hétfő, augusztus 01, 2011

Az ember uralkodni akar..

Szeretem amikor belecsapok a dolgok közepébe. Igazolja az aktualitást és elősegít egy egészséges beszélgetést.
Az utóbbi bejegyzéseim számomra is meglepő érdeklődést kapott.Több szálú levelezés is elindult a témában és a kommentálásban is egy felbátorodást tapasztalok a részetekről. EZ JÓ! Köszönöm nektek.


A mai posztnak azt a címet adtam hogy :"Az ember uralkodni akar"


Nos ha csak magunkba nézünk már az elég de ha csak a szűk környezetünket szemléljük is látjuk bizony ez a felismerés helytálló. Uralkodni akarunk és sokan ezt bármi áron tartani is akarják. Uralkodni a jelenben a jövőn a magunk és a másik élete felett az idő és a minket érintő aktuális körülmények felett. Szóval vágyunk a hatalomra. Mert az Uralkodás csak a hatalomgyakorlás révén valósul meg.
Itt a poszt elején megemlítem Isten az embert uralkodásra hatalomgyakorlásra is teremtette.Tehát van jogos Isten akaratában lévő hatalomgyakorlás.Ami természetesen jó és áldásos dolog. Akkor hogy lehet hogy e területen ekkora torzulás igazságtalanság és visszaélés folyik amióta a világ -világ? Hol a romlás gyökere és miértjére a válasz? Valamint nem utolsó sorban MI a MEGOLDÁS?! Nos ezt szeretném kicsit körüljárni.
Ennek megértése még világosabbá teszi az okkultizmus minden évszázadban való jelenlétét és az efelé való nyitottságot ami ma már tömegméreteket ölt. 


Egy mondatban emlékezzünk meg hogy Isten által/előtt legitim hatalomgyakorlása az emberi fajnak a bukáskor rendkívüli mértékben kicsúszott a kezéből.  Jogi szempontból az emberpár / s bennük az emberiség/ mondhatni 
azzal hogy a bűnt a lázadást az engedetlenséget választotta Isten kérésével/akaratával szemben mintegy átjátszotta 
a hatalmát és uralmi területét sátán kezére. Csak emlékeztetőül figyeljétek meg az első és a második igevers közötti különbséget. 
"És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."  IMoz 1:28
Íme az Istentől kapott Uralmi engedély a Föld létterületei felett. 
Ezek után tudjuk megtörtént a nyílt lázadása az emberpárnak. És behozták a világba és az emberi sorsba  a bűn valóságát és annak következményét a halált. /Erről több posztban is olvashatsz a blogomon/
De még valami történt az embernek adott hatalmat, Isten és az ember ős ellensége sátán megszerezte.


Ezt az igazságot ismerhetjük fel abban az igerészben amikor sátán megkísértve a mi Urunkat Jézus Krisztust. Eképpen szól neki. "És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom;"
Jézus eme kijelentését nem cáfolta sátánnak mert tudta hogy mi történt amikor az ember elbukott.Természetesen Jézus nem úgy mint az első emberpár minden kísértést amivel sátán támadta. GYŐZTESEN KIÁLLT!


  
De amire itt rá szerettem volna irányítani a figyelmet az az a tény hogy volt egy legális Istentől kapott hatalom és ez sajnálatos módon Isten és az ember ellenségének az emberiség "vádlójának" kezébe kerül ráadásul jogi úton. Sátán így ravaszul az emberi faj mögé bujt.S az ember esztelensége miatt  mindenható Isten szent igazságosságában mintegy "kénytelen" jóváhagyott. Itt gyorsan megjegyzem hogy Isten a mindenható bölcsességében megoldást adott az embernek eme rendkívüli problémájára is. 






E jelen témát nem szándékoztam több részben megírni. De talán azért hogy e fontos igazságot a biblia kijelentéséből megértsük és fontosságának helyén értelmezzük a témát pár nap múlva folytatom.Kérlek addig  gondolkozzatok el ezen igazságon.
Eme alapigazság hiszem hogy sokatoknak segíteni fog hogy mélyebben és szélesebb látószögben értelmezzétek a mindannyiunkat körülvevő világot és az azokban történteket egészen lebontva a személyes életterületekig.
Köszönöm a figyelmeteket. Igyekszem még a héten folytatni.



Nincsenek megjegyzések: