata akár egy személy akár egy társadalom életében.

Isten támogasson minket az engedelmesség szellemével hogy Igazi TANÍTVÁNYOK legyünk.
Legyen így az Úr Jézus nevében!