péntek, február 20, 2015

Milyen természetfeletti kihívások érhetik a keresztényeket?




Talán érdemes ezt a témakört azzal kezdeni, hogy egyszer és mindenkorra minden hívőnek tudatosítania szükséges hogy a biblia szerint amennyire igaz, az hogy Isten gyermeke, épp annyira igaz az a tény is hogy egyben Isten katonája is! Az Úrról tudjuk hogy vitéz harcos! 2Móz 15:3 szerint. De a katona, harcos, birkózó versenyző képet is a keresztény emberről igen gyakran kiolvasni a bibliából. Nos nézzünk is meg egy ilyen igeverset:  „Egy harcos sem elegyedik bele az élet dolgaiba; hogy tessék annak, aki őt harcossá avatta.” 2Tim 2:4
Ez az igevers arra figyelmeztet, hogy egy katona az nem civil! Nem teheti azt amit a civil lakosság tesz, mint katona minden tevékenysége rendbe szedve, sokszor órára /percre le van osztva. Ha egy civil nem tud pontosan lőni nem probléma, de egy katonánál ez nem megengedhető, ahogy az sem hogy ne ismerje a rendelkezésére álló fegyverkészletet és lehetőségeket. De van egy másik nagyon fontos tény, amivel minden katona tisztában van. Mégpedig az hogy létezik olyan, hogy ellenség.
Pontosan így van ez a szellemi életben is. Egy hívő embernek tudni kell hogy harcban áll!
Mégpedig nem csak a saját ó természetével, nem csak a világgal, hanem a bukott szellemvilág minden lázadó lényével szemben is. Ez a háború egyértelmű, természetesen a legtöbb keresztény a harcnak eme része nem vagy csak alig érinti, /most még/ de bármikor eme határvonalon találhatja magát főleg akkor, amikor szorosan és egyenesen követi és képviseli az Ö megváltóját és annak akaratát jövő világában.

Természetesen már maga az ó természetünk megfeszítésének folyamata a vele való egész életen át tartó birkózás is a természetfeletti kihívás melyben Isten kegyelme nélkül teljes mértékben alul maradnánk. A Lázadás a bűn, sátánban gyökeredzik. A felfuvalkodottság az egoista kevélység/büszkeség megrontotta a belsejét és a gonoszság titka, ebből a belsőből származik, amiről az írás igen keveset beszél a számunkra. Sátán  bűnben leledzik, és aki a bűnt cselekszi az magához sátánhoz kapcsolódik egy adott mértékben. Ebből fakadóan a világ is, a maga gonoszsággal átitatott rendszerével melynek fejedelme az „e világ istene” azaz a sátán. Szintén egy természetfeletti kihívást jelent az Istennel megbékült és Öt szolgálni szándékozó hívő ember számára. De ezen túl is létezik még ilyen terület, amely azt gondolom valamiképpen minden hívőt érint. 

A szellemvilág kétpólusú, van egy Isten oldalán álló, Öt szolgáló, és van egy Istennel szembe helyezkedő lázadó oldala.  Sajnos ma ezt az igazságot sokan szeretnék elvetni, és az embereket e tény figyelembevétele nélkül buzdítják a szellemi dolgok keresésére, illetve az abban való elmerülésre. Például a New Age egyértelműen egy ilyen közeg. De lehetne még sorolni. Nos ezen igazságok figyelembevételével nézzünk egy pár további ütközőzónát ahonnan valószínűsíthető természetfeletti kihívás. Maga a biblia lapjai, leplezi le ezeket, a pontokat is.
Miközben kijelenti hogy nem test és vér /nem a mi embertársunk a mi ellenségünk, hanem maga Isten ősi ellensége a sátán, és az egész bukott szellemvilág. Itt a magam részéről a saját véleményem alapján szeretnék megjegyezni valamit. Az ember szellemi lény is, a bukott ember is szellemi lény, és ha démonokkal szövetkezik vagy más okból démonizálodik olyan szinten és mértékben, hogy emberi mivoltát nagymértékben elveszti és szinte már nem is ö él és létezik a testében/sátorházában. Akkor bizony az-az adott ember is lehet a sátáni hierarchia része.
Nem feltétlen a Gadarai megszálltra gondolok itt. Szerintem a kimutatható okkult kapcsolattal rendelkező Sztálin, Hitler, és sok más személy is egyértelműen ide sorolható. Ezen a ponton érdemes tanulmányozni a kánaáni népekről való bibliai kinyilatkoztatást.  A gyümölcseikről lehet felismerni az ilyen embereket kik gyakran okkult természetfeletti védelmet is élveznek. Akiknek egyértelmű életcélja/produktuma tömegek legyilkolása / itt megemlítem az ölés és a gyilkolás között annak motívuma miatt igen nagy különbség van, ha érdekel  ez az írásom  e témához kapcsolódik./ akár fizikai vagy csak szellemi szinten /pl. azon ideológiák megteremtői melynek eredménye ként tömegével lázadnak fel Isten igazsága, személye ellen az emberek, azok én azt gondolom, beletartoznak a sátáni rendszerbe és így egyértelműen ellenségek. Elsősorban nem nekünk, hanem Isten igazságának, ami magát sátánt is embergyilkosnak nevezi. Természetesen nem gondolom, hogy az ilyen embernek ne lehetne Isten kegyelméből még megtérnie és leválnia a sátáni rendszer szolgálatáról. De a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak egész ritka esetben történik meg. Nyilvánvalóan el lehet jutni az Isten igazságával szembeni lázadásban egy olyan szintre, amely olyan mértékben integrálja az embert, mint szellemi lényt a gonoszság rendszeréhez, hogy már nem tud többé leválni onnan, igaz nem is akar, hiszen elvesztette Isten által teremtett személyiségének nagy részét mégpedig tudatosan. Ilyen volt Elimás is az apcsel 13-ban aki felé Pál nem evangelizált, hanem a Szent Szellem erejében gonoszság korlátozó erőt alkalmazott.  
Tehát mint láttuk reális konfrontálási pont lehet egy „ erős ember”. Ezek mindig bukott szellemi erővel rendelkeznek démoni és gonosz angyalok általi segítséget élvezvén és azok tanításait, terveit, és akaratát képviselik, melynek első számú gyümölcse az hogy az embereket elzárják/eltávolítják az Isten beszédétől/Isten Személyétől tömegméretekben!
Magam ide sorolom a mágusokat, gurukat, törzsi varázslókat, és általában minden olyan embert amely az Isten beszéde alapján beazonosíthatóan démonoktól, gonosz angyaloktól kap erőt vezetést ismeretet és természetfeletti képességeket. Nem állítom hogy ez minden esetben tudatos, legtöbbször hitető csaló démonok áldozatai. De vannak akik tudatosan kötnek szövetséget a gonosz szellemekkel. Egyre gyakrabban tűnnek fel ilyen emberek akik a népet elámítják, és igézet alá vonják. Még a youtubon is számos ilyen videó található.
E hónap elején pedig  azt a hírt olvastam hogy Izland visszatér az ösi északi istenek imádásához. nos én azt gondolom hogyha ez a hír tényleg megállja a helyét, szellemi szempontból nézve én mindenképp gonosz angyalok munkájának/befolyásának tartom e jelenséget/folyamatot.
A következő lehetséges természetfeletti konfrontálási pont az, amikor egy szabadulni szándékozó egy vagy több démoni befolyás által álló ember felé szolgálunk ezek, lehetnek hívők és nem hívők egyaránt, még akkor is ha ezt sok keresztény egyszerűen nem akarja elfogadni, mondván egy hívő aki Isten szelleme által elpecsételtetett nem lehet démonizált. Nos én is azt gondolom, hogy egy hívő ember szelleme nem lehet démonizált. Nem lehet megszállott a személyiségének az a része ahová Jézus Krisztus beköltözött. 
De a testi és lelki területen sajnos lehet démoni befolyás alatt. Gondoljunk csak ara amikor Jézus szerint a tanítvány Péter nyelvét maga az ördög használta. Vagy amikor az igazságot ismerő Démás mégis a jelenlévő világhoz ragaszkodott. Ezekben az esetekben és sok hasonlónál természetesen nem szükséges démonűzés, elég az Ige igazságának leleplező világossága és megtörik a sötétség. Más esetekben viszont az Isten akarata szerinti eredmény eléréséhez, szükséges a Szent Szellem vezetésében lévő ajándékában mozgó hatalommal való parancsolás. Ha erre nem lenne szükség, Jézus nem küldte volna ki a tanítványokat a Szent Szelleme erejében szolgálni.   
Nem szeretném elhallgatni az általam megélt és látott szabadulásokat és gyógyulásokat sem.  Sok ember a megtérésének idejében és azt követően is, rövidebb - hosszabb ideig még egy - két területen terheltségről/befolyásról számol be. Van, aki még több év után sem szabad egy - egy öt leuraló és megalázó bűntől, pedig megbánta megvallotta imádkozott érte, és mégsem szabad azon a területen. Nos ilyenkor nagy valószínűséggel az adott bűn vagy egyes betegségek mögött démoni befolyást, leuralást kell feltételezni véleményem szerint.    Ez sajnos az én életemben is így volt és bizony megtérésem után is nem egyszer szabadító szolgálatra volt szükségem, mert az elhatározásom és az akaratom egy szent életvitelre kevésnek bizonyult.
Örülök, ha neked minden terület rendben van az életedben és nincs semmi problémád. De ha van! Ráadás minden könyörgésed  és utálatod ellenére, méghozzá  tartósan. Akkor bizony el kell gondolkoznod a démoni befolyás életedben való negatív jelenlétén. Vagy marad a terheltség akár teljes hívő életed során. Ebben az esetben is van egy jó hírem! Amikor hazatérsz, már nem viszed magaddal a tisztátalan szellemeknek nincs üdvösségük! Ők itt a földi életben tevékenykednek, hogy ne legyen sikeres és tiszta a  hívők élete.
Szóval én azt látom, hogy a szabadulás üzenetét Jézus elsősorban az Istenfélő embereknek szólta, de mindenki felé szolgált, aki rászorult. Sőt azt mondta a fiak kenyerét nem jó elvenni és a pogányoknak adni. A tisztátalan szellemektől való szabadítást a fiak kenyerének nevezte.  Lásd: Márk 7:26-29 „Ez az asszony pedig pogány vala síro-feniciai származású. És kéré őt, hogy űzze ki az ő leányából az ördögöt.
Jézus pedig monda néki: Engedd, hogy először a fiak elégíttessenek meg. Mert nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.”
- Ha a szabadítás szolgálata csak és kizárólag a nem hívőkel kapcsolatos és hívő Istenfélő emberekre „fiak kenyere” nem alkalmazható, akkor Jézus fenti megállapítása teljességgel értelmetlen.
- De nézzük a Magdalai Máriát, aki követője volt Jézusnak és egyértelműen tanítványa is, hiszen tudjuk hogy Jézus a tanítványoknak jelen meg elsőnek! Márpedig ez a hölgy testvér az írás szerint hét démontól is szabadult!
- Jézus két akolról beszél: zsidóság, és az egyház. Egy másik helyen azt mondja más juhaim is vannak. Az igeértelmezés szerint mindkét akolt Isten népe tölti meg! Tehát amikor Jézus vagy később a tanítványok szabadítással/démonűzéssel szolgáltak akkor Istenfélő emberek felé szolgáltak és később e szolgálat a pogányságra a pogányokból lett hívőkre is kiterjedt. Vannak még igei igazságok, amelyek alátámasztják, hogy bizony szabadulásra nem csak a nem hívőknek van szükségük, hanem épp olyan égetően a keresztényeknek is! Sőt egy nem hívő, aki lehet, hogy nem is tud a negatív szellemvilágról, valószínűleg szabadulni sem akar. Persze vannak pogányok, mint a fent említett asszony is aki egyértelműen tudta hogy a gyermeke problémája démoni eredetű. Ennél a pontnál viszont szeretném hangsúlyozni, nem gondolom, hogy minden bűn vagy betegség mögött démonokat kellene keresnünk. Sok esetben a felelőtlen és bűnös életvitel/cselekedet mögött egyszerűen megtéretlen lázadó szív van. Aztán nem egy esetben pszichiátriai eset az  amivel találkozunk, persze ez még attól lehet, hogy kapcsolódik tisztátalan szellemekhez, de nem biztos, hogy minden esetben. A szellemi területen való bármilyen aktivitásunkat/szolgálatunkat meg kell, hogy előzze a Szent Szellem vezetése és ajándékainak használata. De természetesen ehhez szükségeltetik ezen igazságokban való hit is. Természetesen ha te emberi tradíciókat és korlátozott teológiai látásokat fogadtál el e kérdésben. Szükséges lehet felülbírálnod az e területeket érintő hitbeli hozzáállásodat.   

Van egy harmadik terület is amit csak megemlítek. Ez a gonosz angyalokkal való szellemi konfrontáció. Erről hála az Istennek magam a gyakorlatban szinte semmit sem tudok, Ez nem az én asztalom. De tudom, hogy vannak a keresztény vezetők között olyanok, akiket Isten használ, hogy gátat szabjanak és fékezzék e lázadó lények tevékenységét.
Ezek a lázadó angyalok konkrét földrajzi területek, nemzetek sorsa felett gyakorolnak hatalmat, mely természetesen nincs Isten tudta nélkül, mégis tevékenységük egyértelműen kimutatható.

 Nos amit itt még meg kell említeni az –az hogy az írás arról tájékoztat minket, hogy az utolsó időben ezeknek a bukott angyaloknak jóval nagyobb befolyásuk lesz, mint eddig bármikor a történelemben, hasonlóan Noé napjaihoz. / Az a véleményem  hogy az idegenek és űrlények témaköre is eme területhez kapcsolódik, ugyanis egyre több jel és felfedezés, egyértelműen erre utal./
Hála az Úrnak mi nem a szolgaság/félelem szellemét kaptuk, hanem az erőnek, a bátorságnak, és a hitnek a józanságnak és a szeretetnek a szellemét, a fiúság szellemét, amely által Istent az Atyánknak szólíthatjuk! Bizony Atyánk Ö! A mi megtartó Istenünk! Ha Ö velünk kicsoda ellenünk!

Ha a fenti bibliai igazságok elgondolkoztattak, és felkeltették az érdeklődésedet. Javaslom hogy olvass el, egy két olyan könyvet a témában amelyet eddig valamilyen /bármilyen okból eddig nem olvastál.
Kapcsold ki az előítéletedet, nem minden szava szentírás ezeknek a könyveknek, de hiszem hogy olyan Isten akaratában lévő adalékot és látást adnak amelyet a Szent Szellem bármikor fel tud használni a Te életedben is.

Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Derek Prince: Démonológia
Gál Péter: A New Age keresztény szemmel
C. Peter Wagner: Területi szellemek
Frank & Ida Mae Hammond: Disznók a szalonban
Tisztában vagyok vele hogy ez a témakör nem a legkönnyebb,és igen sok szubjektív véleményt is figyelembe kell vennünk az mellett hogy mi magunk is homályos pontokkal és vakfoltokkal rendelkezünk e területen. Mégis mivel a biblia és milliónyi keresztény és nem keresztény foglalkozik e területtel, így nekünk sem bölcs ezt félre tenni. Minden észrevételt és kérdést ami a még pontosabb tisztánlátást elősegíti, örömmel veszek.

Példa az ördögi oldalra. : „Már régebben élt abban a városban egy Simon nevű férfi, aki varázslással foglalkozott, és ámulatba ejtette Samária népét, mert valami igen nagynak állította magát. A város apraja-nagyja hallgatott rá, és azt mondták: „Ő az Isten Hatalmasnak nevezett ereje.” Hallgattak rá, mert varázslásával már jó ideje ámulatban tartotta őket.”

Példa az Isteni oldalra. "Fülöp lement Samária városába, és ott hirdette nekik a Krisztust. A sokaság egy szívvel és egy lélekkel figyelt arra, amit Fülöp mondott, mivel hallották és látták azokat a jeleket, amelyeket tett. A tisztátalan lelkek ugyanis sok megszállottból hangosan kiáltozva kimentek, sok béna és sánta is meggyógyult, és nagy öröm volt abban a városban."

Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket!    


       

Nincsenek megjegyzések: