csütörtök, május 06, 2010

kérdések válaszok 5

Mi a boldogság mit jelent?

Szerintem a boldogság jóval több, mint egy érzelmi állapot, az ember teljes személyiségét mozgásba hozó pozitív élet érzés. Kiválthatja egy sikerélmény minek hatása általában elég rövid. De folyamatosan indukálni mozgásban tartani,csak érzelmi szintű megéléssel nem lehet, ahhoz egy helyes mederben az ember által saját maga előtt is elismert életvitelt folytatva lehet. Szerintem a keresztény életvitel a legtökéletesebb Eme boldog életérzés folyamatos megélésére.Csak itt ismerhető és birtokolható az a boldogság Ami a nem kevés próbában szenvedésekben esetleges kínzásokban és a vallásos világ máglyáinak tűzénél is Számtalanszor megállta a helyét. Az Úr Jézus azt mondta Ö nem, úgy adja a békét, ahogyan azt a világ teszi. Ezt igazolhatom!
  


Kérdés létezik e halál,s mit is jelent valójában.?

Bár ne lenne ez téma soha az ember életében, és nem azért mert tabu…Hanem mindazért a fájdalomért és kínért, amit véghez vitt és visz.. nap, mint nap. Bármennyire is meglepő a halált a biblia, mint személy említi meg /gonosz angyal/, aki mint utolsó ellenség Fog eltöröltetni… tevékenysége a bűn miatt mindenre kiterjedt…Tény, hogy ahol nincs bűn ott nincs halál sem. Ezért beszél a biblia örök éltről annál a személynél, aki bűnbocsánatot nyert Istentől  az Ő fián, Jézus Krisztuson keresztül. A halál tevékenysége kimutatható az ember életében, amikor is szellemileg halott Azaz nincs kapcsolata az Élő Istennel. Attól még úgynevezett Bioszal rendelkezik Azaz eszik, iszik, jár kel, lélegzik...mint élő embert ismerjük az illetőt.

Aztán  amikor egy ember kileheli a lelkét s így a szelleme is eltávozik a testéből.Ekkor, mint exitált elhunytról beszélünk….

És a biblia által említett harmadik formája az emberi életben akkor tud realizálódni
Ha az ember a földi életében nem békült meg Istennel……// méghozzá nem a saját gondolatai látása szerint, hanem, úgy ahogy azt Isten kéri az embertől… Méghozzá mindenkitől Mert Isten nem a holtak Istene, hanem az Élőké….// Ezt a meg nem békült hitetlen állapotot az ember maga választja,Mert választhatná, azt hogy nem hagyja figyelmen kívül Isten létezését,beszédét a szentírást, hanem teljes mértékben számol vele, és szíve szerint beépíti azt az életébe. /ettől se, szektás se primitív nem lesz/ Tehát a bibliában említett második halál az a szellemi halál bepecsételése Isten részéről, mint egy elfogadva azt amit az ember  a szabad akaratából választott. Ez az általunk ismert harmadik tevékenysége a halálnak… De kikerülhető!!!! Igaz csak Jézus Krisztus által, aki maga az Élet és a feltámadás!!!




Mit is jelent az újjászületés?..

Tizenéves koromban már állandóan a láthatatlan világ,a természetfeletti érdekelt Így orientáltságom is ez irányú volt. .Az első időszakom kő kemény kereséssel telt Jártas lettem  okkult dologban, de ezekről nem szívesen beszélek… /Kárnak és szemétnek ítéltem ahogy az Pál is tette miden olyan dologgal ami akadályozta az Istenben való életet./ A lényeg hogy találkoztam, újjászületett keresztényekkel, akik a biblia igazságával Szembesítettek, valamint rajtuk keresztül megtapasztalhattam Isten hatalmas erejének Szeretetének valóságát, így engedve Isten beszédének, megtértem. Azaz Isten akarata szerint rendeztem a dolgomat személyesen Istennel.S Isten válaszképp újjászületésben részesített az Ö végtelen kegyelméből….
A biblia azt tanítja, hogy az ember a bűnbeesés óta szellemileg halott így nincs kapcsolatban az élő Istennel és cél tévesztett homályban lévő úton halad .Az Újjászületéskor a szelleme ebből a halott állapotból támad fel  az Úr Jézus Életre keltő érintésétől..  ezután elkezdődik  számára egy valóságos élet  ami nem csak  a biosz…ami általában a zsoltáros szavaival 70-80 év. Hanem .ZOÉVAL/Isteni élettel/ átitatott, ami az örök életébe vezeti be az embert, ha megmarad Isten életére vonatkozó akaratában ,és nem tapossa meg Isten örök törvényeit…ez nem azt jelenti, hogy tökéletes ember lesz  és többé nem tud , vagy  nem tesz olyat ami Isten tökéletes mértékét sérti, hanem azt hogy most már az újjászületése után,rendszeres napi kapcsolatban  egyre inkább  kiábrázolódat benne Az Úr Jézus természete…S így hiteles tanítványa lehet a Mindenhatónak…

Nincsenek megjegyzések: