csütörtök, december 13, 2012

Mit tudhatunk a világvégéről?! 2. /bővítés/





A nemrég írt világvégével kapcsolatos posztom magas olvasottsága és a témával kapcsolatosan kapott levelek azt mutatják, hogy térjünk vissza még egy pár mondatos újabb bejegyzés erejéig ehhez a népszerű témához. Az előző cikket itt olvashatod:előző bejegyzés
Többen kifejezték, hogy szívesen vennék, ha egy kicsit bővebben írnék az adott igék jelentéséről, mert néhol nem világos. Kezdem akkor ezzel.

A Jónás jele említésénél Jézus egyértelműen utal arra a történetre, amit sokan hihetetlennek abszurdnak tartanak. Pedig egy valós esemény volt ez még akkor is ha sokaknak ez meseszerű,és azt állítja hogy egy egységes mindenkinek szóló jel adatott az emberi nemnek. Ez pedig nem más, mint magának az Úr Jézusnak a halála eltemettetése és FELTÁMADÁSA harmad napon! Ahogy ez Jónással is történt Vízbe dobták. Majd egy a vízbehajítóktól  független valóság, Istentől rendelt nagy hal elnyelte s három napig fogságban tartotta, majd kivetette, szintén Isten rendelkezésére, aki bármit és bármikor fel tud használni céljai kivitelezésére. Nos az ige azt állítja, hogy az emberiségnek akár előrenézően /Ószövetség/ akár visszatekintően/Új szövetség/ a keresztre kell figyelmeznie.. Ez az egyetemes jel adatott. Jézus halála eltemettetése és harmadnapi feltámadása. Kitérnék arra is, hogy az ige megjegyzi a jelt kívánókról, hogy gonoszak és paráznák /Szellemi értelemben is értendő/. Ezért is megdöbbentő hogy még ezek az emberek kérnek jelet, bizonyítékot Istentől az igazság felől  holott csendben fejet hajtva csak egy szó volna elfogadható az Istenhez közeledni szándékozótól. :” Bocsáss meg” ez valós világosságot hozna számukra. Szóval Jézus erre a jelre utalva ott hagyta az embereket. Maga ez a cselekedete is urunknak igen kifejező. Egyértelművé tette mi az igazság lényege ebből a szemszögből nézve. A mindenki számára elérkező halál majd az azt követő feltámadás és Ítélet. Ezért kéri, hogy vegyük figyelembe ezt a jelet, mert másra nem érdemes várni. Fogadjuk el a az Élet fejedelmétől a feltámadás tényét és béküljünk meg vele hit által. 

A második citált igerészből azt emelném ki, amire Jézus felhívta a figyelmet, hogy
A hitetés a megcsalatás igen erőteljesen jelen lesz a kor mindennapjaiban, médiájában és a személyes kapcsolatokban egyaránt. Említi hogy a tapasztalt negatív jelenségek csak kezdetei a végnek. Mintegy bevezető fájdalmak. Kiemeli a gyűlöletet, az árulást és megismétli, hogy sok hamis hitető erő fog aktívan részt venni az emberi kapcsolatokban.
A gonoszság az aljasság a viaszélések és igazságtalanságok miatt még a szeretetre, értékhordozó kapcsolatokra nyitott emberek között is a szeretet meghidegül. Belefáradnak, kiégnek, feladják értelmetlen vesszőfutásnak, élik meg a kapcsolataikat.
De mi ne így tegyünk legyünk kitartóak, mert jó gyümölcse lesz!

Ezután a fókusz az Isten szemében legfontosabb dologra kerül. Az evangéliumra, amely ekkora a lakott világot eléri, és döntés elé állítja. Isten az örömhírt azért közli, mert szeretné, hogy az emberek ne vesszenek el. Meg kell értenünk, hogy a kárhozatot a második halált Isten nem nekünk embereknek rendelte. Hanem a lázadó angyal és démon világnak. De ha mi ezekkel azonosulunk befolyásuk alatt maradunk, a megtérés helyett! Akkor akaratlanul is az őreájuk mért ítéletben, büntetésben lesz részünk. 
A vég eljövetelének említésénél a kép a szent helyre vált Dániel prófétánál található igeversekre mutat így a következő intelmek egyértelműen Jeruzsálemre, a Szentföldre és a zsidó embereknek szólnak.
Az ige kiemeli, hogy az Úr Jézus eljövetele mindenki számára megtapasztalt tény lesz abban az időben. A dög és a keselyük utalás az Antikrisztusra és követőire vonatkozik Legalábbis számomra a szövegkörnyezetet figyelembe véve.
A fügefa hitem szerint Izraelt jelképezi mely 1948 óta, zsendül, és levelet hajt. Ez jelzi, hogy közel Izrael és az Istenfélők számára a nyár. Az ige alapján egy nemzetség kB  70-80-év. S az ige itt megjegyzi, hogy nem múlik el annyi idő és megvalósulnak azok, amiket Isten erre az időszakra előre megmondott.
A következő versek az elragadtatás bibliai igazságát említik, leszögezi, hogy ezen idő pontos dátumát csak és kizárólag az Atya tudja és egy ismérvet  is közöl a beazonosíthatóság kedvéért, mégpedig Noé napjainak eseményeit. /házi feladat :)/ 
S a zárás, ami a legfontosabb!  LEGYÜNK KÉSZEN!
Ha készen vagyunk a Boldog újév is valóban boldogabb, tud lenni.

Szóval örömteli és áldott évzárást és boldog újévet kívánok. 



Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.


kedd, december 11, 2012

"Azt hitted, olyan vagyok, mint te?!”




Nem csak nagyon fontos de időszerű is hogy a fenti állítást megértsük.
Egyre több olyan internetes oldalra hívják fel a figyelmemet. Melyekről szó szerint el lehet mondani, hogy balgatagul azt a célt tűzték ki, hogy Isten személye és szava ellen felállnak. Nem az alaphangvételű ateista blogokra gondolok elsősorban. Ezek, java része egyszerűen csak hangosan gondolkozik és képviseli azt, amit képvisel, amit most még megalapozottabbnak tart sajátos nézőpontjából szemlélve a kérdést. Nem egy tanulságos beszélgetésem volt ilyen emberekkel. Mondhatni a kötött fogású birkózás ki terjedt a szürkeállományunkra is. Magam élveztem ezeket, a beszélgetéseket, remélem ők is. A gondom inkább azokkal az internetes oldalakkal van melyek egy rosszindulatú támadó és sokszor totálisan téves következtetésekből álló véleményt hangoztatva, próbálják Isten igéjét meghazudtolni. Sok van ilyen. De oldalaikat teljesen átszövi a felületesség a csúsztatás és a helytelen értelmezés.



A legszembetűnőbb hibájuk, az hogy Isten beszédét kiválogatják, szövegkörnyezetükből kiragadják és nem egyszer előítéleteikből származóan teljesen más értelmezést, adnak az 
Igének, mint amit Isten közölni akart. Finoman fogalmazva inkorrektek.

Magukat a blogokat érthető módon nem fogom reklámozni. Viszont tartalmi témájukból a példa kedvéért veszek.
Talán a legelső véleményük az ilyen oldalaknak, az hogy Isten vérszomjas, brutális és kegyetlen. S elkezdik sorolni a bibliából helytelenül kiragadott igeverseiket.
Aztán a következő erőlködésük hogy igyekeznek meggyőzni minket, hogy a biblia nem méltó a bizalmunkra, mert tele van ellentmondásokkal, és különben is egy rakás hazugság az egész. Itt is felsorakoztatnak kiragadott igeverseket, látszatellentmondásokat melyek legtöbbje mélyebb biblia kutatás során eltűnik. De persze az ilyen emberek erre már csak előítéleteik és prekoncepcióik miatt is eleve képtelenek. Besározni, ledegradálni valamit könnyebb választás számukra, mint felépíteni, kibontani a mélyére ásni egy-egy nehezebben értelmezhető igeszakasznak. Áll rájuk az, amit Péter apostol mondott:

„Urunk most még türelmesen vár. Értsétek meg, hogy ez sokak számára a megmenekülés lehetőségét jelenti! Ugyanerről írt nektek szeretett testvérünk, Pál is, Istentől kapott bölcsességgel. Ő minden levelében szokott írni ezekről, a dolgokról. A leveleiben akadnak nehezen érthető részek, amelyeket egyes tudatlan és bizonytalan emberek félremagyaráznak és kiforgatnak. De nemcsak Pál leveleit, hanem az Írások egyéb részeit is kiforgatják eredeti értelmükből, és ezzel a saját pusztulásukat okozzák.
Szeretett testvéreim, ti azonban mindezeket már előre tudjátok. Vigyázzatok tehát, s ne hagyjátok, hogy ezek az elvetemült emberek félrevezessenek benneteket! Ne engedjétek a szilárd meggyőződéseteket megingatni! Inkább erősödjetek meg Jézus Krisztus kegyelmében! Ő Urunk és Megmentőnk — igyekezzetek tehát minél mélyebben megismerni őt! Övé legyen a dicsőség most és örökké! Ámen!
/Egyszerű fordítás/

Nem lepődöm már meg ezen a magatartáson. Csak igen károsnak tartom azon kereső emberekre gondolva, akik ilyen oldalakba botlanak és óvatlanságukban megmérgeződnek.

Aztán a következő totálisan téves elvárásuk Istennel szemben hogy nem olyan, mint ők!

- nem humanista / humanizmus az embert isteníti, helyezi középpontba, és így a teremtőről elfelejtkezik, Öt elveti./
- nem hazug /szava tökéletes és igaz./
- nem szentségtelen 
- nem felületes 
- nem megalkuvó

Az bibliában olvashatjuk.:

„A gonosznak pedig ezt mondja Isten:Milyen jogon beszélsz rendelkezéseimről, hogy mered szövetségemet a szádra venni?! Hiszen utálod, ha figyelmeztetlek és fegyelmezlek, szavaimat semmibe veszed! Tolvajokkal barátkozol, és házasságtörők közé keveredsz. Szád telve gonoszsággal, nyelved csalással. Saját testvéredet is elítéled, megrágalmazod anyád fiát! Ezt tetted, és én csak hallgattam. Azt hitted, olyan vagyok, mint te?!
/Egyszerű fordítás/

vasárnap, december 09, 2012

Mit lehet tudni a világvégéről?


Mit lehet tudni a világvégéről?

Semmit! :)

Na jó azért mégis van egy-két olyan ismérv, amiről a biblia, tájékoztatást ad.
Ebben az évben sokat lehetett hallani mindenféle világvége próféciákról, és különféle
önfelszámolási teóriákról. Az előző bejegyzésem alkalmával /facebook/ említettem hogy a Biblia
világosan beszél egy olyan időszakról, amikor az embereket az igazság,a Teremtő véleménye
nem annyira fogja érdekelni. Ellenben mindenféle mesének és okkult információforrásból származó hírnek felülnek. Nem csak Nosztradamusz írásaira és az ebben az esztendőben annyira előtérbe került Maja próféciákra gondolok most. Sajnos nagyon sok félrevezető és gonosz szellemek által inspirált irodalmi méreg is kering mindenfelé. Az ilyen fajta irományok létezése ma már sokak számára egyértelmű. A probléma, az hogy, az emberek egy része ezeket elbagatellizálva ártalmatlan játéknak tekinti. Egy másik része pedig tudatosan megnyitja magát ezek előtt a saját kárára. / Pl most 12.hó 12. én tömeges meditáció lesz világszerte természetesen mondanom sem kell hogy Isten hogy vélekedik ez felől. Sajnos ebben a meditációban emberek tömegei fognak ismételten egy olyan szellemi cselekedetet végre hajtani ami nem fog áldást hozni sem nekik sem a világnak./


Ezek olvasgatásakor vagy nézésekor  sajnos egy igen komoly sötétség/nyomás éri az ember azon felfogó képességét, ami pont azért adatott, hogy Isten igazságát megértsék. Igen hatékony trükkje ez sátánnak, amit előszeretettel használ. Ha most csípőből azt gondoltad micsoda bolondságokat, beszél ez. El kell, hogy mondjam már magad is a hatása alatt, állsz.

Szóval a világvége dologra visszatérve. Még a Biblia sem közöl napot és időt, pedig hitem szerint Isten beszédénél nincs hitelesebb és figyelemreméltóbb könyv, amely számos már ellenőrizhetően beteljesedett és még nyitott jövendőbeli ígéretet közöl. 

E téma előkerülésénél a legismertebb igerészek a Máté evangéliumában találhatóak.
„Ő pedig felelvén, monda nékik: Mikor esteledik, azt mondjátok: Szép idő lesz; mert veres az ég. Reggel pedig: Ma zivatar lesz; mert az ég borús és veres. Képmutatók, az ég ábrázatját meg tudjátok ítélni, az idők jeleit pedig nem tudjátok?
E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik néki jel, hanem ha a Jónás prófétának jele. És ott hagyván őket, elment.”

A másik igerész pedig így szól:
„Mikor pedig az olajfák hegyén volt, hozzá mentek a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? És micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének? És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket. Mert sokan jönnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.
Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország - ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete. Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
És sok hamis próféta támad, akik sokakat elhitetnek.

És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
De aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül. És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg): Akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre; A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen; És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombat napon: Mert akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok. Ha valaki ezt mondja, akkor néktek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.Íme eleve megmondottam néktek.
Azért ha azt mondják majd néktek: Íme a pusztában van; ne menjetek ki. Íme a belső szobákban; ne higgyétek. Mert amiképpen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.
Mert ahol a dög, oda gyűlnek a keselyűk.
Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullnak, és az egeknek erősségei megrendülnek.És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljönni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár: Azonképpen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak. Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül. Amiképpen pedig a Noé napjaiban volt, akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak volt, házasodnak és férjhez mennek volt, mind ama napig, amelyen Noé a bárkába ment. És nem vesznek volt észre semmit, mígnem eljőve az özönvíz és mindnyájukat elragadta: akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.
Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.
Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön.
Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”

A magyarázatra itt most nem térnék ki./Ha igény van rá kérlek írj/  De amint látjuk nincs dátum említve. Bizonyos jelek viszont igen. Nekünk ezekre, a jelekre kell figyelnünk miközben az Istennek való engedelmességben, járunk. Ez biztosítja, hogy ne érjenek váratlanul bennünket a végidők eseményei. 

Szóval mindenkinek legyen nagyon szép karácsonya és vidám évzárása. S ne aggódjunk/ féljünk a világvége mesék miatt. Természetesen ehhez is a legjobb alap, ha Istennel megbékélt állapotban vagyunk.