szerda, június 21, 2017

A meg nem hallgatott ima, fő oka.

„Felele az ember és monda nékik: Bizony csodálatos az, hogy ti nem tudjátok honnan való, és az én szemeimet megnyitotta. Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg. Öröktől fogva nem hallaték, hogy vakon szülöttnek szemeit valaki megnyitotta volna. Ha ez nem Istentől volna, semmit sem cselekedhetnék. Felelének és mondának néki: Te mindenestől bűnben születtél, és te tanítasz minket? És kiveték őt. Meghallá Jézus, hogy kiveték azt; és találkozván vele, monda néki: Hiszel-é te az Isten Fiában? Felele az és monda: Ki az, Uram, hogy higyjek benne? Monda pedig néki Jézus: Láttad is őt, és aki beszél veled, az az. Az pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá Őt.”

A meg nem hallgatott ima, fő oka van itt megjelölve!  „Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg.” Nehéz ezzel szembenéznünk, de be kell látnunk, ez annak az ó szövetségi igazságnak az Új szövetségi megerősítése, ami így szól: „hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orcáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.”



Nincs mit tenni, ha ez van veled is, akkor tudod mi a dolgod!? Járulnod kell a kegyelem királyi trónszékéhez, megtérésben, bűnbánattal és bűnvallással. Vagy marad a „vasfüggöny”. A döntés a Te kezedben van, Ebben a dologban már, nem Istenre kell várnod. Ő vár rád! 

Megjegyzem a szövegkörnyezet az esemény egésze, arra enged következtetni, hogy a napjainkban még karizmatikus körökben és a missziós munkák során is, annyira hiányolt csodák, jelek hiányának egyik reális oka, ez a probléma lehet, de természetesen nem csak ez. Hiszen a hitetlenség, a helytelen világnézet, a területi sajátosságok/erősségekkel szintén számolni lehet.  

Köszönöm a figyelmedet. 

Nincsenek megjegyzések: