szerda, március 27, 2013

Gondolataim az Ufó témában.



Többen tudják rólam, hogy 89 nyarán történt megtérésem előtt,elsők között csatlakoztam az akkori Galaktika baráti körhöz 93. ként, ha jól emlékszem. Szerettem az igényes sci-fi írásokat. Akkor is és az óta is azt gondolom, nem vagyunk úgymond egyedül. De természetesen az azóta elért  bibliaismeretem ebbéli gondolkozásomat is kiszélesítette,felülírta és rendezte. 
Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet egy-két fontos kijelentésre, mert azt látom keresztény körökben e témáról nagyon kevés szó esik és sok a félreértés is. Az összeesküvés elméletekkel foglalkozó blogoktól kezdve a legkülönfélébb médiákban is egyre sűrűbben jelennek meg mindenféle természetfeletti lényekkel és ufókkal kapcsolatos cikkek és videók. A nagy százalékuk említésre se méltó, de egy részét viszont, nyilván nem lehet kézlegyintéssel elintézni. Igencsak sokan sejtik hogy, valami van odakint. Vagy nem csak odakint?


A Rómaiakhoz írt levelében az apostol így fogalmaz: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők. Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.”
Tehát a felsoroltakon kívül a semmilyen más teremtmény igen széles kategória.
De két dolgot leszögezhetünk. Vannak, és ami nagyon fontos, hogy TEREMTMÉNYEK.
Tehát semmiképpen sem Istentől független létformák. Teremtve lettek! Ez azokra is vonatkozik, akik időközben lázadásuk következtében elszakadtak az alkotójuktól. 
Tehát a démonok a bukott angyalok a spiritiszta lelkek, lidércek és bármilyen Isten akaratával szembe helyezkedő lények. Nézzen ki, akárhogy és származzék a világmindenség bármely pontjáról, teremtményi mivoltát nem tudja semmisé tenni és megváltoztatni. Istent, a mindenható Atyát, úgy is ismerjük, mint minden szellemek atyját. Az ige ebben is egyértelműen szól. : „Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.”
Tehát ha esetleg bárkivel előfordulna hogy ufókról és más természetfeletti lényekről hitelre méltóan hall, esetleg maga találkozna ilyennel. Az első, amit tudnia kell, hogy akárki és bármi is az a dolog vagy lény vagy, entitás. Számon kérhető és ilyen módon azonosítható. Legalább is hogy melyik oldalról származik kit, képvisel. Istent vagy sátánt a bukott szellemvilágból vagy Isten Országából érkezett e.  Megjegyzem, hogy senki ne járjon úgy esetleg, mint az apostolok cselekedeteiben szereplő Skéva fiai, a számonkérés ha ezt egyáltalán szükséges megtenni, alapfeltétele az Élő Istennel való személyes kapcsolat és a Szent Szellem vezetése. 
Az ige minket hívőket felszólít hogy vizsgáljuk meg a szellemeket hogy Istentől/Istenből érkezők és Isten szavát szólják e vagy sem. A nem hívő, még világi emberek számára azt javaslom,minden ilyen és hasonló esetben, hívják segítségül Jézus Krisztus nevét  mert a biblia azt írja akárki/bárki segítségül hívja az Úr nevét, tehát lehet hívő és nem hívő is.Az Úrtól segítséget kap és szabadulást.
Mielőtt bárki félre értené, nem arról beszélek, hogy ilyen jelenést vagy látomást keresni vagy akarni kell. NEM! Távol legyen! De ha valami folytán egy ember ilyen helyzetbe keveredik szerintem nagyon fontos tudnia, hogy az Úr Jézus Krisztusra ilyen esetben is számíthat. 

A legújabb cikk amit küldtek nekem az arról szól hogy Amerikában áprilisban lesz egy  kormány szintű közmeghallgatás a földönkívüli témakörben. A magam részéről azt gondolom rengeteg eltitkolt, és homályos dolog van ebben a témában, amivel nekünk nem hiszem, hogy foglalkoznunk kell. Se, okkult se más parajelenségekkel,és szemfényvesztésekkel. Ezeket Isten nem véletlen szigorúan tiltja, nehogy az ember megcsalásba kerüljön nálánál [a bukás óta} erősebb és intelligensebb lények révén. Még ha a fejlődésünket és a javunkat akaró ufónautáknak is adják ki magukat. De egy alap tájékozottság e területen is minden embernek érdeke és szükséges is azt gondolom.

Hogy létezik e ember/emberi faj más bolygókon. Azt gondolom, nem létezik.
Más teremtmények létezhetnek. De az ige azt tanítja, hogy Isten a Földet adta az embernek lakásul, hogy itt szaporodjon, őrizze és éljen rajta, Teremtőjének dicsőségére. Sajnos az emberiség hajnalán történt ősbűn minden szintre kiható degenerálódást és torzulást eredményezett. S valamiképpen nem teljesen átlátható módon kiszolgáltatottá is lett az ember a természetfeletti mozgásoknak. Ez felismerhető és beazonosítható az ige fényénél mind a népi hiedelmekben, a vallásokban, az okkult cselekedetekben és a mindennapi élet sok területén. De nekünk hívőknek valóban hatalmas az a kiváltságunk hogy Jézus személyének világosságánál járhatunk és tudjuk, hogy aki öt követi az nem járhat sötétségben. Áldott legyen a mi Istenünk.

Köszönöm a figyelmet.  


Nincsenek megjegyzések: