csütörtök, január 19, 2012

A kegyelem






A biblia azt állítja, hogy, az Úr Jézus Krisztus, a testé lett IGE!  Az biblia, az írott IGE pedig az Ö dicsőséges kijelentésének egy olyan  része amelyet egy kánonba foglalt könyvön keresztül adott az emberiségnek. Ha te az igét olvasod, akkor szükségszerű hogy előbb-utóbb  a Názáreti Jézus személyéhez juss, aki világosságot, megértést és kijelentést add neked az Igazságról/valóságról. Istenről, a kegyelemről a megváltásról az ember elveszett állapotáról, és a helyreállás folyamatáról.
Ha a biblia olvasásod eredménye nem ez, és nem vezet gyakorlati  megtéréshez/Istenélményhez akkor te csak a betűt olvastad/érintetted de a szíved/szellemed érintetlen maradt, az igazság nem tudott még beáradni beléd hogy életet hozzon.. A betű öl, a Szellem az ami megelevenít!  Értsd, meg addig nem tudod,  helyesen értelmezni a bibliát, Isten akarata szerint rálátni az igazságra és azt megérteni, ameddig nem Ismered meg azt a személyt,  akiről szól aki azt írta. 
 Ezért mondta Jézus:   „Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam. És nem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen!”

Bármennyit olvashatod a bibliát, ha nem térsz meg az élő Istenhez, ha nem hívod be Jézust a szívedbe, hogy életed urává legyen. Legfeljebb nagy tudású teológus leszel örök élet és valós Istenélmény nélkül.

Valószínűleg e fenti probléma az oka minden helytelen bibliaértelmezésnek, az ige megmásításának, valamint az elszektásodásnak. De a vallásos és előbb –utóbb kiégésbe vezető hívő életért is e személyes az Úr Jézussal való kapcsolat hiánya okolható.
Ma nagyon sokszor hallom embertársaimtól, hogy ők bizony hisznek Istenben. Sőt ezt és azt tettek vagy tesznek és különben is ők alapjába véve jó emberek. Főkként ha x vagy z embertársukhoz mérik magukat.

 Ilyenkor mindig igyekszek ráviláglani arra a tényre, hogy a mi szemünkben, vannak és lehetnek különbségek. De Isten szemében, aki mindent tud rólunk, a földön egyetlen egy ember sem tiszta. Még angyalaiban is talál hibát. Az Ö mércéje nem más mint maga az Úr Jézus Krisztus. S beláthatjuk az Ö személyéhez szentségéhez tisztaságához mi sehol nem vagyunk. Még megtérésünk után sem.
Ezért is hozta el számunkra az Úr Jézus a KEGYELMET amikor is testé lett/emberré lett a Földön és amikor eljött az ideje MEGHALT  a MI bűneinkért /Engesztelő áldozat lett/ és FELTÁMADÁSÁVAL elérhetővé tette számunkra a BŰNBOCSÁNATOT/ a MEGIGAZULÁST  és a KEGYELMET  mindazok számára akik hisznek benne.
Isten NEM arra vár, hogy elég jó legyél végre. NEM arra vár, hogy majd ha megváltoztál és mindent rendbe hoztál, akkor keresd Öt. NEM és NEM és NEM! Ö azt kéri tőled, hogy most úgy ahogy vagy minden terheddel, szégyeneddel, bűnöddel, úgy ahogy vagy MOST keresd Öt meg!
MOST járulj bátran HITTEL a kegyelem királyi székéhez és békülj meg Istennel a Názáreti Jézus Krisztuson keresztül. Ö teljes elfogadással, megértéssel őszinte szeretettel és irgalommal vár.
Járulj hozzá! Térj meg fordulj vissza az Istennel való kapcsolathoz, amitől Ádámék elszakadtak és az első emberpár óta mindenki. Nincs értelme tovább várni minden egyes nap tékozlás, amit Isten szeretete és vezetése nélkül élsz.
„Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én nyugalmat adok néktek”