szombat, május 01, 2010

Élő kapcsolatban

Kapcsolat felvétel

A Teremtő Isten, aki elküldte Fiát, Jézus Krisztust ebbe a világba elsősorban az embereket a már Öt személyesen ismerő emberek által szóltja meg.  A Gyakorlatban ez legtöbbször úgy realizálódik hogy az ember  hal egy bizonyságot Isten szeretetéről, irgalmáról, jóságáról. Valamint arról a lehetőségéről, hogy megtérhet /visszatérhet/ az élő Istenhez!
Isten először ugyanis mindenkitől ezt kéri a „megtérést” és csak ez után kéri a HITET!
„És mondván: Betelt az idő, és elközelített az Istennek országa; térjetek meg, és higgyetek az evangéliumba"

Itt megjegyzem a hit a bibliai hit elsősorban nem emberi produktum Isten hozza létre az ember szívében/szellemében annak eredménye képen hogy alázatos szívvel hallgatja az Isten beszédét. Hallgatja,olvassa,és gondolkozik a biblia igazságaival.


Úgymond egy „látó” ember elkezd egy „nem látó” ember segítségére lenni.
Nagyon fontos hogy az ember valóban látó ember legyen /Istent személyes Istenként Ismerő/
Mert ahogy Jézus mondta:„vak nem vezethet világtalant, mert mind a ketten a verembe esnek” 
Igen elgondolkoztató hogy Jézus e szavai elsősorban a vallásos emberek felé volt, akik  szájukkal ugyan közel voltak Istenhez de a szívükben igencsak távol. Ez szerintem némiképp választ is ad arra az Istent még nem ismerő emberek kimondott vagy nem hangoztatott véleményére, hogy” bort iszik, és vizet prédikál”.

De kanyarodjunk vissza… Isten azt állítja hogy figyelmesen nézi az embereket és keresi hogy van e köztük Istent kereső, van e olyan aki ki akar törni a szeretetlen farkastörvények által élő, a hazugság által az Istentelenség mocsarában elő tömeg közül.
Nézi, hogy van é értelmes Istent kereső, aki nem látszatmegoldásokat és probléma megkerüléseket választ nap-mint nap, képmutató módon, hanem ha az kell, képes átértékelni újra gondolni mindent.  Miért? Mert nem tartja elképzelhetetlennek, hogy esetleg tévedett
eddigi életében a Bibliával ,Isten személyével  kapcsolatosan.


Tehát amikor valaki a szívében eljut idáig valami nagyon nagy és sajnos manapság kiveszendő kincset villant meg magában… az ALÁZATOT!
S tudjátok, amikor az ember beismerve, hogy bizony nem olyan amilyennek kéne lennie amilyennek, szeretne lenni, hanem bizony gonosz és romlott és elveszett tele félelemmel,bizonytalansággal. Akkor a szívében magába száll, és el tudja ismerni, hogy nem saját maga az abszolút igazság.
Én azt tapasztalom több mint húsz éve, hogy ilyenkor az ember valóságos választ keres a valóságos kérdésére. Létezik e Isten ,ki Ö ,és megismerhető e számomra is?

Na ez az a szívbeli állapot, amikor Isten az ilyen embert nagyon könnyen és valóságos módon
megszólítja és kijelentésben részesíti személyével kapcsolatosan.

Szeretnék mindenkit bátorítani, amikor a kérdései jelentkeznek a szívében, amikor szeretne szembenézni a válasszal bármi áron is…akkor  készüljön fel egy csodálatos örömteli találkozásra azzal akit sohase látott még ,de aki mindig is figyelemmel kísérte az életét.

Kapcsolatfelvételi ima

Mennyei Atyám!  Az Úr Jézus Krisztus nevében jövök most hozzád.Köszönöm hogy megszólítottál, és bátorságot adtál hogy eléd álljak.Istenem! Elismerem, hogy bűnös ember vagyok és hogy engedetlenségben éltem.Elismerem, hogy szükségem van Rád,  a Te szeretetedre, kegyelmedre.
Úr Jézus Kérlek, jöjj a szívembe és bocsásd meg a bűneimet, töröld el az álnokságaimat Tegyél látóvá engem. S légy ÚR az életemben a mai naptól fogva! Mennyei Atyám! Én elfogadom a kegyelmedet Fiadban, Jézus Krisztusban!
Hiszem hogy Jézus Krisztus meghalt az én bűneimért és feltámadt a halálból az én megigazulásomért. Ö az ÉN megváltom, Szabadítom, gyógyítom Ö az ÉN ISTENEM!
Az Úr Jézus nevében ÁMEN!

Ha szívedből elimádkoztad ezt az imát, akkor már tudod, még ha nem is érted hogy Isten mennyire szeret téged!  A következő lépésként szükséges hogy táplálkozz az igével.Azaz olvasd a bibliát rendszeresen elsősorban az Újszövetséget s majd később az ószövetséget is. S ezzel egy időben keres és látogass keresztény gyülekezetet Ahol a bibliát, a teljes bibliát tanítják és élik!Természetesen, ha kérdésed van számomra is írhatsz!

Nincsenek megjegyzések: