hétfő, május 03, 2010

válaszok 4.

Miért van ellentét a bibliában már az első oldalon?

Válaszom:
Ha konkrétumot írnál, az segítene, megértenem mire gondolsz…Az első felületes biblia lapozgatásom során én is azt gondoltam ellentmondásokra leltem. Amikor a lapozgatás konkrét tanulmányozásba ment át és más bibliát ismerő emberrel való Konzultálás után még a nehezebb részek látszatellentmondásai is megoldódtak.
Ma már lassan két évtized után csak a saját tapasztalatomat mondhatom. A Biblia egysége összhangja megbízhatósága és Isteni ihletettsége lenyűgöző!
  


Szerinted mire jó a biblia?

Az életre! Látásra! Kijelentés vételére! A múlt a jelen és a jövő megértésére. Hasznos a helyreigazításban, a nevelésben, az igazság tanításában. Az Ember sötétségének megvilágítására. Korrekt iránymutatásra. A hit és a reménység egyedüli tökéletes forrása. S csak írnám, és csak írnám mi mindenre!


A bibliai történet, Noéval ha igaz, akkor én Jézus népéhez tartozom?


Szia…
Noé története, meggyőződésem hogy igaz! Bár nem értem, hogy jön a képbe a kérdésednél. Jézus test szerint júda törzséből, Dávid vonalán a megígért messiás. Akinek személyében az Isten megjelent testben. Mint bizonyára ismeretes is előtted, Isten kiválasztotta Máriát, a héber hajadont, és kegyelembe fogadván, azaz megszentelve elválasztotta, hogy a Szent Szellem által, a méhébe elhelyezett Isteni magot, szűzként, a világra hozza. E csodálatos Isteni megoldás, megtörténte óta, mondhatjuk együtt Isten beszédével, : „mert az üdvösség a zsidók közül támadt."
 Istennek  ma a világon két népe van. Az egyik, a földi, testi születésű, Zsidóság.
(tenger fövenye) A másik, a szellem szerinti születésű egyház. (ég csillagai) A világból kihívott, újjászületett/megtért, felűről született emberek közössége. Ez után, már könnyen behatárolhatod magad, hogy Isten népéhez tartozol e. 
Ha még nem, ma a kegyelem idejében még van lehetőséged ezen változtatni, és a megtérés/felülről születés által, Isten Szelleme, mint egy élő kőtömböt, beépít az Eklézsiába, azaz, az Ö szent templomába. Természetesen a ma élő zsidó embereknek, akik származás szerint az Isten elhívott népéhez tartoznak, nyitott ez a lehetőség. Ha megtérve, felismerve Jézust, aki a Krisztus, belépnek az újszövetségbe. Volt és van is erre számos példa, de azt mindenképp megjegyezném a biblia alapján, ezt a Zsidóságra, mint nemzetre elvárni, nem lehet és nem is kell, hiszen merőben más az üdvtörténeti szerepűk, mint az egyházé.     
Még egy mondat. Isten minden embernek teremtője, de nem minden embernek atyja. Csak azok szólíthatják jogosan Istent "Atyámnak" akik valósan családtagok lettek az Isten akarata szerint a megtérés/újjászületés konkrét cselekedetében. Többek között ezért is mondja a Biblia:"Valakik pedig befogadták őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatából, hanem Istentől születtek."




Hiszel a bibliában?Szerinted tényeket vonultat fel,vagy csak egy mese az egész?
Abszolúte hitelre méltó ezért teljes szívemből hiszek benne! A történelmi és tudományos kijelentései és próféciái magukért beszélnek. Ezeknek bárki utána járhat. Pál apostol azt mondja a napjainkra nézve:
Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülük; És az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez oda fordulnak. Itt egyértelmű hogy Isten jelzi hogy az emberek az igazság helyett ami a biblia. Mindenféle más meséket fogadnak el igazságnak.

Nos.......de csak komolyan.......szerinted a biblia hány százaléka lehet meghamisítva ?


Nos akkor komolykodjunk!  A biblia hitelességéhez nem fér kétség. Napjainkban már a nem keresztény emberek is egyre többen értékelik egysége történelmi és tudományos kijelentései miatt amelyek abszolúte igazolhatóak. Próféciái miatt is igen komoly és megalapozott hiteles könyvnek tartják. Mellesleg megjegyzem sokkal több eredeti kézirat, és tekercs igazolja, mint bármely más Ókori művet. Szóval úgy gondolom Ha valaki nagy fába, vágja a fejszéjét…nem engedhet meg magának semmi felületességet. Bátran javaslom őszintén, járjon utána mindenki.
S akkor még meg se említettem azoknak a tömegeknek a biblia hitelessége melletti kiállását Akik beépítették életükbe, mindennapjaikba a biblia szavait.

 Mi lenne a világban, ha kiderülne, hogy a Biblia hazugság?

Ha egyáltalán valós lehetősége lehetne ennek a feltevésnek,meggyőződésem hogy már  régen leleplezték volna és porrá zúzták volna a legnagyobb nyilvánosság előtt. De biztos lehetsz benne!Ahogy az ige mondja:
"Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené?" Az igazság nem szubjektív, hanem objektív valóság. Ezért bárki által ellenőrizhető. Már ha nem felületes az illető és a válasszal is kész szembenézni.




Mit használt az első emberpár "ruha" gyanánt a Paradicsomban?
Nagyon jó kis kérdés.  Több feltevés is van e téren.  Íme két legáltalánosabb: A biblia említ egyfajta fehéres színű számunkra ismeretlen anyagú ruhát /hasonló mint amilyenben Jézust a tanítványok látták./
Ami kétségtelen megvolt az első emberpárnak a bűnbeesésig. Sajnos akkor elvesztették.
Egy másik látás szerint. A bűneset előtt az emberpár meztelensége nem volt se erkölcstelen
Se szégyellni való mivel Isten azt mondta minden, amit teremtett JÓ! Így ahogy az első emberpár
A bűnesetig az édenben élt „Jó „volt és nem volt még a meztelenségében sem semmi kivetni való.








Ádámnak és Évának miért volt köldöke?


Szerintem nem volt legalábbis Ádámnak nem. Évának már lehetett, hiszen Ö minden élő anyja.
Így mintegy minta is a testi felépítése. Sok egyelőre megválaszolatlan kérdés van.Pl. milyen nyelven beszélt az első emberpár  Mindenképp érdemes kutatni a bibliát még akkor is Ha vannak titkok.


Szia! Az érdekelne Kainnak honnan lett felesége?

Nos ha az ember csak felületesen keresgél, nem lel választ a komolyabb kérdésekre. Olyan ez mint aki drágakövet akar bányászni fél centire a talajtól. Valószínű hogy nem fog találni…és nem azért mert nincs hanem mert nem ásott mélyebbre. Ádám és Éva idejében élő emberek egyformán közel és távol voltak egymástól Nem beszélhetünk sem mai értelemben vett családról sem rokonságról. A vérfertőzés parancsa kb. Kr. e- 15oo körül jelentetett ki. Ami jóval később volt.Így náluk nem beszélhetünk vérfertőzésről sem.
Káin Nód földjén telepedet le édentől keletre feleségével és azokkal az emberekkel  Akik vele tartottak. Ezek az emberek mind egytől - egyig  Ádám leszármazottai voltak tehát a felesége is Ádám valamelyik leánya volt. De mint mondtam ezt Isten megáldotta és akkor ez még nem volt bűn. Több értékes írás szól ezekről az időkről. Érdemes tanulmányozni.




Darwin elmélete,vagy biblia?

Köztudott hogy mindkét feltevés /hipotézis/és tudományosan Nem bizonyítható.Ezért bármelyik világnézet elfogadása mellett voksol is az ember Azt csak hit által teheti. Számomra a biblia által közvetített világkép logikusabb Korrektebb és megdöbbentően kézzelfoghatóbb. Rengeteg kiváló szakirodalom van amit érdemes elolvasni a témában.


Van élet a halál után, te komolyan hiszel a feltámadásban?

Bőséges okom van rá úgyhogy teljes szívemből hiszek benne!
Megjegyzem ha soha senki nem hinne Isten beszédének a bibliának ezen a Földgolyóbison akkor is igaz minden szava. A Szellemi igazságok valóságtartalmukat nem az emberek értelmi igaznak tartásából nyerik.
Igen van feltámadás és hiába gondolják páran hogy ez üres belemenekülés egyfajta  alaptalan reménységbe. Aki ismeri a bibliát és józanul nem szkeptikusan prekoncepciókkal előítéletekkel, közelíti meg.
Az felismeri és megérti, hogy teljes bizalommal és logikus reménységgel várhatja a feltámadást. Mind az igazak mind a hamisak megállnak egyszer a teremtőjük előtt. Én Örömmel várom ezt  a napot mert Jézus Krisztus megváltott és megszabadított a haláltól való félelemtől is! Ö örök életet ad azoknak, akik hisznek benne. S azért mert vannak akik ezt elbagatellizálják vagy mesének tartják, egy kicsit se fog ezen igazság
veszíteni a  valóságtartalmából! Tehát van akinek valóban Élet kezdődik a halál után.
S lesznek olyanok is akiknek a halálnál is rosszabb.A döntés a mi kezünkben van.

Nincsenek megjegyzések: