kedd, május 11, 2010

Miért a biblia

Vallások és a biblia…

A vallások a felszínen hasonlíthatnak ugyan egymáshoz akár több dologban is pl. az erkölcs területén, hiszen e tanítások jó része az emberi tapasztalatokat is jogosan figyelembe veszi. Tehát a különböző vallások alapítói is levonhattak hasonló konzekvenciákat s így bizonyos területeken akár átfedéseket is találhatunk.  De az csak a felszín, ami azonnal kiderül, ha azt nézem meg a különböző vallások irataiban, hogy mit állítanak az alapokról. Isten személyéről, megváltásról, a bűn kérdéséről, az emberiség múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Na amikor ezekhez az igazán lényeges mondjuk, úgy alapkérdésekhez eljutunk, azonnal kiviláglik az a hatalmas különbség, ami e könyvek között van. Mert mindenki számára ellenőrizhető az - az éles különbözőség/ellentét, ami a Biblia és MINDEN más könyv között feszül! Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy fel kell tennünk a kérdést… De mégis melyiknek van igaza? Melyik írást /könyvet vehetem komolyan? Mi az Igazság és hol is van az Igazság?Sőt az Igazság egyben kizárólagosság is. Az igazság nem szubjektív, hanem objektív valóság. Mindenki által értelmezhető megragadható megélhető.

A  logika szempontjából nézve az lehetséges hogy minden vallás a világon hamis,de nem lehet mindegyik Igaz!!! Egy keleti ember hihet, abban hogy az igazság két egymással ellentétben álló tan mindegyike és azok szintézise is. Ha Te xy vagy akkor ezt biztosan tudnom kell és nem gondolhatom, azt hogy Te kz vagy de lehetsz bj is!.S ha mégis ezt teszem akkor egyszerűen tévedek a személyeddel kapcsolatosan.

Úgy gondolom, hogy az igazság vagy-vagy, vagyis az igazságnak a logika szigorú Törvényeihez kell igazodnia. Hiszen hacsak az igazság nem következetes és logikus az ember mindig hiheti annak ellenkezőjét, amit a másik hisz.. Pedig nem… Mert ha Te Bécsbe készülsz, nem szállhatsz fel az Athéni gépre….

A biblia világosan elválasztja az ellentéteket és hangsúlyozza, hogy ezek nem léteznek egymás mellet. „ van é szövetsége az igazságnak és a hamisságnak?vagy mi köze a sötétségnek a világossággal?és mi egyezése Krisztusnak Bélállal?”

A válasz egyértelmű és logikus Semmi!!!



A világ minden vallása, hite nem lehet egyformán igaz, választásra kötelez minket az a rengeteg különbség, ellentét, ami felelhető. Én úgy gondolom a tanok megkülönböztetése Fontos és logikus dolog, ráadásul leleplezi az ellentmondásokat….Viszont ehhez szükséges időt és energiát áldozni…

A 2x2 a négy mindenhol a világon,nem csak egy ország eredménye ez…Így van ez a z igazsággal is nem lehet úgy hajtogatni, hogy alkalmazkodjon a világ valamennyi vallásához.Ez tény ami ahhoz a kérdéshez vezet…Mi hát egyáltalán az Igazság…Hisz mindenki úgy gondolja, hogy a sajátja az, ami az igazság….Vagy a sokat hallott mondat a z Igazság odaát van…
Ezt mondjuk el tudom fogadni abban az értelemben hogy az igazság.Valóban úgymond odaátról érkezett, mivel természet feletti kijelentésként lépett be a földi valóságba Jézus Krisztus személyében…
Tehát már nem odaát van már  2000 éve így szol az ige :Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.
Hogy miért nem Buddha ,vagy Mohamed,vagy Krisna, stb. van itt kiemelve…Egyszerűen azért….mert ezeket, az embereket a saját követőik emelték fel és  tették meg Istenüké.. egyikük se állította azt magáról, hogy Isten volna.  Ellenben Jézus Krisztus ezt magáról a kezdetektől fogva hangsúlyozta…„Én és az atya egy vagyunk….vagy  Én vagyok Az Út az Élet és az Igazság Senki nem mehet az atyához, hanem csak általam” De ami a legfontosabb maga Isten az Atya Jézus megkeresztelkedésekor így szolt "Ez az én szerelmes fiam… Öt hallgassátok"
Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet mást hallgatni, csak az igazság kérdés körében magától az igazság hordozójától elfordulni más felé keresgélve eléggé bölcstelen cselekedet.
Mit mondjunk, azonban annak az embernek, aki így szól: „én a keleti miszticizmus, vagy a New age híve vagyok… és működik… is számomra!” Figyelmeztetnünk kell, arra hogy különbség van a között a kérdés között, hogy „Mi működik” és az között hogy „Mi igaz” mindnyájan tudjuk hogy a tévedés is tud működni gondoljunk csak az egyszeri emberre, aki azt mondta a hazugság bizony vétek,de nagyon kéznél való segítség a bajban!..  Igen a hazugság is „működik”

Mégis senki sem vitatja, hogy nem árt, ha az, ami működik az életében,meghatározza az élet vitelét,döntéseit az- az Igazságon nyugszik és nem a hazugságon S mit is mondott az Úr Jézus! „Atyám szenteld meg őket a Te igéddel. A TE IGÉD IGAZSÁG!!!”

Nincsenek megjegyzések: