hétfő, április 19, 2010

Milyen közösséghez tartozol?




Szinte mindig ez az első kérdés milyen közösséghez tartozol… mintha ez fontosabb lenne mindennél.
Szerintem a  nevek a címkék másodlagosak, egyetlen egy sem  jogosít fel, arra hogy Isten előtt megálljunk. Egyetlen egy felekezet vagy egyház nem tud üdvösséget adni, legfeljebb a neki adott és alkalmazott világosság szerint vezetheti azokat az embereket, akik tagjai lesznek. Fontosabb hogy az igét helyesen hasogatva a Szent Szellem vezetésében értelmezem , nem kiragadva nem megmásítva sajátos szubjektív belegondolással.   Hogy megéljem  a nekem adott világosságot  beépítsem a szívemhez eljutott kijelentést ez ami igazán fontos.
Vallom hogy mindent  meg kell vizsgálni ,de nem mindegy hogy vizsgálatunkat milyen szellemben végezzük.
Vannak akiket alaptalan félelmek előítéletek válásos hagyományok tanrendszerei kötnek gúzsba. Megint mások felelőtlenségükben még a szentírás alapvető kijelentéseihez sem ragaszkodnak.

Az Isten beszéde szerint világosságra, kijelentésre nézve a gyülekezetek között különbségek vannak. Érthető hogy példának okáért a "szem" számára nem feltétlen megszokott a testben a "térd" feladata és funkcióvégzése. Mégis a test vérkeringésében kétségtelen benne van és az egészséges test számára nélkülözhetetlen mindkét tag.

Személy szerint minden olyan közösséget felekezetet gyülekezetet Krisztus testének tartok ahol hirdetik a megtérést az újjászületést  a teljes Írás elfogadását és útmutatásainak való alárendeltséget.

De hogy válaszoljak a kérdésre is. 89 nyarán Budaörsön tértem meg abban a gyülekezetben amiből a későbbi hit gyülekezete növekedett fel. Mind a mai napig ezt tartom szellemi otthonomnak és folyamatos hála van a szívemben Isten felé azért a munkáért amit Német Sándor vezetőlelkész és a gyülekezet vezetősége végez.

Nincsenek megjegyzések: