szerda, április 13, 2016

Keresztény társkeresés


Az igazat megvallva vegyesek az érzéseim, az ilyen kezdeményezésekkel kapcsolatosan.
A probléma mélységét több évtizede látom, és valóban igen komoly gondot okoz ez számos hívőnek, akik szeretnének társra találni. Tehát a kezdeményezésnek abszolúte van létjogosultsága. Remélem, hogy Isten bölcsességében, jó gyümölcsöket fog teremni. Egy ilyen oldal, az igei kereteket figyelembe véve elősegítheti a sikeres társtalálást, de azt gondolom a súlypont továbbra is, a társat kereső egyénen marad, és kell, hogy maradjon. Általában az ilyen horderejű dolgok megoldáskeresésénél előfordulhat, hogy az ember beleesik a Hágári csapdába, ami alatt azt értem, hogy bármi okból kifolyólag, nem hitből cselekszik, döntésének nem a hit, az Istennel való kapcsolatból származó vezetés a súlypontja, hanem valami/bármi más. /ész érvek, logika, a látható körülmények, türelmetlenség, stb./ Ábrahám is valahogy így járhatott, amikor belépett Hágár sátrába.    Azért gondolkozom most hangosan, hogy te, ha lehet, kikerüld ezt csapdát. Sajnos számos kapcsolatot láttam tönkremenni, mert Isten igéje helyett a társhiány egy elhamarkodott döntéssel lett megoldva. Ne értsd félre, kell helyesen forgolódni, szükséges, hogy ne otthon ülj, hanem emberek között legyél, legyenek szerteágazó kapcsolódási pontok az életedben. Ezek elősegítik a lehetőséget, mint a fent említett társkereső is. De ne gondold, hogy a hitet megspórolhatod, ne gondold, hogy annak a harcát, bármi is, le tudja venni a válladról. Sokszor elég körbenéznünk magunk körül, mert a társunk ott van a közelben. De lehet, a nagy elvárási potméterünket kicsit lejjebb kéne csavarni, sokszor csak ennyi a megoldás. /nem igénytelenségre gondolok, de sokan álom herceget, álom lovat és a ló alá, álom utat is akarnak./ Máskor az egészséges kezdeményezés, a kiállás a probléma.
A nem korrekt kommunikáció, magyarán a vetítés az önfényezés, a csúsztatások, elhallgatások, megint csak gyakran elejét veszik egy normális kapcsolat kialakításának.
Itt még megemlíteném, hogy a párválasztás, a kapcsolatkeresés, nem játék és nem lehet úgy eljárnod benne, mint ahogyan azt a világban legtöbbször teszik. Meggondolatlanul, önző módon, a másikat próbababának nézve.  Egy próbát megér, legfeljebb nem ö az.  Aki ezt meg meri engedni magának, ne is csodálkozzon, hogy még egyedül van. Isten kész odaadni a mi társunkat! Tudja nagyon jól, hogy nem jó nekünk egyedül. De Isten nézi mindkét személy érdekeit, nem csak a tiédet. Másik ok a türelmetlenség, az ige azt mondja hit, és békességes tűrés szükségeltetik ahhoz, hogy az ígéreteket át tudjuk venni. A kapkodás, a félelem vezérelt döntések, nem tudják elérni az igazit, legfeljebb valami pótlékra, fájdalomcsillapítóra elégségesek az ilyen döntések.  Tehát egy szóval a lényeg, a társkeresés nehézségeit, és minden eddigi fájdalmát leginkább Istenhez vidd! Nem gondolom, hogy Isten, akinek egy áldott vásárlást, vagy egy parkolóhelyet megköszönsz, ne foglalkozna a te életedet sokkal inkább és mélyebben érintő dologgal. Keresd Öt, kérj vezetést, zörgess, de leginkább bízzál benne, és vedd le a szemedet a látható dolgokról. A szükségeid körül való körsétákat, pedig váltsd át másokért való tevékenységekre. Ez lehet, hogy hamarabb eredményt hoz.
A társkereső oldal remélem, beválik, eléri a célját, és sokaknak áldást hoz majd. Volt próbálkozás már e téren több-kevesebb sikerrel. Egy ilyen oldal működtetése nagyon komoly és nehéz feladat, és Isten bármikor fel tudja használni, és be tudja illeszteni az ö akaratába. Ha szíved indít, feltétlen járj közben, hogy Isten vezetésébe tudjon kerülni mind inkább, minden olyan kezdeményezés, ami az Isten akaratában lévő kapcsolatokat hivatott elősegíteni. Nagy szükség van áttörésre, ezen a területen is.

Köszönöm a figyelmedet.    

Kapcsolódó anyag: Amiről még a jegyesség idején beszélni kell
           

  

Nincsenek megjegyzések: