csütörtök, szeptember 22, 2016

Nem minden esetben jön el Isten országa. Ördögűzés! /3. rész befejezés/

Általában lényegre törő vagyok, nem megyek bele mély teológiai fejtegetésekbe. Természetesen ha igény jelenezik rá, örömmel evezhetünk egy egy témában, mélyebb vizekre. Igyekszem most a leglényegesebb dologra koncentrálni. Ez pedig nem más, mint az a tény, hogy a nem biblikus szertartásokkal összekapcsolt vallásos ördögűzés. Eredményességében és utóhatásaiban alig-alig ér tér el a pogány gyakorlattól, csak az előbbinél az egész kap egy biblikusnak ható köntöst, míg a nyíltan pogány gyakorlatnál ez nyilván elmarad. Mindenképpen szeretném kijelenteni, teljes meggyőződésem, hogy a szűzanya nevével, szenteknek titulált emberek nevével, vagy a sejtelmes és titokzatos légkört teremtett miliőben való szabadító szolgálat, az nem az, aminek látszik! Sokkal inkább az okkult és pogány gyakorlatok elemeit idézi. Más, mint amit Jézusnál és a tanítványoknál megfigyelhetünk és a biblia igazságait követve a biblikus gyakorlatban, tapasztalunk. A nem biblikus démonűzések során, a gonosz szellemek csak megnyilvánulnak vagy egy ördögibb terv részeként időlegesen ugyan meghátrálást, színlelnek, de valójában egy későbbi időpontban egy vagy több területen, egy sötét terv részeként még jobban leigázzák, bábként használják az áldozatukat. Akiknek az állapota a helytelen gyakorlat miatt akár halállal is végződhet. De azt is megjegyzem Isten szuverenitásából fakadó kegyelmét senki nem korlátozhatja, és Ő, még egy helytelen gyakorlat során is, irgalomból vagy hitre válaszolva, adhat szabadulást. De ez egészen biztos hogy nem általános, de a lehetőségét nem zárom ki.
Valahogy olyan ez mint mikor Isten a maga malmára hajtva a vizet, még a démonokat is felhasználja céljának elérése érdekében. A helyes és igei szabadító szolgálatot követően is előfordulhat visszaesés az adott illetőnél. De ez teljesen más eset, ott leginkább a személy felelőtlen bűnt megtűrő magatartása, a régi természet életvitele az, ami miatt a „háza”, a kisöprés után üresen marad, és ismét elfoglalásra kerül. Megjegyezendő, hogy sok betegséget és nyomorúságot szintén gonosz szellemek okoznak az emberek életében, de erre nem térek ki részletesen most, a bibliában számtalan példát találni erre.    
A csak megnyilvánulást és a valós szabadulást követő démoni megnyilvánulást, kétségtelen nem a legkönnyebb megkülönböztetni minden esetben. Ebben is a Szent Szellem ajándékaira kell feltétlen hagyatkozni, mert akár teljesen hasonlóak is lehetnek. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy a démonok, hazug és hitető lények. Ennek fényében érdekes az a gyakorlat amit még Jézus is alkalmazott a Gadarai megszállt esetében, mikor is parancsszóval utasította a neve és más információk megadására a gonosz szellemet. Úgy tudom Jézus korában a rabbik és farizeusok is gyakorolták a démonűzés valamilyen formáját, hiszen Jézus utal is rá jogos felháborodásában: „Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa? És ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Azért ők magok lesznek a ti bíráitok. Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.”
A ti fiaitok, ki által, hangzik a kérdés. A valós démonűzésnél, amikor Isten ereje és a Szent Szellem ajándékai, Jézus hatalmas nevével összekapcsolódva, azt felemelve és megdicsőítve, mintegy a hitre válaszul, beavatkozik, és szabadulást hoz. Valahogy minden a szabadulást kísérő esemény/történés, járjon az bármilyen meglepő vagy meghökkentő, várt  vagy váratlan, esetleg a látvány számára nem ép esztétikus eseménnyel. Tapasztalhatóan Isten uralma és hatalmának irányítása alatt lévő mederben folyik. A szolgálat tevő végig tapasztalaja, hogy Isten rányitja a dolgokat még ha az látszatra kaotikusnak is tűnik néha. Úgy is fogalmazhatok, hogy érvényesül az Igazság! A történéseket bármilyenek is azok, hatalma alá veszi az Igazság Szelleme és azt megerősítve kiárad az öröm és a békesség, azaz eljött Isten országa.
Na a nem biblikus vallásos gyakorlatnál ez a szent csoda, hiányzik. Nem érkezik el Isten országa! Valami hamis, valami kevert érzésű bizonytalanság, esetleg félelem, kiábrándultság helyettesíti és tölti be a szíveket. Befejezésül még két dolgot említenék meg. Az első, hogy történhet veled szabadulás ilyen szolgálat során, Istentiszteleten vagy egy erre kijelölt helyen, ahol imádkoznak érted. De nem ritka amikor valaki otthon él át szabadulást amikor egymásért imádkoznak illetve Isten spontán beavatkozására még egyedül is szabadulhat. Szabadulásért imádkozhatsz saját magadért is, Van amikor ez a Szent Szellem vezetése. De ez Isten kezében van, ezt nem lehet erőltetni, elvárni. Isten ismer téged és tudja mit, mikor és hogyan végezzen az életedben. Egyben biztos lehetsz! Ha szereted az igazságot, ha közelébe mész/jutsz a kenetnek, az megtöri az igát, ezt Isten megígérte. Ha otthoni átélésed van, feltétlen javaslom hogy kérd meg az Urat, hogy töltsön be Szent Szellemmel és a felszabadult életterületeket vegye kegyelmes uralma alá. Ezek után pedig mindent tegyél meg, hogy a lehető legkorrektebb módon éld a hívő életedet. A másik dolog hogy ez a harc szellemi, szellemi fegyverekkel vívandó. Itt a külsőségek különböző tárgyak nagyon másodlagosak és leginkább szimbolikus jelentősségűek. Csak Jézus nevére a Szent Szellem jelenlétére, kenetére hajtanak térdet ezek a lények, felesleges tintatartót hozzájuk vágni, illetve bibliát vagy keresztet alkalmazva űzni őket. Igaz nem tiltja a biblia de én ebben csak pszichikai megerősítést látok, az eredményesség mindig az ige igazságában és az Úr nevében van!
Ez a téma, ahogy kezdtem is, nem tabu a biblia részéről. Nem kell túlhangsúlyozni de, nem lehet megengedni, hogy a sátán elhitesse/tudatlanságban tartsa, Isten gyermekeit ezen a területen. A téma mélyebb megértéséhez szükséges az evangéliumokat az apostolok életét, Dániel könyvét, de végül is általánosan a szentírást tanulmányoznod más kisegítő könyvek segítségével. Ha kérdésed van, bátran fogalmazd meg, ha én nem tudnék érdemben válaszolni, akkor viszont abban tudok segíteni, hogy hol kaphatsz segítséget.


Érdemes gondolkozni/számolni ezzel az eshetőséggel is, mert a témához kapcsolódik
„János pedig felelt néki, mondván: Mester, láttunk valakit, aki a te neveddel ördögöket űz, aki nem követ minket; és eltiltók őt, mivelhogy nem követ minket.
Jézus pedig monda: Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, aki csodát tesz az én nevemben, és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem. Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van.”
Valamint:
„Elkezdték pedig némelyek a lézengő zsidó ördögűzők közül az Úr Jézus nevét hívni azokra, akikben gonosz lelkek valának, mondván: Kényszerítünk titeket a Jézusra, kit Pál prédikál.
Valának pedig némelyek Skévának, egy zsidó főpapnak fiai heten, akik ezt mívelik vala.
Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok? És reájok ugorván az az ember, akiben a gonosz lélek vala, és legyőzvén őket, hatalmat vőn rajtuk annyira, hogy mezítelenen és megsebesülve szaladának ki abból a házból.
Ez pedig tudtokra lőn mindeneknek, mind zsidóknak, mind görögöknek, kik Efézusban laknak vala, és félelem szálla mindnyájokra, és magasztaltatik vala az Úr Jézusnak neve.
És sokan a hívők közül eljőnek vala, megvallván és megjelentvén cselekedeteiket.
Sokan pedig azok közül, kik ördögi mesterségeket gyakoroltak, könyveiket összehordva, mindeneknek láttára megégetik vala. És összeszámlálák azoknak árát, és találák ötvenezer ezüstpénznek. Ekképpen az Úrnak ígéje erősen nevekedik és hatalmat vesz vala.”

„Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, amije van, békességben van;
De mikor a nálánál erősebb reá jövén legyőzi őt, minden fegyverét elveszi, melyhez bízott, és amit tőle zsákmányol, elosztja. Aki velem nincs, ellenem van; és aki velem nem takar, tékozol. Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, ahonnét kijöttem. És oda menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt. Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél.”

„Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.”
„Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.”


Isten áldjon meg köszönöm a figyelmedet.


UI: Mindenképp szeretném kihangsúlyozni, Isten irgalmát és kegyelmét, ami abban is megnyilvánul, hogy a vallási rendszerek helytelen gyakorlata ellenére Isten mégis használhat embereket /és bizonyos hírek és videó felvételek ezt látszanak alátámasztani/ akik noha a vallási rendszert nem hagyták el és felekezetükben maradtak. De élő hittel rendelkezve és az Urat a nekik adott világosság szerint szeretik és követik. Így amikor e területen hittel és irgalmas szívvel kilépnek, történhetnek valós szabadulások általuk. Legalább is ennek lehetőségét nem zárhatom ki. Vagy mint Bob Larson például aki, ha jól tudom felekezeten kívüliként, tevékenykedik.
Valamint semmiképpen nem szabad teljesen figyelmen kívül hagyni az ördögűzéssel foglalkozó, Istennek szolgálni akaró és az emberek nyomorúságán megindulva, irgalmasságból tevékenykedő vallásos emberek évtizedes és még régebbi tapasztalatait. Hiszen maga Jézus is megmondta hogy: „János pedig felele néki, mondván: Mester, látánk valakit, aki a te neveddel ördögöket űz, aki nem követ minket; és eltiltók őt, mivelhogy nem követ minket. Jézus pedig monda: Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, aki csodát tesz az én nevemben és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem. Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van."
Ezt az alapelvet sem szabad elfelejtenünk, és ezt sem:  
„Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”
Nyilván ezek az emberek nem jártak Isten akaratában és a Szent Szellem vezetésében. Mentek a maguk feje után és a bibliai igazságokat nem vették komolyan. 







Nincsenek megjegyzések: