csütörtök, augusztus 10, 2017

Gondolataim a Feng Shui azaz a szél és a víz kapcsán.

A rend a rendezettség és a harmónia, mint minden jó, Isten valóságából árad, és minden alkotását jellemzi. Egyszóval jó az, amit létrehoz, nem csak a mi szemünkben bámulatos még a bukás után is, hanem Ő maga is így látja. Tehát a probléma a jó teremtésének létrejötte után lépet fel, mégpedig a lázadással, ami egyben rendezetlenséget, összekuszáltságot és más zavarokat idézet elő. Isten beszéde egyértelműen fogalmaz azzal kapcsolatosan, hogy létezik egy bukott szellemi lény aki Isten ellensége lett, de mivel neki ártani nem tud. Ezért az Isten képmására teremtett emberi fajt támadta meg sajnos sikerrel. Az emberiség Ádám és Éva bukásakor elszakadt Istentől belépvén az életébe a bűn az engedetlenség. Hogy rövid legyek Isten kegyelméből és szeretetéből, szabadítást szerzett Jézus Krisztus által és rendezhetővé tette az ember kapcsolatát a teremtőjével és minden mással is, az őt körülvevő világban. De amíg Isten eme örömhírt, nyíltan és világosan tárja elé az embernek. Addig sátán a maga mérgét egészen ritka kivétellel mindig álcázva, magát világosság angyalaként mutatva vezeti félre az embereket. Utaltam rá hogy ezen félrevezetések sikeres kivitelezéséhez vallásokat, izmusokat, eszméket, ideológiákat használ és különböző okkult szellemi gyakorlatokba, babonákba, démoni kötelékekbe vezeti be az embereket.


Azzal, hogy az ember nyitott az újra a másra és az ebből fakadó esetleges fejlődésre, tudásra, önmagában semmi problémám. A gond az, hogy embertársaim, sokszor  felületesen és könnyedén fogadnak el és követnek szokásokat és szellemi ismereteket érkezzen bárhonnan és bárkitől, anélkül, hogy megvizsgálnák, mélységében értelmeznék azt, ami éppen megnyerni szándékozik a gondolkozásukat, az életüket. Sátán temérdek megtévesztést ötlött ki és hozatott létre az Isten beszédét nem ismerő emberek számára. S az a tapasztalat, hogy minden ember egy vagy több csapdába beleesik és sokszor benne is marad, élete végéig. Legyen az Isten személyének tagadása vagy egy vallás, izmus, esetleg valami okkult ezoterikus tan.

 A példa okáért kiemelek egyet. Legyen, mondjuk a  Fheng Shui. /de sajnos bőséges a választék/ A Feng Shui ősi titkos tan, ami a jing jang mágikus világából   a ji csing ősi "szent" iratából és démonikus transzban kapott tanításokból származik. Természetesen fogyaszthatóvá téve, mintegy a kor elvárásának megfelelően. Tudom, hogy ezt nem is gondoltad volna. De attól még így van.
Egy kis pillanatkép.

"tavasszal a gou jin-nel készültek megtisztítani a falut.A ceremónia jelentése "átmenni a Yin világba."
A gyűlésterem félhomályban  tizenegy bekötött szemű férfi üldögélt a fal mellett a feketére festett padokon. A Feng Shui nagymestere varázsigéket olvasott fel a árnyak könyvéből. A padok alatt rotángpálma égett. A segédek szalmából font kötelet adtak mindegyik férfi kezébe. Majd újabb varázsigék hangzottak fel. Megkondult két harang majd megkavarták az edényekbe kitöltött bort. A köteleket markoló tizenegy férfi hirtelen összecsapta a térdét akárcsak a lovasok amikor ügetésre sarkalják a paripájukat. Gyors térdcsapkodás örült vágta kezdődött. A legidősebb egy 73 éves öregember hirtelen riadt lóként felnyerített azután felpattant hátra ugrott majd visszazökkent a padra-látszott hogy féktelen szellemparipán száguld a Yin felé.A megvadult szellemlovast kétfelől segédek tartották nehogy lezuhanjon a padról. Hamarosan a többiek is felpattantak a maguk paripáira. A Feng Shui nagymestere vizet köpött feléjük a fényt jelképezendő, amely megvilágítja a lovasok útját.
Miközben egymást követték a varázsigék a szellem lovasok egyre mélyebbre szálltak alá és szintről szintre mind többet tapasztaltak. Legutóbb 79 be. a szellemlovasok elérték a tizenkilencedik szintet és ott halott apjukkal és anyjukkal találkoztak, akik kérlelték, hogy maradjanak velük. Ha a nagymester nem a megfelelő varázsigét mondja, a lovasok soha nem térhetnek vissza a túlvilágról. Ezúttal a nagymester csak a tizenharmadik szintig vitte őket. Ennyi is elég volt ahhoz, hogy megtalálják a bűnös család temetkezési helyét. A szertartás után a szellemlovasok egyenest egy dombtetőre egy kis rizsföldhöz vonultak. A töltésen mélyen a föld alatt kemény falú gömböt találtak. Valaki tehát többre becsülte ősei boldogságát a falu jóléténél."

Idézet a National Geographic 2008 júliusi számából. /Kína az ébredő Óriás./

A Feng-shuiban a sárkány a leghangsúlyosabb tényező, mert az határozza meg az ember szerencséjét. A Feng-shui egy terület topográfiájához a sárkány „tekergését és fordulását” kapcsolja. A „hamis sárkány” például azt jelenti, hogy a terület sík, míg az „igazi sárkány” helynek hullámzó metszete van. Az idők folyamán a Feng-shuinak különböző vizsgálati módszerei és elrendezési szabályai alakultak ki, amelyek segítségével fellelhetők a kedvező helyek, valamint a meglévő adottságok is javíthatók. A Feng-shui segítségével mindenki jobbá teheti életét, megteremtheti otthonában és munkahelyén a chi egyensúlyát, a boldogságot és a harmóniát.”
/ Részlet Molnár Réka Feng Shui BME tanulmányából. /

A chi-re mint hatékony belső energiaáramoltatásra és felszínre hozására itt nem szeretnék részletesen kitérni. Elég, ha annyit megjegyzünk, hogy a bukott, halott szellemű ember energiaforrásává tud válni, ha ere az adott embernek affinitása van, illetve ennek lehetőségére felhívták a figyelmet. (Ma például a temérdek saját képességet és természetfeletti erő meglétét propagáló filmek és könyvek, pontosan ezt teszik, színes mázba csomagolva. ) A chi vagy máshol pl. a hinduizmusban a kundalini (többféle néven nevezik ezeket az erőket) erejére okkult módokon és szövetségkötéseken keresztül ősi démoni útmutatásoknak és gyakorlatoknak megfelelően tesznek szert, illetve familiáris úton is megörökölhetőek, ezek az erők és a mögöttük lévő tisztátalan szellemeknek a befolyása.

A Feng Shui  manapság rendkívül gyorsan elárasztotta az emberek gondolkozását életét.
Köztudott hogy hírességek nagy, cégvezetők politikusok a Feng Shui tanítását követve építik és rendezik be otthonaikat Üzleti/vállalkozási épületeiket és   hoznak meg döntéseket amik kő keményen érintik saját és mások életét. Viszont a  Feng Shuit alkalmazó emberek főleg itt Európában azzal már kevésbé vannak tisztában, hogy eme több ezer éves múltra visszatekintő szellemi gyakorlat az embereket mélyen belevezeti a babonába ez az első lépcső, majd a jövendőmondásba helyesebben az erre való nyitottságra és máris megérkeztünk a varázslás és a mágia kapujához. Nos tisztában vagyok vele hogy a Feng Shui felvizezett  tömegek által kipróbált és valamilyen szinten elfogadott kulturálttá tett része, nem jár feltétlen együtt a fent megemlített sámáni démonoktól információt szerző gyakorlattal. De tisztában kell lenni vele, hogy aki a Feng Shuit gyakorolja, az felé nyit, azt alkalmazza, sajnos szükségtelenül megnyitja magát és környezetét tisztátalan szellemek befolyása előtt. Márpedig Isten azt szeretné, hogy ne démonokkal, hanem Isten csodálatos Atyai gondviselő személyével legyünk kapcsolatban az Ő Fián a Názáreti Jézus Krisztuson keresztül.

Legyen így!


Alapige:


"Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint.
Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó/horoszkóp/, se varázsló;
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.
Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!"
Mózes 5/18:9

Köszönöm a figyelmeteket.