csütörtök, június 17, 2010

Gyermeknevelés...

A biblia tényleg támogatja a gyermekek elverését? Egy könyvben olvasta a barátom hogy a gyerekeket a biblia szerint verni kell.


Mindig irritált ha egy egy bibliai igét kiragadva azt túlhangsúlyozva ezáltal Isten akaratától távol kerülve értelmezik a bibliát.S Így próbálnak úgymond segítséget nyújtani útmutatást adni./ téma már tucatszor előkerült/
Én magam mindig is azon az elven voltam hogy inkább ha szükséges én fenekelem el a saját gyermekemet mint úgymond nevelés hiányában ahogy az ige mondja korcsként fattyúként nevelkedjen. Gondolom nem kell senkinek bemutatni az így felcseperedő gyermekek viselkedését,szülő és társadalom ellenes magatartását.Sajnos a mai társadalom tele van ilyen úgymond soha el nem fenekelt gyerekekkel.Ahogy a pszichológusok akkoriban hangsúlyozták mindent rá kell hagyni a gyerekre így fejlődik ki a személyisége./Lári fári../ Szóval Inkább én tőlem kapjon ha már nincs más mód a meggyőzésére mint később az élettől olyan pofont amibe beleroppan. Vagy ahogy találóan egy barátom mondta a lopáson tetten ért és a biztonsági örök által jól megruházott kamasz gyerekének. Ha az első lopkodásaidnál jól elvertem volna a kezed lehet hogy ma nem kelet volna érted jönnöm. Szerintem az elhangzott mondata megragadta a lényeget. Magam részéről nagyon örülnék ha a gyermeknevelésből ki lehetne hagyni a fenyítést.Évtizedek óta egyre inkább ki is marad ami a társadalmon a mindennapi életben is nagyon nagyon meglátszik.Nyilván ha működne az észérvekre ható nevelés önmagában akkor ennek egyértelműen látszania kéne.

Úgy gondolom nem véletlen vannak benne a bibliában a neveléssel kapcsolatos igék.Persze mindig is voltak olyanok akik nem helyesen értelmezve elcsűrve csavarva szeretetlen szívvel szeretetlen légkörben gonoszul alkalmazták.Természetesen az Ilyen esetekhez sem Istenek sem a szentírásnak semmi köze nincs. A boltban vásárolható késsel is lehet gyilkolni. Mégis abszurd lenne a gyártó céget hibáztatni. Kegyelem és Igazság által töröltetik el a bűn.Ez nagyon fontos alapelv.A gyermeknek a családban folyamatosan meg kell tapasztalni a szeretett légkörét.S ha esetlegesen egy popsira csapás vagy egy fenekelés ilyen közegben történik meggyőződésem hogy semmi lelki traumát nem okoz a gyereknek.Emlékszem egyszer a gyermekem miután rendkívül csúnyán viselkedett,hisztizett és csapkodva dobálódzott.Elmondtam hogy ezt nem teheti ezt nem tűröm el,s ha nem hagyja abba akkor elfenekelem.Sajnos be kellett tartanom az ígéretemet. S ami meglepett azt mondta pár perc múlva. Apa ezt megérdemeltem. Számomra ez akkor egy nagyon nagy visszaigazolás volt hogy a gyermeknek igen is kell korlát mégpedig minden területen a saját védelmében. S ha ezt áthágja tudatosan akkor kötelességem szankcionálni.Szintén a saját érdekében.Nagyon nagy kijelentés van azon bibliai versekben is amelyek a gyerekneveléssel kapcsolatosak. Így látom.

A témához kapcsolatosan egy remek tanulmányt is ajánlok, ami nekem is nagyon sokat segített, e terület még alaposabb megértéséhez, és bölcsebb alkalmazásához.

      Itt olvashatod:              A fenyítő bot.

Ez is kapcsolódó anyag, nemrég találtam: itt olvashatod.




hétfő, június 14, 2010

Pár gondolat az angyalokkal kapcsolatban...

Amit elöljáróban  hangsúlyoznék az- az  hogy az angyalokról, nem szükséges többet tudni csak annyit amennyi  ahhoz szükségeltetik, hogy az ember szeme felnyíljon, és tovább lásson arra az Áldott személyre, aki nagyobb az angyaloknál is. Magára az Úr Jézusra!!!
Ahogyan az Ige mondja” Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelje a halált. Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál.” Amikor az Örökkévaló Krisztus megszületett Jézusban és a betlehemi jászolban testé lett,valóban  kisebbé lett egy kis időre az angyaloknál, azért hogy a véghezvigye az emberiség megváltását ,és helyettünk a bűn zsoldját magára vegye és elhordozza azaz meghalt helyettünk!!! Mert a bűn zsoldja a halál… az Isten kegyelmi ajándéka pedig az Örök élet , de csak és kizárólag Jézus Krisztusban.

