péntek, április 11, 2014

Gondolatom Isten országával kapcsolatosan.


Ami nem látható mégis megmutatható!

Nem akarom most az igazság és a békesség szoros kapcsolatának teljes térképét megrajzolni egyrészt, mert nem valószínű, hogy sikerülne másrészt, mert nem is szükségeltetik, hiszen temérdek igevers beszél e „testvérpárról” és csodálatos szilárd alapot és stabilitást adó valóságáról. A leginkább szembetűnőbb dominanciája Isten országával kapcsolatosan mutatkozik meg.
A Róma levélben ezt így olvassuk: „Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.” Ez nem példázat bevezetés, hanem inkább egy definiálás.
Az írás arról tájékoztat minket, hogy Isten országa:

-NEM evés és ívás! Azaz nem magunknak való Földhöz ragadt életvitel.
-NEM beszédben áll!  Azaz noha hirdetnünk szükséges ezt nem elég csak nyelvel tenni, mint ahogyan szeretni sem elég csak nyelvel. A gyakorlati bemutatás kulcsa a hiteles igehirdetésnek. Amiben Isten Szelleme, mint az igazság szelleme készségesen mindig is részt vett és vesz Jézus Krisztust dicsőítve!
-NEM látható módon jött el. Azaz a jelen korban Isten országának a teljes dicsősége nem látható formában van jelen. Mint ahogyan az Úr mindenhatóságával is sokan még most nincsenek tisztában. Legalább is úgy nem, ahogy majd nemsokára az Úr Jézus Földi millenniumi országlásában lesz nyilvánvaló mindenki számára. Természetesen ez nem azt jelenti hogy mi hívők ne tapasztalnánk és tapasztalhatnánk meg már most az Isten Szellemétől való erőmozgásokat beavatkozásokat gyógyulásokat és a szabadulásokat hiszen ezt az Úr népe számára mindig is elérhetővé tette. Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz! Ö mindig kész volt bemutatni Isten országának hatalmát és a kiküldött tanítványoktól is elvárta, hogy az igehirdetést kössék össze a gyakorlattal. Erre utal egyértelműen számos igevers mellett a zsidó levél hatban az ige, hogy a Szent Szellemet vett hívőknek mekkora a felelősségük, mert ők megízlelték az Istennek jó beszédét és a jövendő Istenuralma alatt álló világ erőit. Ha ezt nem lehetne személyesen és egyértelműen beazonosíthatóan megtapasztalni, akkor nyilván nem volna számon kérhető sem. Na de nem akarok elkanyarodni, ott tartunk, hogy Isten országa az ige tanúsága szerint mibennünk, hívőkben, a mi szívünkben, életünkben van jelen.
Tehát ha igaz keresztény életet élsz, hitből élsz, és hitből cselekszel akkor Isten országa benned, van!  Isten országa pedig igazság békesség és a Szent Szellem általi öröm.
Ha tehát keresztényként /teljes joggal/ vallod, hogy Isten országa benned van.  Akkor ezt másokkal megláttatni, másoknak felragyogtatni csak úgy tudod, hogy Isten beszédének igazságának a megtartója vagy! Ahogy és amilyen mértékben erre hangsúlyt fektetsz, elkezded megtapasztalni, hogy az igazság talaján felnövekszik az Istennek minden értelmet felülhaladó békessége, amit viszont az Isten Szellemétől jövő öröm fog követni és fogja elárasztani az életedet. Ahol ellenben nincs meg az Isten igéjének való engedelmesség ott egyértelmű az igazság hiánya! Ez viszont békétlenséget, és örömtelenséget okoz. Az ilyen hívő ember szívében nincs még jelen úgy Isten országa, ahogy jelen lehetne és felemelhetné az adott személyt. Törekedj a gyakorlati hívő életre. Bárhol is tartasz a hívő életedben Isten türelmes szeretetére, jóakaratára, neked szóló nevelésére, mindig számíthatsz. Ö megmutatja az Ö országát rajtad keresztül is ahogyan együtt munkálkodsz akaratával.
Légy áldott!