csütörtök, december 13, 2012

Mit tudhatunk a világvégéről?! 2. /bővítés/





A nemrég írt világvégével kapcsolatos posztom magas olvasottsága és a témával kapcsolatosan kapott levelek azt mutatják, hogy térjünk vissza még egy pár mondatos újabb bejegyzés erejéig ehhez a népszerű témához. Az előző cikket itt olvashatod:előző bejegyzés
Többen kifejezték, hogy szívesen vennék, ha egy kicsit bővebben írnék az adott igék jelentéséről, mert néhol nem világos. Kezdem akkor ezzel.

A Jónás jele említésénél Jézus egyértelműen utal arra a történetre, amit sokan hihetetlennek abszurdnak tartanak. Pedig egy valós esemény volt ez még akkor is ha sokaknak ez meseszerű,és azt állítja hogy egy egységes mindenkinek szóló jel adatott az emberi nemnek. Ez pedig nem más, mint magának az Úr Jézusnak a halála eltemettetése és FELTÁMADÁSA harmad napon! Ahogy ez Jónással is történt Vízbe dobták. Majd egy a vízbehajítóktól  független valóság, Istentől rendelt nagy hal elnyelte s három napig fogságban tartotta, majd kivetette, szintén Isten rendelkezésére, aki bármit és bármikor fel tud használni céljai kivitelezésére. Nos az ige azt állítja, hogy az emberiségnek akár előrenézően /Ószövetség/ akár visszatekintően/Új szövetség/ a keresztre kell figyelmeznie.. Ez az egyetemes jel adatott. Jézus halála eltemettetése és harmadnapi feltámadása. Kitérnék arra is, hogy az ige megjegyzi a jelt kívánókról, hogy gonoszak és paráznák /Szellemi értelemben is értendő/. Ezért is megdöbbentő hogy még ezek az emberek kérnek jelet, bizonyítékot Istentől az igazság felől  holott csendben fejet hajtva csak egy szó volna elfogadható az Istenhez közeledni szándékozótól. :” Bocsáss meg” ez valós világosságot hozna számukra. Szóval Jézus erre a jelre utalva ott hagyta az embereket. Maga ez a cselekedete is urunknak igen kifejező. Egyértelművé tette mi az igazság lényege ebből a szemszögből nézve. A mindenki számára elérkező halál majd az azt követő feltámadás és Ítélet. Ezért kéri, hogy vegyük figyelembe ezt a jelet, mert másra nem érdemes várni. Fogadjuk el a az Élet fejedelmétől a feltámadás tényét és béküljünk meg vele hit által. 

A második citált igerészből azt emelném ki, amire Jézus felhívta a figyelmet, hogy
A hitetés a megcsalatás igen erőteljesen jelen lesz a kor mindennapjaiban, médiájában és a személyes kapcsolatokban egyaránt. Említi hogy a tapasztalt negatív jelenségek csak kezdetei a végnek. Mintegy bevezető fájdalmak. Kiemeli a gyűlöletet, az árulást és megismétli, hogy sok hamis hitető erő fog aktívan részt venni az emberi kapcsolatokban.
A gonoszság az aljasság a viaszélések és igazságtalanságok miatt még a szeretetre, értékhordozó kapcsolatokra nyitott emberek között is a szeretet meghidegül. Belefáradnak, kiégnek, feladják értelmetlen vesszőfutásnak, élik meg a kapcsolataikat.
De mi ne így tegyünk legyünk kitartóak, mert jó gyümölcse lesz!

Ezután a fókusz az Isten szemében legfontosabb dologra kerül. Az evangéliumra, amely ekkora a lakott világot eléri, és döntés elé állítja. Isten az örömhírt azért közli, mert szeretné, hogy az emberek ne vesszenek el. Meg kell értenünk, hogy a kárhozatot a második halált Isten nem nekünk embereknek rendelte. Hanem a lázadó angyal és démon világnak. De ha mi ezekkel azonosulunk befolyásuk alatt maradunk, a megtérés helyett! Akkor akaratlanul is az őreájuk mért ítéletben, büntetésben lesz részünk. 
A vég eljövetelének említésénél a kép a szent helyre vált Dániel prófétánál található igeversekre mutat így a következő intelmek egyértelműen Jeruzsálemre, a Szentföldre és a zsidó embereknek szólnak.
Az ige kiemeli, hogy az Úr Jézus eljövetele mindenki számára megtapasztalt tény lesz abban az időben. A dög és a keselyük utalás az Antikrisztusra és követőire vonatkozik Legalábbis számomra a szövegkörnyezetet figyelembe véve.
A fügefa hitem szerint Izraelt jelképezi mely 1948 óta, zsendül, és levelet hajt. Ez jelzi, hogy közel Izrael és az Istenfélők számára a nyár. Az ige alapján egy nemzetség kB  70-80-év. S az ige itt megjegyzi, hogy nem múlik el annyi idő és megvalósulnak azok, amiket Isten erre az időszakra előre megmondott.
A következő versek az elragadtatás bibliai igazságát említik, leszögezi, hogy ezen idő pontos dátumát csak és kizárólag az Atya tudja és egy ismérvet  is közöl a beazonosíthatóság kedvéért, mégpedig Noé napjainak eseményeit. /házi feladat :)/ 
S a zárás, ami a legfontosabb!  LEGYÜNK KÉSZEN!
Ha készen vagyunk a Boldog újév is valóban boldogabb, tud lenni.

Szóval örömteli és áldott évzárást és boldog újévet kívánok. 



Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.


Nincsenek megjegyzések: