csütörtök, december 04, 2014

Gondolataim a kriszlámról.


Egy újabb mérföldkő az egységes világvallás felé a kriszlám. 

1986. Megtörtént az első nagyszabású közös ima a békéért. /Fotó:Vatican.va/ Az igazat megvallva így pár évtized után úgy látszik nem hallgattatott meg. Egy lehetséges okot megemlítek alább, hogy miért nem. Most pedig itt egy minden túlzás nélküli újabb mérföldkő.  A biblia azt tanítja nekünk, hogy nem lehet két úrnak szolgálni. Ez nem csak a pénz istenére vonatkozik, a mammont, be lehet helyettesíteni mindazzal, ami ki akarja szorítani, le akarja lökni Jézus Krisztust az életünk trónjáról. Megfosztva öt a teljes és mindenre kiterjedő jogos uralmától. /Ö váltott meg minket, az övéi vagyunk./ Az Ige egyértelműen mondja, hogy működik már a törvényszegés titkos bűne, igaz most még korlátozva Isten Szent Szelleme által. Az ige így szól: „És monda nékik: Ti vagytok, akik az emberek előtt magatokat megigazítjátok; de az Isten ismeri a ti szíveteket: mert ami az emberek közt magasztos, az Isten előtt utálatos.” Szeretném kiemelni a magatokat, megigazítjátok szavakat. Ez nem más, mint az önmegváltás és minden ilyen cselekedetekre épülő vallási rendszer lehet ugyan hogy magasztos az emberek előtt, de utálatos Isten előtt! Mert Ö ismeri az emberek szívét.
Egy másik helyen így szól az Írás:” "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között? Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal?
Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta:
Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek.
Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr,
Tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket, 
Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek,
Így szól a mindenható Úr."  Ez de más igeversek is egyértelműen  köteleznek minket, arra hogy szétválasszuk az életünkben a dolgokat, a jót a rossztól, az Istentől valót attól, amihez nincs Istennek semmi köze! Így Isten gyermekének sem lehet köze! Nem tűrheti meg az életében. Tudjuk hogy igen nagy léptekben zajlik az egységes világvallás megalakítása. Aminek egy újabb mérföldköve a kriszlám. Mely zászló alatt a napokban a Római katolikus egyházfő a biblia egységes tanítását nézve azzal igen ellentétes módon cselekedett. Melytől, mint Isten igéjének/igazságának követői felelős keresztényeknek egyértelműen el kell határolódnunk.  E sajnálatos eseménnyel kapcsolatosan meg kell értenünk, attól hogy a motívumai jók, jó szándékúak, békesség, megértés, tolerancia stb. az nem garancia, arra hogy az adott dolog megegyezik Isten akaratával. Gondoljunk csak a második királyok könyvének kilencedik fejezetére: „És mikor meglátta Jórám Jéhut, monda: Békességes-é a dolog, Jéhu? Felele ő: Mit békesség?! Mikor Jézabelnek, a te anyádnak paráznasága és varázslása mindig nagyobb lesz!” a történet kimenetelét ismerjük.  Zárásként ismételten felhívnám a figyelmet arra, bibliai tényre, amit rendszeresen szem elől tévesztenek az emberek, még sokszor hívők is. 
Isten országa Igazság, békesség, és Szent Szellem által való öröm! Ott ahol hiányzik az igazság, nem ismert vagy nincs betöltve. Ott nem lesz bármennyire is akarjuk sem békesség sem öröm.  Ezért kell ragaszkodni Isten beszédéhez ami az Igazság!Hallgatni és megcselekedni! 


Köszönöm a figyelmedet. 


Nincsenek megjegyzések: