péntek, február 18, 2011

Gondolatok blogra vonatkozó terveimről.

Több mint két évtized óta van lehetőségem szellemi szempontok alapján vizsgálni a történések események és az emberi cselekedetek mozgatórugóit.Figyelemmel kísérem ezt magamban és másokban is és igazából igyekszem minden dolgot az ige mérlegére tenni Ami történik velem illetve a nagyvilágban. Hogy a lehető legreálisabb legjózanabb az igazsághoz legközelebb álló konzekvenciát tudjak magaménak.


 Én teljes mértékben meggyőződtem hogy létezik az igazság. Hogy minden ember aki az előítéleteit prekoncepcióit okoskodásait félre rakva áll a bibliához. Az Isten szavában megtalálja a Szent Szellem segítségével az IGAZSÁGOT a VALÓSÁGOT! Igazából ez a felfedezés az ember szívbéli korrekt  hozzáállásától függ. Ahogy János evangéliumában ez világosan le van fektetve.
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.
Mert minden, aki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek;
Aki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek."

Vagy ahogy az ige egy másik helyen nyomatékosan jellemzi a problémát.
"Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak."
Ezek a bibliai kijelentések több ezer éves távlatból mint fáklyafény világítják meg a mai kor problémáját a kereső szívű ember előtt.
Nos elhatároztam hogy ha Isten előtt is kedves és megsegít tervemben. Akkor Az említett "gonosz cselekedetekről" amik elválasztják az embereket a Teremtő Istentől. Valamint a Pál által említett az embereket elhitető becsapó "mesékről" a közeljövőben részletesebben is írni fogok.
Természetesen a kérdéseiteket továbbra is várom bármilyen bibliai témában.