Na de kanyarodjunk vissza az angyalokhoz…

Héberül a nevük (maleach) egyszerűen hírnök, hírvivő, követ, küldött, és pontosan ugyanezt jelenti a görög angelos is. Angyalok teremtett, azaz nem öröktől fogva, de a jövőt tekintve örökké létező, természetfölötti, szellemi lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonlóan személyiséggel, intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek. Képesek testben megjelenni a földi szférában, és így részt venni földi eseményekben. Vannak jó, illetve gonosz angyalok; életterüket tekintve pedig a menny és az ég különböző szintjein kívül a Föld felszínén és a Föld mélyében is megtalálhatók. A jó angyalok fő funkciója Pál apostol szerint: „Vajon nem szolgálatra rendelt szellemek-e ezek, akiket azokért küldtek szolgálatra, akik örökül veszik majd a megváltás művét?”  A gonosz (bukott) angyalok pedig ezzel épp ellentétes tevékenységet folytatnak.



Bárhol tartózkodjanak is, az angyalok általános állapotukban az emberek számára láthatatlan, öt érzékszervünk számára érzékelhetetlen szellemi lények. A Szentírás ugyanakkor rengeteg olyan eseményről számol be, amikor kiléptek ebből az elrejtettségből, és valamilyen formában megmutatkoztak embereknek. Úgy tűnik, hogy ilyesmi sokféleképpen történhet: megmutathatja magát az angyal abban a szellemi dicsőségben és erőben, amely valóságosan sajátja; vagy kiüresítheti magát ebből, és egészen összetéveszthető módon emberként is megjelenhet.

Egyfelől minden gyermek születésekor egy úgynevezett őrangyal érkezik, aki valószínűleg végig is kíséri a földi pályafutásában,feltéve, ha  ez nem ütközik jogi problémába. Ugyanis ezek az angyalok bűn gyűlölök. Ahogy a gyermek el kezd cseperedni az eredendő bűn, kezd meglátszani a viselkedésében cselekedeteiben,ilyenkor /nyilván kinél mennyire van ez engedve és kiszolgálva olyan mértékben vonul vissza és veszti el védelmi jogkörét az védőangyala is… s sokszor már csak  rendkívül tragikus esetben tud beavatkozni de előfordul, hogy még akkor sem mert az utálatos bűnök /ez egy kategória bibliában :általában az okkult bálványimádó bűncsoportok tartoznak ide/ amiket esetleg  egyes emberek gyakorolnak  rendkívüli módon, kiszolgáltatják az embert Sátán gyilkos pusztító tervének.


Sok esetben ez az oka az általunk sem ismeretlen tragédiáknak, érthetetlen baleseteknek generációs betegségeknek. /de ez egy szövevényesebb téma, amibe most nem bocsátkozom bele /Az őrzőangyalok legfontosabb feladata, hogy a démonok tevékenységétől megóvják az embereket. Elkísérik őket minden útjukra, főleg utazásokra, hogy megóvják őket a veszélyektől. Az őrzőangyalok segítik az embereket Isten parancsainak megtartásában. Feladatuk továbbá az is, hogy közvetlenül vagy közvetetten a védelmükre bízott emberről Isten előtt jelentést adjanak. Az ember Isten előtti helyzete szerint kihirdetik aztán az áldást és a békét vagy az átkot és a büntetést. Végül, ha az ember mértéke megtelt, bűnei meghaladják Isten türelmét, az őrzőangyalok az isteni ítélet végrehajtói is lehetnek: ebben az esetben átadják az illetőt a gonosz szellemeknek. A lényeg hogy vannak az ember közvetlen személyes életében részt vevő angyalok és vannak a világ életében, azaz a politikát, befolyásoló nemzeteket befolyásoló angyalok. Természetesen mindkét oldalról…

A mi feladatunk az igazság szeretete ,ha ebben gyakoroljuk magunkat egész biztosra vehetjük hogy Isten angyalai mellénk állnak s felhatalmazással bírnak hogy óvjanak minket egész Földi életünkben.