hétfő, július 28, 2014

Istentől vagy nem Istentől?

Szeretném megkérdezni a véleményedet erről a videóról?
Engem megijesztett és igazából össze is zavart!
/Videó a poszt végén./ 


  

Ha megengeded, azzal kezdeném a válaszomat, ami az utolsó szavad volt.
Nem véletlen érzed, úgy hogy megzavart.  Az igazság az az ilyen és hasonló videók vagy könyvek, vagy előadások gyümölcse mindig ez. Már ez sokat elárul, hogy milyen szellem van mögötte. Ami nem visz közelebb Istenhez, ami felrúgja a békességedet és kimozdít, a hitedből arra mindig nagyon komolyan oda kell figyelni, mert nem valószínű, hogy Istentől van! Még akkor, sem ha az adott videó vagy könyv felvilágosító és alapjában /jót feltételezve / jó szándékból készült.
Sőt pont ezért nagyon káros tud lenni, amit szerintem a nagy összezavaró összekuszáló sátán rendre ki is használ.  Ahogy néztem a videót Jézus szava világított a szívemben, ami így szól: „Nem jó fa az, amely romlott gyümölcsöt terem; és nem romlott fa az, amely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg; mert a tövisről nem szednek fügét, sem a szederindáról nem szednek szőlőt.”
Nos, én, amikor egy megvizsgálásra szánt dologgal találkozom. Ezt az igét alkalmazom, és persze igyekszem figyelni a Szent Szellemre hogy segítséget, kapjak a szellemek megítélése vagy más ajándék működése által.  
A fenti igében Jézus egyértelműen kijelenti, hogy a rossz fa rossz gyümölcsöt a jó fa pedig jó gyümölcsöt terem! Tehát minden fát a gyümölcseiről tudok helyesen felismerni! A GYÜMÖLCSEIRŐL!
Tehát nem a fa látványáról! Ez annyira fontos, hogy megismétlem.  Soha nem a fát kell nézni, hanem annak gyümölcsét! Miért? Mert a fa lehet, hogy nagyon szép és egyenes és jó illatú vagy ép az ellenkezője erősen göcsörtös összevissza ágú, szemre abszolúte nem tetszetős.  De akár így akár úgy a lényeg NEM a fán van, hanem a gyümölcsén!
Jelen esetben a példa adott. Vegyük akkor ezt.  A videó azt állítja, hogy mivel a Karizmatikus összejöveteleken tapasztalható megnyilvánulások rendkívül hasonlóak azokhoz a megnyilvánulásokhoz melyeket egyértelműen hamis vallási közegben és okkult szellemek által megszállt emberek jelenlétében rögzítettek. Így ezek semmiképpen nem lehetnek Istentől és az olyan összejövetelekről/gyülekezetekből meneküljön ki merre lát.
Az mellett hogy ismételten kifejezem, feltételezem a jó szándékot a videó készítésénél, mégis azt kell mondanom, hogy a készítője rendkívül nagy tévedésben van és egy komoly csúsztatásra épülő anyagot készített.  Mint fent vázoltam a felvételen látszó két szellemi közeget nem lehet egy lapon említeni! Ez teljesen felháborító bizonyos igerészek ismeretében.
De boncoljuk tovább a dolgot. Mindkét táborban azt látni, hogy erős fizikai és érzelmi behatás történik földre esésekkel és más dolgokkal tarkítva. Tehát most épp a fát nézzük! A fát! De Jézus mit kér tüllűnk? Azt hogy ne a fát, hanem annak gyümölcseit nézzük, azokat keressük!   Ugyanis rengeteg fa létezik, ami szemre, nem annyira szép nem annyira kedves, mégis a gyümölcs tápláló és életet hozó! Ugyan így igen sok olyan fa létezik mely igen figyelemfelkeltő szép kinézetű mégis a gyümölcs, ami terem rajta teljesen ehetetlen vagy egyenesen mérgező. Tehát vegyük le a szemünket a fáról és koncentráljunk a gyümölcsére. /Itt megjegyzem, amikor Jézus a földre köpött és sarat csinálva rákente a vak ember szemére, látványilag az sem lehetett annyira szép, ha csak, mint fa nézem a későbbi gyümölcse nélkül. vagy a meztelenül prófétáló Saul.. és lehetne még sorolni./
De folytassuk:
Az egyik oldalon Istenfélő, isten szavát szerető, megtért az Isten igéjének engedelmeskedő a bibliai mércét nézve kétségtelen Krisztust imádó embert látunk. Akiről a hívő és nem hívő környezete ismerősei, mind bizonyságot tehetnek, hogy Istenfélő életet él!  Plusz az istentisztelet vagy imaszolgálat után pár perccel, órával, vagy nappal, az adott személy arról számol be és tesz bizonyságot Istent magasztalva és dicsőítve hálás szívvel, hogy meggyógyult helyreállt megtisztult vagy valami rendezetlen elrendeződött az életében. S kifejezetten tudja, hogy ez az adott alkalmon történtek eredménye. Hát ki vagyok én, hogy leördögizzem a bizonyságát.  
A másik oldalon pedig egy Izrael Istenétől és az Ö egyszülött fiától /sajnos/ távol lévő, pogány vallási rituáléban és annak démonimádó közegében lévő transzba került embert látunk, aki sem a transz előtt sem utána nem dicsőíti az élő istent. Sem szavaival sem cselekedeteivel. Sőt beszéde egyértelműen ige ellenes.  
Az olyan ember, aki a Szent Szellem munkáját,/mert tudjuk, hogy az atya nem kígyót ad a hozzá forduló gyermekeinek/ összemossa okkult szellemekkel varázslással stb. Nagyon veszélyes vizeken hajózik. Engem azokra a farizeusokra emlékeztet, akik Jézust is megvádolták, hogy szolgálatát nem a Szent Szellem által, hanem a Belzebub fejedelmének kenetével végzi. Ma is igaz, amit erre a vádra Jézus mondott. 
Máté 12:24-37 versek. feltétlen érdemes tanulmányozni!
/Az hogy ez egyes hívőknek, nem elég. Csak azt tudom mondani, Ismeri az Úr az Övéit! S az hogy egyes hívők mit gondolnak elhamarkodott felületességükben, igen másodlagos, ha belegondolunk./ 

 Egyetértek minden korrekt és józan vizsgálódással szükség van rá hogy ne legyünk se más se magunk által megcsalatva. De azért a ló túloldalára ne essünk már át, mert azzal csak zűrzavart félelmet és bizonytalanságot okozunk a hívőkben, és semmi képen ne kövessünk olyan embereket, akik a jót rossznak és a rosszat jónak mondják, mert nagyon nagy árat fizethetünk. Isten Szellemének munkáját lopják el tőlünk.
Ezt pedig nem engedhetjük. 
Sajnos létezik ördögi utánzása majdnem minden szent, Istentől való dolognak. Van hamis nyelveken szólás van hamis kézrátétel van hamis prófétálás vannak hamis erő megnyilvánulások. De mert ezek léteznek nem szabad az Igazi Istentől való ajándékoktól elfordulni, azokat félelem vagy vallásos előítéletek miatt ledegradálni és elvetni.     
Ha bármi kérdés  még felmerül kérlek írj.

A videót nem tatom alkalmasnak az oldalamra se a linkjét nem helyezem ki. 
Aki meg akarja tekinteni ezen a címen megtalálja:

"Kundalini Jóga vs. Szent Szellem betöltekezés"




Köszönöm a látogatásod. 


Nincsenek megjegyzések: