vasárnap, április 25, 2010

Isten szól!

Isten sokszor és sokféleképpen szolt. S szól ma is!

Ez marhaság mondhatják egyesek. De ezekkel az egyesekkel való beszélgetéskor azért Igen hamar érdekes szituációk és események lelhetők fel az életükben.Na de folytassuk a gondolatsort azok számára, akiknek eme igazság elfogadott tény.

Isten a régi időkben szolt Mózes által és a próféták által. Majd szólt az Ö Fia Jézus Krisztus által. Ma ezeket a szövegeket, kijelentéseket hívjuk a BIBLIÁNAK. Az Ó és az Újszövetség Isten szelleme által ihletett könyvgyűjteményét.Tehát Isten elsősorban a Biblián keresztül szól. Véleménye akarata információi a Biblia lapjain elevenednek meg. 
/a Biblia kinyitogatása, igékre való bökdösés igék cetlikre írogatása majd húzogatása és más ilyen butaságokat természetesen nem tartom Istentől való dolognak ezek nagyon káros és veszélyes dolgok./

Talán a második leggyakoribb mód, ahogyan Isten szól hozzánk az -az, amikor Öt már személyesen ismerő embereket használ, arra hogy akaratát véleményét közölje velünk./hívő testvér,pásztorunk,tanítók/

Továbbá szól Isten a Szent Szellem/lélek által is, aki konkrét vezetést, kijelentést közöl. Ami természetesen soha nincs szemben a Szent Szellem által ihletett írásokkal. Viszont ez a közlés tartalmazhat olyan kijelentést, amit az írott igében nem találna meg az ember annak személyes jellege miatt.  Pl : „Indiába küldelek, hogy ott szolgálj engem..”  vagy „Ne költözz el Budapestről, mert e terved nincs én tőlem”  ilyen irányú vezetést a Bibliában nem olvasunk, ennek ellenére lehet Isten akarata.Természetesen hogy ne legyen az ember megcsalatva józanul a hithez tudományt és bölcsességet ragasztva kell eljárni.
Hangsúlyozom e vezetési formát Isten a már Öt személyesen Ismerő vele korrekten az írott igének szívböl engedelmeskedő gyermekének ad/adhat.
/ a megtéretlen újjászületésben nem részesült ember, ha bárminemű szellemi kijelentésre hivatkozik hangokra látásokra, álmokra, főkként, ha ezek Isten örök beszédének ellentmondanak. Szinte biztosra vehető a megcsalattatás./

De természetesen adhat és szólhat Isten álmokon keresztül… aminek semmi de semmi köze nincs az álomfejtés okkult gyakorlatához.

Rendkívül látványos és gyakorlati módon is szólt Isten… Mégpedig a teremtett világ által.
Igen, minden értelmes pillantás a teremtett világra feltételez egy alkotót is.

Ezek után fontos megemlíteni, hogy Isten sokszor szól az emberi lelki/szellemi/ ismeret által is. Természetesen ezt sok ember a rengeteg elfojtás által hamar érzéketlenné teszi./Mindenképpen meg kell erősíteni az ige igazságával mert hol felment hol vádol nem megbízható a bűn miatt./ 

Továbbá tapasztalatom szerint szólhat Isten körülményeken, helyzeteken keresztül, felhasználhat akarata felismerésére mindenhatóságából kifolyólag szinte bármit és bárkit.
Gondoljunk csak Bálám szamarára, vagy amikor angyalok által közölte akaratát.

Úgy gondolom fontos, hogy figyeljünk Istenre, legyen a szívünk lágy és a fülünk kész a hallásra.  Minden dolgot vizsgáljunk meg és helyezzük az Ige mérlegére a Szent Szellemet aki elvezet minden igazságra, pedig kérjük, meg hogy segítsen eligazodni megérteni és megvalósítani Isten akaratát az életünkben.
Hiszen azok Istennek fiai, akiket Isten Szelleme vezet.

Nincsenek megjegyzések: