péntek, június 24, 2011

A szellemi éhséget kísérő veszélyek



A szellemi éhséget amit meggyőződésem hogy senki és semmi nem tudta és  tudja betölteni maradandóan CSAK és kizárólag maga a TEREMTŐ. Tehát ezt az éhséget mi sem bizonyítja jobban az emberi szívben. Mint azon tömegek. Akik teljes nyitottsággal fogadnak minden spiritualitást hozzon az régi vagy új tanítást, rendszert vagy vallást.


 Önmagában az új ismeretre való nyitottsággal nem is lenne baj. A probléma a dolgok megmérésénél jelentkezik.Ha szomjas vagyok attól még nem kell hogy szomjamat holmi állott posványos vízzel oltsam. Nem kell minden utamba kerülő pócsójából innom csak azért mert annyira szomjas vagyok. A józan ész is azt diktálja hogy keressek iható lehetőleg tiszta vizet.
Több évtizede kísérem figyelemmel A hazánkba érkező itt megjelenő, gyökeret ereszteni szándékozó szellemi irányzatokat, spiritualitásokat. Melyek legtöbb esetben szükség szerint asszimilálódnak és a beépülés reményében még az adott ország modernizációs törekvéseit is felvállalják.
Meggyőződésem hogy egy és csak egy igaz "vallás" létezik.
erről egy korábbi írásomat itt találod.
 Amit nem is vallásnak hanem inkább az egyetlen helyes útnak  a krisztusi kereszténységnek neveznék. Sajnálatos módon a kereszténységnek is van egy vallásos oldala. Egy  Jézus által képmutatónak aposztrofált vallásos rendszere,egy Isten akaratát félretevő hagyományra és liturgiára épülő halott teteme.//elég csak az inkvizíciókra a vallásháborúkra az eretnek üldözésekre emberirtásokra gondolnunk de folytathatnám..//   Ami értékében nem sokkban különbözik a nem keresztény vallásoktól. Mert ha vak vezet világtalan bizony mindketten a veremben kötnek ki.
Sőt tovább megyek és azt állítom a vallásokat és izmusokat nem más mint Isten örök ellensége sátán hozatta létre különböző korokban különböző embereken /alapítókon/keresztül. Ez alól hitem szerint csak a Zsidó/Keresztény kinyilatkoztatás kivétel. Bár sátán mindig is igyekezet hogy e tiszta vizet is valamiképp megmérgezze. Tudom nehéz mondatok ezek de tudnod kell kedves olvasom teljesen tisztában vagyok vele mit írtam le az imént. Csak egy kicsit nézz jobban a dolgok mélyére és ezernyi igazolását láthatod szavaimnak.
De hogy ne kanyarodjak el a vallások irányába. Beszélnem kell azokról a spiritualitásokról amelyek a lelki szomjúságukra ráébredt embereket célozták meg.  Melyek mögött többé kevésbé rejtett módon szintén sátán áll. Nos legyen megnevezve konkrétumként egy két bukott angyaloktól és démonoktól  származó tanítás. Amelyeket legtöbbször csak ezoterikus és okkult jelzővel illetünk./ mert sajnos nem csak a mormonok könyve  ilyen amit köztudottan egy moroni nevű bukott angyal diktált./


Agykontroll  Reiki Akupunktúra  a Feng Shui  Hipnózis Szuggesztiós orvoslás Meditáció  Jóga Homeopátia Kineziológia a New Age kínálta spiritualitás  de sorolhatnám a Szcientológiát a Teozófiát a Transzcendentális meditációt a Taoizmust a Rózsakeresztes társaságokat és akkor még nem beszéltem  a Rasztafarianizmusról  a Mormonokról a Krisna tudatról a Russzelistákról  és hogy még mélyebbre nézzünk ott a Szabadkőművesség  Wicca a Spiritizmus a fekete/fehér és vörös mágia  az angyalokat és démonokat tisztelő és követő csoportok a sámánok a guru-izmus és a sátánimádás mert eme tény is tagadhatatlan.
A lista koránt sem teljes de annak bizonyítására hogy az ember lelkekért totális harc folyik elégséges. 
Ráadáskén fel kell hívnom a figyelmet arra a tényre hogy míg Isten nyíltan és egyenesen keresi fel az embereket az örömhír csodájával.  Addig sátán a legtöbb esetben alattomos módon nem nyíltan hanem magát a világosság angyalként mutatva vezeti félre a tudatlan embereket. Isten Igazsága és több száz tévelygésbe került emberrel való beszélgetés alapkonklúziójaként állítom e tényt.  


hamarosan folytatom..
 kiemelve és megvizsgálva  példákon keresztül is a mélyebb megértés érdekében.